Biff stroganoff
Fattar inte var all tid tar vägen, känns som man inte hinner uppdatera bloggen lika ofta längre men ska försöka bättra mig :)
Igår exempelvis hann jag inte lägga upp receptet på middagen. Hur som helst blev det Biff stroganoff. Aldrig gjort det tidigare men det blev riktigt gott.
4 port
295 kcal
410 g högrev
100 g gul lök
2 msk milda culinesse, lätt
salt
svartpeppar
1 msk fullkornsvetemjöl
4 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
200 g minifraiche
Skär köttet i centimeterbreda strimlor, 3-4 cm långa. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och gyllenbrun i lite av matfettet. Ta upp den och bryn köttstrimlorna i resten av margarinet. Sänk värmen och tillsätt löken, krydda med salt och peppar. Pudra över mjölet och rör om väl. Blanda i tomatpurén och senap. Rör ner minifraiche och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
Igår exempelvis hann jag inte lägga upp receptet på middagen. Hur som helst blev det Biff stroganoff. Aldrig gjort det tidigare men det blev riktigt gott.
4 port
295 kcal
410 g högrev
100 g gul lök
2 msk milda culinesse, lätt
salt
svartpeppar
1 msk fullkornsvetemjöl
4 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
200 g minifraiche
Skär köttet i centimeterbreda strimlor, 3-4 cm långa. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och gyllenbrun i lite av matfettet. Ta upp den och bryn köttstrimlorna i resten av margarinet. Sänk värmen och tillsätt löken, krydda med salt och peppar. Pudra över mjölet och rör om väl. Blanda i tomatpurén och senap. Rör ner minifraiche och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback