Leila bakar

Gah! Sitter och tittar på "Leila bakar" och hon har precis gjort jättefina cupcakes som såg hur goda ut som helst! Nu visade de vad som kommer efter reklamen, jag dööör!

Broccolisoppa med basilika

Blev soppa till middag även ikväll. Broccolisoppa med basilika. Riktigt, riktigt god! Det fixas och trixas inne på Viktklubbs hemsida så man kommer inte kunna logga in förrän imorgon. Återkommer med recept och kcalinnehåll :)




Måndagens viktresultat

Har ju helt glömt bort att rapportera måndagens resultat! Hade ett minus på hela 1.4 kg! Kändes riktigt bra speciellt då jag i lördags hade en dag fri från kcalräknandet! Åt en hel del, alldeles för mycket faktiskt. Slutade med att jag mådde så illa att jag spydde, haha! Men jag tror att det var för att det var min första dag utan kcaltänket. Ska fortsätta med det varje lördag, inget kcalräknande. Dock ska jag inte låta det gå så långt som det gjorde i lördags. Behöver ju inte äta allt jag ser men kan vara skönt att slappna av och slippa tänka på det åtminstone en dag i veckan. Får se hur det går :)

Räk- och pestopasta

Idag blev det en jättegod pastarätt till lunch. Fräste på räkor och lite crabsticks. Tillsatte pesto och blandade i tomater och zucchini. Röran blandade jag sedan med spaghetti. Sjukt gott och snabbt ihopslängt. Piece of cake :)




Havregrynsgröt med bär och godisnötter

Skulle varit på Matchline idag men har inte fått in mina socpengar så kan inte ta mig dit. Började i måndags, igår var jag på intervju så då tog jag ledigt.

Frukosten bestod idag av havregrynsgröt med mjölk, kvarg, hallon, blåbär och cashewnötter med choklad- och yoghurtöverdrag. Det var väldigt gott. Till gröten blev det en kopp grönt te och två skivor Crisp'n Light. Ena med ost och den andra med sallad, skinka, tomat och gurka.





Underbart god soppa

Idag blev det morotssoppa med ingefärskeso till middag. Denna soppa hör till favoriterna och har varit uppe ett antal gånger förut. Recept hittar ni här. Provade idag att krydda med spiskummin vilket gjorde soppan ännu godare ;)


Till soppan blev det en skiva Havre med isbergssallad, rökt skinka,
tomat och gurka. Soppa och smörgås innehöll tillsammans 276 kcal.


Makrillfilé

Då var man hemma igen. Det blev en kort intervju men det kändes bra. Jag var den första så jag hoppas han inte hinner glömma mig när han träffat de andra bara :) Gick till biblioteket och skrev ut några ansökningar och gick förbi Bredbar Kök & Deli där de söker personal och lämnade in en av dem. Ska gå iväg och lägga två på lådan senare idag också tänkte jag.

Till lunch blev det varmrökt makrillfilé med sallad på tomat, gurka, isbergssallad och gul lök. Brukar inte köpa makrillfilé men Sebbe köpte hem det när han var här i helgen och det var så sjukt gott så det var tur att det blev över. Mumsigt! :)





Banan- choklad- och nötgröt med mjölk och kvarg

Fiberberikad havregrynsgröt till frukost idag. Till det hade jag en skvätt mimimjölk. Gröten toppade jag denna morgon med kvarg, banan, jordnötter och lite choklad. Riktigt gott! Blev dessutom ett kokt ägg med kaviar och fettfri majonnäs samt en skiva Crisp'n Light med ost och en kopp grönt te.

1 port
320 kcal

1 port fiberberikad havregrynsgröt (40 g havregryn, 2 dl vatten, 0.5 krm salt)
55 g minimjölk
50 g kvarg
40 g banan
8 g jornötter
10 g blockchoklad

Koka vatten och salt. Tillsätt de fiberberikade havregrynen och låt koka några minuter. Servera med mjölk och toppa med kvarg, banan, jordnötter och choklad. NJUT! ;)


Nu måste jag traska iväg till bussen, ska på arbetsintervju för ett servitrisjobb på en Sushirestaurang som öppnar i april.

Wish me luck :)


Glass med banan, maränger och chokladsås

Sitter och tittar på "Svenska Hollywoodfruar", haha så jävla roligt. Maria är bäst, me love :D

Lyxade
till det med glass ikväll. På det skivad banan, maränger och chokladsås. MUMS!




Favorit i repris

Inget matlagande idag heller, vad sämst jag varit dessa dagar. Men ibland får man! speciellt nu när man känt sig lite  så jävla nere.

Fick bli en av favoritgrötarna. Råggröt med mjölk, hallon, blåbär, jordnötter och cashewnötter. Varit med många gånger nu men den är så sjukt god! :) Till det blev det en skiva Crisp'n Light med sallad, hamburgerkött, tomat och gurka samt en kopp grönt te med smak av citron och fläder.

1 port
228 kcal

1 port råggröt (35 g rågflingor, 1.75 dl vatten, 0.5 krm salt)
40 g minimjölk
20 g hallon
20 g blåbär
8 g jordnötter
8 g cashewnötter




All-bran, Dark Chocolate

Sitter och tittar på "Sex and the City". Till det provar jag flingorna jag köpte igår, All-bran, Dark Chocolate. De är goda men det kunde gärna fått vara lite mer chokladsmak. Fick av någon anledning för mig att det skulle vara chokladbitar i men det var det inte. Det är det däremot i Kellogg's Special K, Dark Chocolate & Strawberry så får prova dem nästa gång ;) Flingorna åt jag med lättyoghurt och hallon samt en kopp te.





Mumsigt med frukt!

Fruktsallad med kokoskeso till frukost idag! SÅ GOTT med frukt! Till det ett digestivekex med ost och en kopp te.





Söndagsmöös

Nu blir det myspys i soffan. Hade tänkt se "Ryktet går" på TV men hann inte klart med allt jag ville här hemma så det får bli film via datorn istället. "Did you hear about the Morgans?", en dramakomedi med Sarah Jessica Parker och Hugh Grant. Gillade ingen av dem förut men efter allt "Sex and the City" tittande på vardagseftermiddagarna har jag börjat tycka om henne. Hugh Grant tycker jag numera också om, gillar alla myspysfilmer han är med i :)



Ikväll blir det både chips med salsadip och choklad. Och cola zero! :)


Gött med pizza

Har inte hunnit med någon matlagning idag. Inte känt för det heller, haft för mycket tankar i skallen. Blev rätt sent inatt och när man vaknade "imorse" var ju klockan en timme mer än vad man trodde. Var inte uppe förrän vid 12. Hur som helst fick det bli en pizzabit från frysen till middag. Till det ett glas cola zero, inte helt fel :) Den här pizzan har varit uppe ett par gånger tidigare men för er som missat det finns receptet här.




Vad gör man när hjärnan säger en sak och hjärtat en annan..?

Känner mig fortfarande förvirrad och huvudet säger en sak medan hjärtat säger en annan. Kanske borde man lyssna på hjärnan? Jag vet inte. Hur som helst har jag valt att försöka glömma det som varit. IGEN. Efter det här orkar jag inte mer. Absolut sista gången och skiter han i det jag säger denna gång med är det tack och adjö. No excuses.

Dåliga dagar..

Har varit dålig på uppdatera både igår och idag. Är knas mellan mig och Sebbe så har varken haft lust eller ork att skriva.

Vet inte vad jag ska göra efter det jag fått veta..allt känns bara bajs just nu :(

Har mycket att fundera över men är förhoppningsvis i full gång med bloggandet snart igen.


Hoppas att ni haft en bra dag och
att ni får en fortsatt trevlig helg!

Kram på er!


Pannkakor med frukt och glass

Idag fick det bli pannkakor med ananas, mango och glass till frukost. Mumsigt värre :) Jag gör mina pannkakor på fullkornsvetemjöl och fiberberikade havregryn. Riktigt gott. Recept på dem hittar ni här.


Jag använde mig av 60 g ananas, 40 g mango och 50 g glass.
Tillsammans med pannkakorna blev det ett innehåll352 kcal.


Ratatouille

När vi ändå börjat med franskt tänkte jag att vi kunde fortsätta med det så det fick bli Ratatouille till middag. Aldrig ätit det tidigare, främst för att jag inte varit någon grönsaksätare förr. Tomat och gurka har väl funkat men andra grönsaker har jag inte varit något vidare förtjust i. Zucchini och aubergine har jag ganska nyligen lärt mig att tycka om. Hade tänkt skippa paprikan eftersom det har varit en av de värsta grönsakerna jag vet. Har absolut inte kunnat äta det tidigare men så tänkte jag att eftersom min smak har ändrats så mycket den senaste tiden kanske jag även gillar paprika så tog med den i grönsakröran och tur var väl det, riktigt gott! ;)

1 port
152 kcal

20 g gul lök
50 g aubergine
70 g zucchini
25 g röd paprika
10 g olivolja
100 g krossade tomater

Skala och hacka löken. Skär aubergine, zucchini och paprika i centimeterstora tärningar. Hetta upp oljan och fräs löken. Lägg i resterande grönsaker och bryn dem. Häll på de krossade tomaterna och låt koka i 10 minuter. Jag kryddade med salt och Franska örter.


Denna röra var inte bara otroligt god utan även trevlig att se på, är
inte färgerna underbara? :) Röran kommer garanterat göras fler
gånger. Till ratatouillen blev det en skiva Crisp'n Light med tonfisk.


Nästan Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon är en fransk köttgryta jag brukade laga väldigt ofta förut. Dock har den glömts bort och inte lagats på väldigt länge. När jag såg "Julie & Julia" i lördags blev jag riktigt sugen på den och det var vad det fick bli till lunch idag. Eller nästan Boeuf bourguignon. Är inte så förtjust i steklök så använde mig av gul lök som jag hade hemma istället och så skippade jag fläsket men annars så :) Har ni inte ätit den måste ni prova, det är en underbart god gryta! Receptet jag gått efter hittade jag på arla.se som beräknar satsen till 4 portioner. Jag däremot tycker det mättar alldeles lagom om man gör lite mindre portioner och delar grytan i 5.

5 portioner
261 kcal/port

600 g nötkött
salt
svartpeppar
1.5 msk fullkornsvetemjöl
1 msk tomatpuré
4 st lagerblad
timjan
2 dl rött vin (jag använde matlagningsvin)
2.5 dl vatten
½ köttbuljongtärning
100 g gul lök
2 klyftor vitlök (7g)
200 g champinjoner

Skär köttet i bitar och bryn det i stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta och krydda med salt och peppar. Strö på mjölet. Tillsätt tomatpuré och lagerblad. Smaksätt med timjan och rör i vin och buljong. Koka grytan under lock i 1½ timme. Jag fick under kokningen tillsätta lite mer vatten. Skala lök och vitlök. Skär den gula i bitar och hacka vitlöken. Dela champinjonerna och stek alltsammans i stekpanna. Lägg i grytan och låt koka ytterligare 10 minuter.

Grytan brukar serveras med kokt potatis men jag tycker det är bland det tråkigaste som finns så jag har alltid ätit min med ris. Idag provade jag med couscous, det var gott men det smakar bättre med ris :)









Råggröt med bär och godisnötter

Morgonens gröt gjordes på rågflingor och till den hade jag en skvätt mjölk. Gröten toppades med hallon, blåbär, jordnötter och cashewnötter överdragna med choklad och yoghurt. Det var riktigt gott. Jordnötter på råggröt och havregrynsgröt är en riktig höjdare!

Nötter innehåller som de flesta kanske vet många kcal och jag brukar inte äta det mer än som topping på gröt, fruktsallad etc. Man behöver då inte använda så stor mängd.

Dagens gröt innehöll 236 kcal men eftersom både jordnötterna och cashewnötterna är så pass kcalrika som de är kan kcalinnehållet öka eller minska rätt kraftigt beroende på hur mycket man använder sig av. Jag använde mig av följande och det är ungefär den mängd nötter jag brukar ta.

1 port

1 port råggröt (35g rågflingor, 1.5 dl vatten, 0.5 krm salt)
50 g mjölk
15 g hallon
15 g blåbär
8 g jordnötter
5 g cashewnöt med chokladöverdrag
5 g cashewnöt med yoghurtöverdrag

Täckta nötter/frukter/bär kan variera mycket i storlek och jag har därför valt att skriva dem i gram. I detta fall blev det en cashewnöt av varje vilket kan låta väldigt lite men det räcker gott och väl. De ger ifrån sig så pass mycket smak när de hamnar på den varma gröten så mer behöver man inte.

Nu tycker jag ni ska gå ut i köket och "lyxa" till er gröt! :)



Till gröten blev det en skiva Havre med sallad, 2 skivor rökt skinka,
tomat och gurka samt en skiva Crisp'n Light med minikeso och kiwi.
Hela frukosten innehöll 407 kcal.


Ingen matlagning idag

Nu har det tvättats och städats. Har varken hunnit eller orkat tänka på mat idag så jag gjorde det väldigt enkelt för mig och plockade fram en bit kycklingpaj ur frysen. Recept hittar ni här.




Matchline

Idag har jag varit i Gimo där jag fått information om Matchline. Mjukstartmåndag och sen rullar det på mån-fre, 9-15. Fan vad ovant det kommer kännas i början nu när man är van vid att gå hemma och ha sina rutiner osv. De första 8 veckorna är till för att jobbcoacherna ska lära känna en, aktivt arbetssökande, studiebesök osv. Efter det blir det praktik och förhoppningsvis ska det till slut leda till ett arbete. Får se hur det går, känns skönt att komma igång med något i alla fall :)

Fruktfrukost

Idag blev det en mumsig fruktsallad till frukost. Använde mig av äpple, banan, apelsin, kiwi, mango och ananas. Salladen åts tillsammans med kanelkeso och det var riktigt gott!
 
När jag var yngre tyckte jag inte om ananas, provade det någon gång när jag var liten och har inte ätit det sen dess. Tills för några månader sedan då jag fortfarande jobbade på Gammel Tammen. Höll på med ett fruktfat och ananasen såg så god ut så var tvungen att prova. Föll pladask för denna underbart goda frukt och sen dess är det favortifrukten. En av dem i alla fall. Tänkt vad man gått miste om i så många år bara för att man inte vågat prova det på nytt lite tidigare, men bättre sent än aldrig ;)




Fransk fisksoppa

Efter att ha sett filmen "Julie & Julia" i lördags blev jag väldigt intresserad av det franska köket. Sökte på franskt på arla.se och hittade ett recept på en fisksoppa som jag precis ätit till middag. Den var väldigt god, lättlagad och gick fort att koka ihop. Kommer garanterat att göra den igen och kan verkligen rekommendera den. Måtten jag använt mig av är egentligen beräknade för 2 portioner men jag tycker det blev väldigt mycket soppa och att den snarare räcker till 3.

3 port
175 kcal/port

200 g laxfilé
34 g räkor (ca 125 g med skal)
50 g purjolök
60 g morot
0.5 msk fullkornsvetemjöl
4 dl vatten
0.5 grönsaksbuljongtärning
1 dl minifraiche
salt & peppar
franska örter

Skär fisken i bitar och skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten. Värm grönsakerna i en kastrull. Strö över mjölet och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Rör ner minifraiche, lägg i fisken. Låt koka på svag värme 3–5 min. Rör ner räkorna. Smaka av med salt, peppar och franska örter.





Buhu :(

Var tvungen att åka in till Uppsala en snabbis och nu när jag kom innanför dörren upptäckte jag att jag tappat min stegräknare! :( Bajs, säger jag bara.

Tonfisksallad

Har precis lunchat på en tonfisksallad. Använde mig av isbergssallad, tomat, gurka, gul lök, tonfisk, kapris och sparris. På salladen hade jag ett kokt ägg med fettfri majonnäs. Det var en riktigt god sallad som tillsammans med ägg och majonnäs hade ett innehåll 224 kcal.




Arbetsintervjuerna

Som jag misstänkte, när jag vaknade imorse var snön tillbaka! Sjukt, vräker ner därute. Får passa på att söka lite jobb nu när det inte är något kul att gå ut.

Skulle som jag berättat på två arbetsintervjuer igår. Gick på intervjunNew India. Gick bra, pratade och de verkade vilja att jag skulle jobba där. De ska renovera restaurangen inom kort och kommer efter det behöva en servitris till en tjänst på 80% och fram till dess får jag förmodligen jobba lite extra. Problemet är bara det att jag sökte mig dit eftersom det är ett lite mindre ställe som inte verkar ha så komplicerad servering. Tänkte främst lunchbuffé. Det de vill uppnå med renoveringen är att ge restaurangen ett "lyft", det ska vara proffsigare servering och högre standard. Det är just den typen av servering jag vill undvika. Får se hur jag gör.

Till McDonald's-intervjun var det väldigt många som var kallade. De ville försöka träffa alla som hade sökt och det var massor av folk där. Tittade igenom pappret på vad som skulle göras under dagen och såg att man skulle göra ett rollspel. Bara ordet gjorde mig illamående så jag gick därifrån.

Nej som sagt, fortsätta söka.

Mumsig havregrynsgröt

Idag blev det fiberberikad havregrynsgröt med mjölk till frukost. Den toppades med skivad banan, jordnötter och cashewnötter med chokladöverdrag. Det var en riktigt god kombination. Kan verkligen rekommendera att ha lite yoghurt- och/eller chokladtäckta nötter, frukt eller bär på gröten. När de blir varma och smälter ger de från sig jättemycket smak och gröten blir himmelsk! :) Har riktigt många grötfavoriter nu och denna blev en av dem.

Blev även två skivor Crisp'n Light, ena med kiwi och den andra med sallad, hamburgerkött, tomat och gurka samt en kopp grönt te.


Denna frukost innehåller 368 kcal varav gröt med mjölk och topping 295.


Ost- och skinkmacka

Ikväll fick det bli en god macka till middag. Är man brödälskare så är man ;P Till det blev det ett glas cola zero som blivit över från helgen. Lyx :) Använde mig av Pågens "God form" och fyllde det med kruksallad, rökt skinka, hushållsost, tomat och gurka. Riktigt mumsigt! 317 kcal.




Mer risgrynsgröt!

WOHO, sol igen! Så himla skönt, får se hur länge den stannar denna gång. Skulle inte förvåna mig om det är snöstorm när man vaknar imorgon =/

Även dagens frukost bestod av hemmagjord risgrynsgröt. Idag åts den med mjölk, kanel och en röra på keso, lite vaniljsocker och apelsin. Till det blev det en skiva Crisp'n Light med lätt räkost, ett kokt ägg med kaviar och en kopp grönt te. En riktigt god frukost med ett innehåll446 kcal.

Nu ska jag gå ut och lite med Fuji sen måste jag göra mig i ordning och åka in till Uppsala. Två arbetsintervjuer väntar, wish me luck! :)





Det blev ett minus trots allt

Snacka om att jag hade fet ångest efter gårdagens "vräka i mig allt jag ser-ryck" när jag idag skulle ställa mig på vågen för denna veckas vägning. Har tjuvvägt mig som vanligt ett par gånger under veckan och i lördags hade jag gått ner 1 kg sen förra måndagen. Blev då superglad och höll tummarna för att jag skulle få skriva in ett minusett helt kg i dagboken på Viktklubb idag men så blev det inte. -0.3 kg visade vågen. Inget höjdarresultat men är glad över att det blev ett minus överhuvudtaget.

Vimsig?

Känns som man varit lite väl vimsig den senaste tiden.

Klockan 21 låser de porten och koden funkar då inte utan man måste ha nyckel för att komma in. Tog ut Fuji inatt innan jag skulle sova och råkade glömma nyckeln. Klockan var då 2 och det är inte många som går ut eller in den tiden. Har låst mig ute två gånger tidigare men det har varit vid 21-tiden och då har jag haft tur och inte behövt vänta mer än ca 10 minuter innan det kommit någon. Blev smått panikslagen och funderade på vad fan jag skulle göra, promenera Österbybruk runt? Så kom jag på att jag hade rökt en cigg på balkongen förra helgen och höll tummarna för att jag hade glömt att låsa den. Brukar vara noga med att låsa så det kändes inte så troligt. Trots att vi bor på bottenvåningen var det riktigt bökigt att komma över räcket, balkongen sitter rätt högt upp. Efter några minuters kämpande och många misslyckade försök lyckades jag komma över och gissa om jag blev överlycklig när dörren var olåst! Tänk att det kan komma något gott ur att man tyvärr börjat röka igen, haha.

En annan sak hände idag när jag skulle åka hem från mamma och c/o. Stod och väntade på bussen men den var sen som vanligt. Ca 15 minuter efter att den skulle vara där hade den fortfarande inte kommit så jag trodde att de ställt in turen som de brukar göra lite hur som helst här ute på vischan. Bestämde mig för att gå in till mamma igen och vänta på nästa. De går bara en gång i timmen den tiden. Hade precis fått av mig ytterkläderna när Peter kom in och sa att bussen precis åkt förbi och skulle vända. Slängde på mig kläderna och skyndade ut. Klev på bussen och rotade efter mobilen i fickorna eftersom jag hade skickat efter en sms-biljett men jag kunde inte hitta den! Chauffören hade redan börjat köra och jag fortsatte leta men hade den inte på mig. Hade lagt av mig den inne hos mamma när jag tog av mig kläderna och hade helt glömt bort den när jag skyndat ut igen. Chauffören var snäll och lät mig åka med ändå. Så kom jag på att jag hade tänkt använda mobilen för att köpa sms-biljett tur och retur till Uppsala imorgon när jag ska på intervju. TUR att min snälla mamma hade tvingat på mig 200 kr som jag först vägrat ta emot. Hade hon inte varit så envis hade jag varit pank och inte kunnat ta mig in till stan.

På tal om intervju. Förutom den på McDonald's jag berättat om ska jag även på en för ett servitrisjobb på en indisk restaurang! :D Tänkte svänga förbi där innan jag träffar de på McDonald's. Kanske är bäst att gå sova nu så man inte lyckas vimsa till det imorgon ;P

Skåprensning

Idag har jag tagit en liten tripp till Skyttorp och hälsat på familjen. Var längesen jag var där. Kul att träffa mamma och syskonen. Mamma hade lagat biff med bambuskott och jag kunde inte låta bli att smaka lite. Sen hände det som alltid händer när jag är där. "Skåprensning". Blev både det ena och det andra och har ingen koll på hur många kcal jag stoppat i mig. Fattar inte, det är något konstigt ryck jag får så fort jag kommer dit. Här hemma har jag både godis i skåpen och glassmuffins och andra bakverk i frysen som jag inte rör förutom på helgerna. Kan hända att jag äter lite glass eller någon muffins mitt i veckan men då har jag alltid koll på mina kcal. Men så fort jag kommer till mamma börjar jag vräka i mig. Samma sak händer min syster när hon är där, måste vara någon konstig ätarförbannelse som vilar över det där huset. Hoppas bara att det inte påverkar vägningen imorgon :(

Nu har jag i alla fall diskat och plockat undan i köket och tänkte sätta mig och titta på "Kärleken checkar in". Såg den för längesen, på den sista hotellektionen i skolan innan man tog studenten. Mysfilm som man kan se igen.

Trevlig kväll på er allihopa!


Whääääts up with dää vädder?

Ena dagen är det grått, trist och slaskigt. Andra dagen är det strålande solsken och dagen efter det är det snöstorm :S Knasväder och jag gillar det inte. Kan det inte bara få vara SOL?! Har precis varit ute och är helt frusen, snöar som fan! Blä! säger jag bara. Blir en kopp varmt te framför TV:n nu. Börjar en film på TV3, "Främlingen". Står inte vad den handlar om utan det enda de avslöjar om filmen är att den fått 1+ och så står det "Inte så bra". Haha, låter mycket spännande :)


Risgrynsgröt

Har varit fruktansvärt sugenrisgrynsgröt de senaste dagarna så ställde mig och kokade det igår kväll och har precis ätit det till frukost. Åt den med mjölk, kanel och kanel- och chokladmandel. Riktigt gott! Var faktiskt första gången jag gjorde egen risgrynsgröt. När jag bodde hemma var det mamma som stod för grötkoket och sen jag flytta hemifrån och blivit sugen på det så har jag köpt. Nu när jag provat att göra egen blir det ingen mer gröt på korv!

Eftersom det var första gången jag kokade denna typ av gröt hade jag ingen aning om hur man gjorde så letade fram receptet i "Rutiga kokboken". Har dragit mig för att göra egen eftersom jag av någon anledning fått för mig att det är krångligt men så var det inte alls. Piece of cake :)

2 port
186 kcal/port

0.75 dl ris
1.5 dl vatten
0.5 tsk salt
4.5 dl minimjölk
1 msk hermesetas

Blanda ris, vatten och salt i en kastrull. Koka under locka på svag värme i ca 8 minuter. Späd med mjölk och rör om. Låt koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på mycket svag värme i ca 40 minuter. Smaksätt med hermesetas.

I detta recept står det att man inte ska röra om i gröten förrän den svällt färdigt och jag har googlat runt lite och det står samma sak på en del recept medan det i andra står att man ska röra om då och då. Vet inte vad skillnaden blir men jag rörde om ibland för jag var rädd att det annars skulle brännas vid.






Gröten åt jag med en skiva Wasa Crisp'n Light med sallad, två skivor
hamburgerkött, tomat och gurka samt ett kokt ägg med kaviar och en
kopp grönt te. Gröten var jättegod och mandlarna gjorde den till en
riktig godisgröt och jag kan verkligen rekommendera er att prova
den. Hela frukosten hade ett innehåll 396 kcal.


Julie & Julia

Har precis tittat klart på filmen och till skillnad från igår blev jag idag positivt överraskad. Hade inte hört talas om "Julie & Julia" tidiagre och hade bara snabbt ögnat igenom vad den handlade om utan att riktigt koppla vad jag egentligen läst. När jag insåg att den handlade om mat var jag fast direkt! ;) Riktigt härlig mysfilm! Kan varmt rekommendera er som inte sett den att göra det.

Boeuf bourgignon
som lagas i filmen är otroligt gott. Brukade göra det ofta förut men det var väldigt längesen nu. Måste handla hem ingredienser och laga det när jag får pengar nästa gång! Har inte varit speciellt intresserad av just det franska köket tidigare men nu har jag blivit riktigt nyfiken på det och tänkte imorgon kika lite närmare på vad som lagas där :)


Växande godisskålar

Då har man gjort sig redo för ännu en kväll med film- och godismys. "Brothers" som jag såg igår var lite av en besvikelse. Den var bra men inte riktigt lika bra som jag trodde att den skulle vara. Ikväll blir det en drama som heter "Julie & Julia". Får se om den är bättre :) Godisskålen är uppvägd och det känns som de blir större och större, haha.


Såhär brukade de se ut när jag gick med i Viktklubb i början av januari..


..och här har vi kvällens skål ;P


Tonfiskpizza och coleslaw

Idag plockade jag fram en pizzaslice från frysen. Åt den tillsammans med coleslaw och det var riktigt gott! :)



Vad äter/har ni ätit till middag ikväll? :)


Smarta Malin

Ibland är det bra med en lillasyster. I alla fall när hon har lite hjärna för en gångs skull ;P Som jag berättade bet Fuji sönder min USB-kabel/laddare till kameran och jag har varit smått panikslagen för vill inte vara utan den. Använder den ju dagligen. Så frågade jag Malin om hon hade en kamera att låna ut men den funkar inte. Då frågade hon om man inte kunde sätta in minneskortet direkt i datorn. Visst kunde man det! Den tanken hade inte slagit mig så nu är jag glad igen :) Tur att batteriet är fullladdat så det håller ett tag. Har jag tur hinner jag få tag i en ny USB/laddare innan det tar slut.

JÄVLA SKIT!!

FAN! Gissa om jag är förbannad, förbannad eller förbannad!! Hundjäveln har tuggat sönder USB-kabeln till min kamera. Den man fick till kameran har jag en gång i tiden tappat bort och jag minns att det var svårt att få tag i en ny. Fick googla en hel del innan jag hittade den och nu minns jag inte VAR jag hittade den. Jag har för mig att det var på DustinHome jag hittade den men är inte säker. Minns inte vad det är för kabel som passar heller men OM det är den jag tror så finns den inte i lager. Självklart är det stängt så jag måste vänta till måndag innan jag kan ringa dem och fråga hjälp. SKIT!

Solen är tillbaka! :D

Har precis brunchat efter ett 90-minuterspassmotionscykeln. Idag blev det hallongröt på mannagryn. Gröten åt jag med mjölk och toppade den med bananskivor och kokos. Till det blev det en kopp grönt te med smak av mint, en skiva Crisp'n Light med skivad kiwi och ett kokt ägg med kaviar.

Nu ska jag göra mig i ordning och gå ut i det underbara vädret med Fuji. Gissa om jag blev glad imorse när jag tog ut henne och möttes av strålande solsken :)




Då var det dags för film!

Nu har jag plockat ordning och diskat här hemma, tagit ut lillskiten på en kiss- och bajsrunda, sminkat av mig, krypit i myskläderna och virat täcket runt mig. Sitter i soffan med Fuji, godisskålen och colan. Filmdags! Ikväll blir det "Brothers". Trevlig kväll allihopa! :)





Vet ni vad? :)

Skickade in en arbetsansökan till McDonald's i onsdags och idag fick jag svar. De vill att jag kommer på intervju måndag! Känns riktigt bra även om jag hoppas på ett annat jobb jag skickat en ansökan till. Men tills vidare håller vi tummar och tår för att det går bramåndagens intervju, eller hur? (:

Mer kebab

Andra gången jag äter kebab denna vecka, haha. Har inte varit speciellt förtjust i det tidigare men ojgott det är! :D Åt den tillsammans med sallad, ajvar relish och lättyoghurt kryddad med vitlök och vitpeppar. Till det ett glas cola zero. Mumma! :)



Snabbt, enkelt och supergott! 241 kcal.


Bläväder

Ännu en trist och grå dag. Jätteslaskigt ute. Kom precis in efter en prommis med Fuji och det var inget trevligt promenadväder. Det som har varit så skönt med den underbara solen! Och jag som hade tänk köra igång ordentligt med koppelträningen. Inge roligt när det är svårt att ta sig fram ordentligt pga allt slask. Håller tummarna för bättre väder imorgon! Nu blir det fruktsallad på äpple, kiwi, apelsin, mango och banan. Till det kanelkeso och en koppt grönt te med smak av citrus. "Sex and the City" nästa.

Bärfyllda crêpes gratinerade med vit choklad

Idag blev det en riktigt god fredagsbrunch. Som rubriken lyder, Bärfyllda crêpes gratinerade med vit choklad. Sjukt gott och kommer garanterat göras fler gånger. Jag hittade receptet här men har gjort om det lite för att dra nerkcalinnehållet. Gör ni enligt nedanstående får ni ett innehåll 333 kcal.

1 port

1 dl minimjölk
12 g ägg
15 g fiberberikade havregryn
15 g fullkornsvetemjöl
0.5 krm salt
2 tsk milda culinesse
38 g hallon
38 g blåbär
20 g vit choklad

Blanda mjölk, ägg, havregryn, vetemjöl och salt. Låt svälla i ca 10 minuter. Stek pannkakor i matfettet. Riv chokladen. Fördela bären på pannkakorna och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och strö över chokladen. Gratinera tills chokladen smält.

Servera gärna med lite glass. Jag använde mig av Euroshoppers glass i tre smaker. Den är god. 50 g sådan tillsammans med crêpesen ger ett innehåll418 kcal.




Räksallad

Ikväll blev det räksallad med ägg och majonnäs till middag. Gött! Använder ni er av följande har ni en riktigt god sallad med 181 kcal.

1 port

40 g räkor
56 g tomat
77 g isbergssallad
22 g gurka
55 g apelsin
1 kokt ägg
10 g fettfri majonnäs

Skala räkorna och skär upp grönsaker och apelsin. Blanda allt. Dela ägget och ha på majonnäs. Lägg ägghalvorna på salladen och njut! Servera gärna en smörgås till.



Tidigare har jag inte tyckt om att ha frukt i denna typ av sallad men
nu på senare tid har min smak ändrats rätt kraftigt och nu tycker jag
det är riktigt, riktigt gott med frukt i matsallader.


Kvarg med nötter och bär

Ett jättegott och enkelt mellanmål. Kvarg med hallon, blåbär, cashew- och jordnötter. MUMS! :)




Tråkigt väder

Fy, riktigt tråkigt väder idag. Blir inga långisar idag. Tog en lite kortare runda med Wilda och har precis varit ute en snabbis med Fuji. Svinkallt och blåser som fan. Dessutom är det sjukt halt så det är svårt att ta sig fram ordentligt. Blir nog mest slappande resten av dagen.







Tonfiskmacka

Idag blev det en tonfiskmacka med sallad och tomat till lunch. Det var riktigt gott och gör man på följande vis får man ett innehåll 334 kcal.

1 port

1 st God form, Pågen
80 g tonfisk
30 g lättyoghurt
20 g kapris
1 tsk dijonsenap
8 g sallad
27 g tomat

Låt tonfisken rinna av och blanda den med yoghurt, kapris och dijonsenap. Fyll brödet med sallad, tomat och tonfiskröran. Piece of Cake :)



Ännu en gröt som hamnar bland favoriterna!

Ännu en morgon med frukost framför "Alla älskar Raymond". Tror jag börjat spendera varenda måltid framför TV:n. Utom de dagar då Sebbe är hemma, då sitter vi i köket. Men vardagsrummet behöver ju faktiskt utnyttjas, innan jag fick igång TV:n satte jag knappt min fot härinne ;P

Dagens frukost bestod av grahamsgröt som toppades med kanelkeso, äpplen och kanelmandlar med choklad. Gröten åts med lite mjölk och var riktigt god. Äpple med grahamsgröt är en väldigt bra kombination och kanel- och chokladmandlarna gjorde gröten till en ny favorit. Kommer garanterat göras fler gånger och jag kan verkligen rekommendera er att prova den. Godisgröt! :) Gröten innehåller tillsammans med mjölk och topping 260 kcal.

Blev även en bit Havre och en skiva Crisp'n Light. Keso och kiwi på ena mackan och sallad, lätt räkost, tomat och gurka på den andra.





Hemmagjord pasta med kycklinginnerfilé och riktigt god sås

Idag blev det hemmagjord pasta med kycklinginnerfilé och en riktigt god sås till middag. Hittade receptettasteline men har gjort om det lite. Recept pasta hittar ni här.

1 port
435 kcal

1 port pasta

80 g kycklinginnerfilé

25 g gul lök
12 g soltorkade tomater
0.25 dl vatten
0.5 dl milda mat extra, 4%
½ hönsbuljongtärning
15 g parmesanost
färsk basilika


Koka pastan. Bryn lök och tomater. Häll på vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ca 3-4 minuter. Strimla och stek kycklingen. Häll av pastavattnet och låt pastan rinna av. Blanda ner den mesta av osten i såsen och blanda med pastan. Lägg upp på tallrik och lägg kycklingen ovanpå. Strö på resterande ost och lite färsk basilika.


Hade färdig pastadeg som jag gjorde förra veckan i frysen så detta gick
snabbt och var väldigt enkelt att göra. Riktigt, riktigt gott och kan
verkligen rekommenderas. Kommer göras fler gånger här hemma!


Nu har jag gjort det jag aldrig skulle göra!

Yes, som rubriken lyder, nu har jag gjort det jag aldrig skulle göra. Nämligen att söka jobb på McDonald's! Har sagt att McDonald's, MAX, Burger King etc ska jag aldrig jobba på. Tycker inte att det är något fel med det men har känt att det inte är något för mig. Så fick jag se på ams.se att McDonald's söker medarbetare och tänkte prova i alla fall. Man vet ju aldrig, kanske tycker det är jättekul. Hur som helst har jag skickat in en ansökan nu. Skickade även in en till en lunchrestaurang som söker två servitriser. Är verkligen på tiden att komma igång nu känns det som, blir bara svårare och svårare att komma ut i arbetslivet ju längre tiden går och har ingen lust att glida runt på ett bananskal och leva på soc längre. Håll tummarna för mig nu!

Gratinerad fylld aubergine

Dagens lunch bestod av Gratinerad fylld aubergine och en sallad. Röran som var kryddad med spiskummin var otroligt god, tycker spiskummin har en riktigt härlig smak! Jag hittade receptet i "Rutiga kokboken" och rekommenderar er verkligen att prova.

1 port
152 kcal


½ aubergine (skuren på längden)
70 g morot
30 g gul lök
60 krossade tomater
5 g persilja
salt
peppar
spiskummin
25 g hushållsost, 17%

Sätt ugnen på 250 grader. Koka auberginehalvan knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Gröp ur något. Skala morötter och lök och skär det i små tärningar. Skär det urgröpta i mindre bitar och blanda med morot och lök. Fräs blandningen i stekpanna. Häll av spadet från tomaterna och blanda med det frästa och persiljan. Krydda. Häll blandningen i auberginehalvan, strö på ost och gratinera i 5-10 minuter.


Servera gärna auberginehalvan med en sallad!


Mannagrynsgröt med vaniljkesella, äpple och kanel

Haha, sitter framför "Alla älskar Raymond" Favoriten är nog Robert. Och farsan! Så jävla sjuka :D 

Har precis ätit frukost och idag bestod den av mannagrynsgröt, kokad på vatten. Åt den med en skvätt mjölk, kesella smaksatt med lite vaniljsocker, äpple och kanel. Det var gott! Kokar man gröten på vatten får den tillsammans med topping ett innehåll123 kcal. Till det blev det kesomackor, ena med banan och den andra med kiwi. Det blev dessutom ett kokt ägg med kaviar och en kopp grönt te.


Kan verkligen rekommendera er att prova keso och frukt som pålägg.


Gratisbio

Ni glömmer väl inte att registrera er på gratisbio.se? Medlemsskapet är helt kostnadsfritt och du reggar dig på bara någon minut. Så fort du är klar med registreringen är det bara att börja samla poäng genom att delta i undersökningar eller tävlingar, besöka hemsidor, värva vänner etc. Poängen kan du sedan byta mot presentkort på ett stort urval av olika butiker. Skor, kläder, mat, accesoarer. Finns massor att välja mellan. Du kan dessutom välja att byta poängen mot biobiljetter eller tidningsprenumerationer.

Jag har varit medlem ett tag men har inte tänkt på det. Blev påmind om det igår då jag fick ett mail därifrån. Loggade in och deltog i lite undersökningar och besökte hemsidor och vips så var jag uppe i tillräcklig många poäng för att kunna beställa hem mitt första presentkort ;)

Bli medlem redan idag, registrera dig gratis här eller genom att klicka på bannern.




Tisdagar, de absolut bästa TV-kvällarna!

Man kan inte annat än älska tisdagskvällarna framför TV:n. 3½ timme sitter jag fastklistrad i soffan. Uppvärmning med "Halv åtta hos mig" som följs av "Dating in the dark". Nu går "Desperate Housewives" och sen är det "Cougar Town" och "Christine". Såna här TV-kvällar måste man ha något riktigt gott att mumsa på så jag har precis tagit mig lite glass och en sån där himmelsk Äppel- och kanelmuffin med crumble som jag bakade förra veckan. Nej, tillbaka till Wisteria Lane nu!




Räkmacka

Ikväll blev det räkmacka och coleslaw till middag. Mumsigt värre :) Mackan innehöll 216 kcal och tillsammans med coleslaw blev det 253. Recept på min smala variant av coleslaw hittar ni här. Jag hade dessutom i lite rivet äpple idag och det var jättegott.

1 port

1 ägg
1 skiva rågkaka
1 salladsblad
gurkskivor
27 g fettfri majonnäs
50 g räkor
20 g tomat

Hårdkoka ägget och låt det svalna. Lägg salladen på brödskivan och täck med gurkskivor. Skala och skiva ägget och lägg ovanpå gurkskivorna. Ha på majonnäs och räkor. Toppa med tomatklyftor.




Fruktsallad med citronkesella och pepparkakskeso

Har varit ute med lillskiten och kört lite koppelträning. Har slarvat med det så det är verkligen på tiden nu då hon drar så jävligt. Soligt men småkyligt ute idag. Solen gömde sig när jag var på långis med Wilda tidigare idag så höll på frysa händerna av mig eftersom jag alltid lyckas glömma vantarna när jag behöver dem och ta med dem när de inte behövs =/

Nu ligger båda monstrena och sover och jag ska sätta mig med en kopp te och en fruktsallad med citronkesella och pepparkakskeso framför "Sex and the City".




Kebabtallrik

Sebbe köpte hem kebabkött när han var här i helgen och jag blev så sjukt sugen på det igår. Något jag aldrig brukar bli sugen på faktiskt. Hur som helst fick det bli dagens lunch tillsammans med råstekt potatis, sallad, ajvar relish, och vitlökssås. Såsen gjorde jag på vanlig lättyoghurt och pressad vitlök. Potatisen stekte jag i rapsolja och kryddade med Stek- och grillkrydda. Använde mig av ca 48 g kebabkött och 97 g potatis. Kebabtallriken satt riktigt, riktigt bra och hade ett innehåll319 kcal.




Supergod gröt!

Gjorde vaniljgröt på grahamsmjöl igår vilket var gott, dock kände man inte vaniljsmaken så mycket. Provade därför att ta lite större mängd vaniljsocker idag men gjorde gröten på mannagryn och det blev riktigt gott!

Hade inte så mycket mjölk hemma så kokade gröten på vatten istället för mjölk och den fick då ett innehåll på endast 68 kcal! Gröten toppades med hallon, blåbär och jordgubbar med yoghurtöverdrag och åts med en skvätt mjölk. När yoghurtjordgubbarna hamnade på gröten och blev varma gav de ifrån sig väldigt mycket smak och gröten blev underbart god! Riktig godisgröt som nu är en av favoriterna! Tillsammans med smaksättning och topping innehöll den 173 kcal. Ska nog fortsätta koka mannagryn på vatten :) 

Till gröten blev det en skiva Extrem med kruksallad, lättost med räksmak, gurka och tomat samt en kopp grönt te med citrussmak.



Denna gröt blev otroligt god, mycket tack vare jordgubbarna och jag
kan verkligen rekommendera att ni provar denna. Kan garantera er att
ni inte blir besvikna :) Hela frukosten hade ett innehåll 288 kcal.


Entrecôte med ugnsrostade grönsaker, sparris och coleslaw

Idag blev det stekt entrecôte till middag. Var längesen man åt det :) Till det bev det ugnsrostade morötter, zucchini, aubergine och champinjoner samt sparris och coleslaw. Det var riktigt, riktigt gott och hela middagen innehöll endast 244 kcal :)

Coleslaw, 2 port
25 kcal/port

50 g vitkål
20 g morot
50 g lättyoghurt
3 tsk fettfri majonnäs
0.25 tsk dijonsenap
salt och peppar

Finstrimla vitkålen. Skala och riv morot. Blanda det med yoghurt, majonnäs och senap. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt stå någon timme, gärna över natten.




Utbildnings- och jobbmässa

Har varit på informationsmöte om jobbgaranti på arbetsförmedlingen idag. Låter intressant, får se om man går med. Fick reda på att det är en utbildnings- och jobbmässa inne i Uppsala på torsdag. Kanske kan vara bra att gå på. Ska se om jag kan fixa busspengar så jag kan ta mig in dit.




God kycklingsallad i repris

Åt en jättegod kycklingsallad häromdagen och det fick bli en liten repris idag. Kycklinginnerfilé, isbergssallad och soltorkade tomater blandat med lite lättyoghurt, dijonsenap och parmesan. Salladen toppade jag sedan med lite färsk basilika och mer parmesanost. Till det åt jag en skiva Havre med 17%ig hushållsost och tomatskivor. Salladen innehöll 219 kcal och tillsammans med mackan blev det 379.




Supergott med grahamsgröt

Har blivit väldigt mycket råggröt på senaste tiden och tyckte att det var dags för en gröt kokad på grahamsmjöl idag. Det är riktigt gott! Provade för första gången att koka den tillsammans med lite vaniljsocker. Det var gott men vaniljsmaken kändes bara lite svagt så får ha i lite mer nästa gång :) Gröten åts med en skvätt minimjölk och toppades med kanelkryddad minikeso, äppeltärningar och lite pistagenötter. En riktigt god kombination! Till det hade jag en skiva Havre med isbergssallad, 2 skivor vitlökssalami, tomat och gurka. Denna frukost innehöll 385 kcal varav gröt med topping 230 kcal.





YÄÄII!! :)

YES! Minus på vågen idag. Har varit lite orolig eftersom vikten pendlat upp och ner hela veckan. Dessutom har jag för första gången sen jag gick med i Viktklubb slarvat lite denna helg så jag känner mig superglad över mitt resultat på -0.7 kg. Det betyder att jag gått ner allt jag hade gått upp och lite till. Hoppas det fortsätter och ETT håll och det NER nu! ;)

Godis i stora mängder

Denna helg har jag varit överdrivet sugen på godis och det har ätits i massor. Faktiskt har jag gjort mig en liten skål även ikväll trots att jag skulle låta bli. Får se vad vågen visar imorgon. Hoppas på ett minus trots allt godisätande. Har ju hållt mig inom min kcalgräns ialla fall. Typ. Det är första helgen som jag stoppat i mig lite smått och gott som jag inte bokfört på Viktklubb men har jag överskridit min gräns kan det inte vara med många kcal så jag håller tummarna för ett minus. Nu ska jag ta ut hundarna en snabbis sen kryper jag i pyjamasen och upp i soffan med lillskiten, godisskålen och en kopp te för att titta på "Ballar av stål".




Ben & Jerry's Phish Food

Igår provade jag "Ben & Jerry's Phish Food" för första gången. Har ni ätit den? Riktigt god men jag har fortfarande inte hittat någon som slår deras "New York Super Fudge Chunk" och jag tvivlar på att jag kommer göra det :D Vilken är er Ben & Jerry's favorit?




Frukost och Disneydags

Har precis ätit frukost framför Disneydags. Nu visar de något med pratande verktyg, ingen höjdare. Haha. Hur som helst åt jag fiberberikad havregrynsgröt med minimjölk. Gröten toppades med hallon, blåbär och cashew- och jordnötter. Så himla gott att ha nötter på! Provade att ha Skippy och banan på min macka och det var jättegott. Blev även en smörgås med minikeso och kiwi, ett ägg med kaviar och en kopp varm choklad. GÖTT!




Enkel middag

Idag gjorde jag det väldigt enkelt för mig. Slängde in lite morötter, zucchini och aubergine i ugnen och stekte på kycklinginnerfilé som jag åt med an klick ajvar relish. Snabbt, enkelt och kcalsnålt. Smakade en sked av Sebbes "specialkokade" ris också ;P Det var gott, längesen man åt ris.




Digestive

Gillade inte digestivekex när jag var yngre men nu fullkomligt älskaar jag det! har precis ätit frukost och det blev kvarg smaksatt med vaniljsocker som jag blandat med smulat digestivekex. Det toppades med hallon och blåbär. Så gott! Till det blev det två skivor Crisp'n Light, ena med minikeso och banan och den andra med minikeso och kiwi. Nu ska göra mig i ordning och sen ska jag dra med mig Sebbe och hundarna ut i den underbara solen! Hoppas det är bra med er!




Smal kycklingpaj

Igår blev det kycklingpaj här hemma. Den var god men jag råkade ha i lite för mycket vitpeppar. Minskar man mängden på det rekommenderas den verkligen. Kcalsnål är det också :)

4-6 port,
158-237 kcal/port

1.5 dl fullkornsvetemjöl
30 g ICA kvarg, 0.1%
20 g milda culinesse, lätt
1.5 msk vatten

245 g kycklinginnnerfilé
200 g champinjoner
90 g gul lök
1 msk milda culinesse, lätt
2 msk fullkornsvetemjöl
2.d dl milda mat extra, 4%
0.5 dl vatten

1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kvarg och milda till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Skär kycklingen i små bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Stek kycklingen. Bryn champinjonerna och löken i matfett. Strö över mjölet och späd med grädde och vatten. Blanda ner kycklingen. Smaksätt efter tycke och smak. Jag använde mig av salt, vitpeppar och lite sambal oelek. Låt koka ca 5 minuter. Kavla ut pajdegen och skär eventuellt ut mönster. Lägg fyllningen i en form och lägg på locket. Tryck fast det mot kanterna. Stick några hål i locket med en gaffel om du inte skurit ut några mönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen tills locket fått vacker färg, ca 15 minuter.









Muffins med glass

Gjorde Äppel- och kanelmuffins med crumble tidigare i veckan och som jag tidigare skrev så blev jag positivt överraskad över hur goda de var :D Jättegoda att äta som de är men idag provade jag att äta en med lite glass till och det var som att ta en liten tripp till himmelriket. MUMS! Recept på min version av dessa underbart goda muffins som ursprungligen kommer från Leila Lindholm hittar ni här.




Cheesecakegröt

Gissa om jag blev besviken när jag tog ut hundarna imorse och det snöade, IGEN! Fyfan. Skönt att solen skiner nu i alla fall! Idag blev det ett 90 minuterspass motionscykeln och nu har jag precis ätit frukost framför TV:n. Eller brunch kanske det kallas så här dags? Hur som helst fick det bli råggröt idag. Den åts med en skvätt minimjölk och toppades med hallon och blåbär samt en röra på kvarg, lite vaniljsocker och söndersmulat digestivekex. Supergott! Blev lite cheesecakekänsla över det hela :) Till gröten blev det två skivor Wasa Crisp'n Light och en kopp grönt te. Ägg med kaviar på ena skivan och minikeso och skivad kiwi på den andra. Toppenpålägg båda två. Brödet kan jag verkligen rekommendera, det är supergott och innehåller endast 20 kcal per skiva.


Denna fredagafrukost (brunch?) hade ett innehåll 449 kcal.


Hittade denna på ICA häromdagen. Den innehåller endast 55 kcal/100g
medan Arlas kvarg (Kesella) har ett innehåll75 kcal/100g.


Spenatsoppa

Idag var jag sjukt sugen på spenatsoppa så vad gör man då? :) Denna soppa är väldigt god och innehåller endast 93 kcal. Recept hittar ni här.


Till spenatsoppa är det gott med ett kokt ägg, tyvärr ville mitt ägg
 inte vara med på kort utan gömde sig i soppan. Till soppan hade jag
en skiva Wasa Crisp'n Light med lätt räkost. Mums :)


Hemmagjord pasta med egenrullade köttbullar och tomatsås

MUMS! Har precis ätit en riktigt god lunch och känner mig mätt och belåten. Pasta med köttbullar, tomatsås, coctailtomater, parmesanost och färsk basilika. Fet tumme upp! :) Hela måltiden innehöll 384 kcal och jag rekommenderar er att ta fram kaveln och börja kavla pastadeg och rulla köttbullar nu på en gång! :D

Pasta, 4 port
210 kcal/port

240 g fullkornsvetemjöl
1 ägg
1 krm salt
1 dl vatten
5 g rapsolja

Bara att blanda samman allt och arbeta degen tills den blivit smidig. Kavla, kavla och kavla! Forma pastan som du vill.

Tomatsås, 1 port
36 kcal

125 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
0.5 tsk hermesetas
salt
svartpeppar

Koka upp de krossade tomaterna och krydda med tomatpuré, hermesetas och lite salt och peppar. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Recept på köttbullar hittar ni här.

Nej nu ska jag slänga ihop en tvätt och städa lite, ha det bäst i den underbara solen!




Bär- och nötgröt med keso- och fruktmackor

Idag blev det mannagrynsgröt till frukost. Längesen jag åt det så var riktigt sugen på det idag. Gröten åt jag med mjölk och den toppades med hallon, blåbär, pistagenötter och sötmandel. Till gröten åt jag en skiva Extrem med minikeso. På ena halvan hade jag banan och på den andra kiwi. Riktigt gott. Hela frukosen fick ett innehåll på 419 kcal.




Äppel- och kanelmuffins med crumble

Lovade att återkomma med resultat på gårdagens muffinsbak när jag provat en muffin. Åt en framför TV:n igår och de var faktiskt över förväntan goda så de kan verkligen rekommenderas! Receptet kommer från början från Leila Lindholm och det hittar du här. Jag har bytt ut en del ingredienser för att att dra ner kcalinnehållet och gör man på följande vis får en muffin ett innehåll på 215 kcal.

6 st

1 ägg
7 g hermesetas
0.5 tsk vaniljsocker
50 g milda culinesse
2 dl minimjölk
120 g fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver

190 g äpple
0.5 msk milda culinesse
1 msk hermesetas
1 msk kanel

37 g milda culinesse
40 g fiberberikade havregryn
30 g fullkornsvetemjöl
5 g hermesetas

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, hermesetas och vaniljsocker poröst. Rör ner milda och mjölk. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Skär äpplena i klyftor och stek dem i smör, hermesetas och kanel. Låt svalna. Placera ut 6 formar i en muffinsplåt. Blanda äppelklyftorna med smeten och fyll formarna med 2/3 smet. Nyp ihop milda med havregryn, mjöl och hermesetas. Strö lite smuldeg på varje muffin och grädda i ca 12-15 minuter.






Jag åt min som den var men vill man lyxa till det lite kan jag tänka mig
att det smakar riktigt, riktigt bra med lite glass eller vaniljsås till. Ska
testas imorgon tänkte jag :)


Muffins

Ikväll blev det muffinsbak här hemma. Har inte hunnit prova dem ännu men ska ta en framför "Efterlyst" nu. Återkommer med resultat imorgon. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll allihopa! :)





Goda rester

Idag fick det bli restmat till lunch. Senapsfärs med potatismostäcke. Lika gott idag som dagen jag gjorde den. Kan verkligen rekommenderas. Recept hittar ni här.


Idag fick det bli riven morot och lingonsylt till, 332 kcal för hela måltiden.


Ännu mera sol! :D

Ännu en dag med strålande sol! Underbart :) Har precis ätit min frukost som idag bestod av lättfil med fullkornsflingor, hallon och blåbär. Till det en skiva Crisp'n Light med ägg och kaviar och en skiva Extrem med isbergssallad, vitlökssalami, tomat och gurka. Som vanligt blev det även en kopp grönt te, idag med smak av citrus. Det blev en kcalrik frukost idag med ett innehåll456 kcal. Nu ska jag fortsätta titta lite på "Rachael Ray" innan jag hoppar in i duschen för att sedan bege mig ut i vårsolen en timme med Wilda.



Brukar äta ICA's fullkornsflingor tillsammans med bär eller frukt. Dessa
flingor är jättegoda och och 1dl innehåller 90 kcal. Rekommenderas.


Riktigt god kycklingsallad

Idag blev det en riktigt god kycklingsallad till middag. Kycklinginnerfilé, isbergssallad, soltorkade tomater, parmesanost och färsk basilika. Blandade även i lite yoghurt och dijonsenap. Smaskens :) Salladen fick ett innehåll262 kcal. Nu blir det helkväll i soffan, tisdagar är bra TV-kvällar. "Dating in the dark", "Desperate Housewives", "Cougar Town" och "Christine". Wöhööj! :D





Lillskitan :)









Tomat- och mozzarellasmörgås

Har efter en timmes promenad precis avnjutit en tomat- och mozzarellasmörgås. Det är riktigt skönt ute i vårsolen nu! Äntligen vekar det som den kommit för att stanna och jag längtaaar tills snön är borta. Varm blir man efter prommisarna nu, tidigare har man kommit hem alldeles frusen. Alldeles, alldeles underbart! :)



Använde mig av Pågens "God form" på dinkel och surdeg, första gången jag
åt det och det var riktigt gott och kan rekommenderas. 250 kcal/100 g.


Isbergssallad, mozzarella, tomat och färsk basilika, MUMS! 339 kcal.


Underbara frukoststund

Har sagt det förr och säger det igen, att sätta sig ner i lugn och ro med en god frukost efter en timme på motionscykeln är bland det bästa som finns. Love it! :) Idag blev det fruktsallad. Till det ett kokt ägg med kaviar och en skiva "Polarkraft - Havre". Tycker det och deras bröd "Extrem" är riktigt gott. Skivan delades i två och åts med isbergssallad, vitlökssalami och tomat samt keso och banan. Mumsigt :) Nu tänker jag hoppa in i duschen och efter det blir det ut och gå en timme med Wilda.


Denna frukost innehöll 356 kcal.


Kvällsmål

Mums, sitter och gottar mig med ett litet kvällsmål. Chokladkeso och vaniljkesella med hallon och blåbär toppat med pistage- och jordnötter. Riktigt gott och kan verkligen rekommenderas, 182 kcal.




Laxpudding

Idag gjorde jag laxpudding för första gången. Faktiskt var det även första gången jag åt det :) Det var riktigt gott. Lättlagat och går snabbt att slänga ihop sen sköter den sig själv i ugnen. Jag hittade receptet här men har gjort om det lite och fick ett innehåll på 271 kcal/port.

3 port

150 g rökt lax
375 g potatis
0.25 tsk salt
75 g ägg
1 dl milda mat extra, 4%
1 dl minimjölk
1 msk milda culinesse

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och lax i en ugnssäker form. Understa och översta lagret ska vara potatis. Vispa samman ägg, grädde och mjölk och smaksätt med lite salt. Häll blandingen i formen. Ringla över smöret och grädda i 50-60 minuter.









Mördegskakor med choklad och apelsin

Bakade kakor i lördags och lovade att slänga upp receptet vilket jag totalt glömt bort så tänkte dela med mig av det nu. Bättre sent än aldrig :) Receptet kommer ursprungligen från boken "500 chokladfrestelser" men jag har gjort om det lite. Kakorna blev supergoda och innehåller 197 kcal/st.

8 st

150 g fullkornsvetemjöl
24 g majsmjöl
5 g hermesetas lättströ
125 g milda culinesse, lätt
85 g blockchoklad
rivet skal och saft från en halv apelsin

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman mjöl och hermesetas. Tillsätt margarinet och knåda ihop till en deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen tillsammans med apelsinsaft och skal. I boken trycker de ut degen i en rund form och delar den i 8 "tårtbitar" innan gräddningen. Själv valde jag att göra runda kakor. Grädda i 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna. Ät och NJUT!!




En soppfavorit

Idag blev det en av mina favoritsoppor till lunch. Morotssoppa med ingefärskeso. Otroligt god och har ett innehåll 162 kcal/port.

2 port

250 g morot
60 g gul lök
1 tsk milda culinesse, lätt
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1.25 dl milda mat extra, 4%

100 g minikeso
0.25 msk färsk, riven ingefära

Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 15 min. Vispa eller mixa soppan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt cottage cheese med ingefära och servera till soppan.






Första pluset i dagboken :(

Nej, ett plus på vågen idag och det är vägning för alla Viktklubbs medlemmar. Första gången jag måste skriva in ett plus i dagboken och det känns riktigt tråkigt. Har legat på plus till och med torsdag morgon och efter det har det sakta men säkert gått ner och igår låg jag på ett minus. Tyvärr hade det gått åt andra hållet idag igen. Jag har skött mig, hållt mig inom min kcalgräns. Fick min mens idag så jag är nästan säker på att det är den som spökar. Ändå är det svårt att låta bli att tycka det är jobbigt.

Filmdags!

Har precis varit ute med lillskiten och nu tänker jag krypa upp i soffan med en fruktsallad och lite glass. Ikväll visar de "Music & Lyrics". Mys :)




Lökomelett med smarrig topping

Har man några ägg hemma kan man lätt slänga ihop en riktigt god och mättande måltid. Gör man en omelett kan man fylla den med i stort sett vad som helst, endast fantasin sätter gränser! Jättebra om man behöver göra en kyl- eller frysrensning exempelvis eller om man är lite lat och snabbt vill ha något att äta. Vissa dagar orkar man inte alls tänka på mat och även då passar omelett utmärkt, bara att slänga ihop det man är sugen på och lägga på/i omeletten. Jag plockade lite smått och gott som jag kunde hitta här hemma och fick ett riktigt smarrigt resultat. Min omelett innehöll tillsammans med topping 268 kcal. Endast omelett (utan lök) innehåller 169 kcal.

1 port

2 ägg
1 msk vatten
salt
25 g gul lök
1 tsk milda culinesse, lätt

70 g hackad spenat
80 g champinjoner
45 g tomat
48 g räkor
20 g kapris

Vispa samman ägg, vatten och salt. Jag valde att ha gul lök i min omelett så den skivas och blandas ner om man vill ha det i. Stek i smör tills omeletten fått fin färg på båda sidor. Värm upp spenaten och rör i champinjoner och tomater. Låt fräsa en stund och blanda sen i räkor och fräs dem hastigt tillsammans med övriga ingredienser. Smaksätt med valfri krydda. Jag använde mig av Franska örter. Lägg fyllningen på omeletten och toppa sedan med kapris. NJUT! :)








Recept på dagens lunch

Lovade tidigare idag att slänga upp recept på dagens lunch. Potatismos med köttbullar och brunsås. Moset hittar ni här. Receptet på köttbullar ger 8 st och för mig räcker det 2 gånger och en portion blir då 106 kcal. Såsen innehåller 46 kcal/portion.

Köttbullar, 2 port

100 g nötfärs, 10%
20 g gul lök
10 g ägg
20 g minimjölk
0.5 msk milda culinesse, lätt

Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, ägg, mjöl, salt och valfri smaksättning. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Låt köttbullarna vila i kyl ca 20 minuter. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn och fin brun färg. Jag kryddade halva satsen med färdigblandad pepparkakskrydda och andra halvan med oregano och spiskummin. Åt de med pepparkakskrydda idag och det var supergott!

Brunsås, 2 port

0.5 msk milda culinesse, lätt
9 g fullkornsvetemjöl
1.75 dl vatten
0.5 tärning buljong
0.25 dl milda mat extra, 4%
0.25 tsk soya
vitpeppar

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka några minuter och rör därefter ner grädden. Tillsätt soya och krydda med lite vitpeppar.







Lunch framför TV:n

Idag blir det köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt samt riven morot till lunch. Sitter och tittar på en film på trean som verkar riktigt bra så slänger upp recept och kcalinnehåll när den är slut :)




Jordnötsgröt med frukt och bär

Har precis avnjutit en god frukost efter en timme på motionscykeln. Idag blev det råggröt kokad tillsammans med Skippy. Gröten åts med mjölk och toppades med bananskivor, hallon, blåbär och jordnötter. Riktigt gott! Till det hade jag en skiva grovt bröd med lätt räkost, isbergssallad och tomat. Gröten innehöll 330 kcal och hela frukosten 455. Fick bli en lite kcalrikare frukost idag eftersom det blev så sent :)




Kakbak

Ikväll blev det lite kakbak här hemma :) Mördegskakor med choklad och apelsin. Har inte hunnit smaka dem ännu men degen var supergod! Slänger upp receptet imorgon för nu börjar "Notting Hill" på TV:n. Gillade verkligen inte Julia Roberts förut men nu älskar jag både henne och hennes superhärliga och larviga tjejfilmer så det blir myskväll. Efter det visas "Secret Window" och den tror jag inte att jag sett faktiskt. Johnny Depp har huvudrollen så det kan ju inte bli fel i alla fall ;) Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördagskväll!




Lättlunch

Idag blir det två skivor Wasa Crisp'n Light med lätt räkost och rökt lax till lunch. Till det en kopp grönt te. 169 kcal :)




What a wonderful day

Åh, det är så underbart med sol! Blir så glad när den skiner, klarblå himmel. Underbart. Har precis varit ute och gått en timme med Wilda och det var superskönt. Har hängt upp tvätten och nu har en drama precis börjat på trean. Idag känns som en riktigt bra dag! :)





Mer sol! :D

Ännu en dag med strålande sol, härligt! Har precis cyklat 80 minuter på motionscykeln och ätit frukost. Nu tänker jag hoppa in i duschen, sätta på en tvätt och ta med Wilda ut på en promenad i den underbara solen :)

Senapsfärs med potatismostäcke

Idag har älsklingen varit hemma och vi har precis sagt hejdå. Lika tråkigt som vanligt men vi ses ju om en vecka igen :) Till middag blev det Senapsfärs med potatismostäcke och det var riktigt gott. Receptet kommer från "Rutiga Kokboken" och innehåller 259 kcal per portion.

6 port

500 g potatis
1.25 dl minimjölk
0.5 msk milda culinesse, lätt
salt
vitpeppar

55 g purjolök
150 g champinjoner
400 g nötfärs, 10%
1 msk milda culinesse, lätt
salt
svartpeppar
2 msk dijonsenap
2 dl minifraiche
65 g riven ost, 17%

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Värm upp mjölken och smöret. Vispa ner det i potatisen, lite i taget. Smaksätt med salt och vitpeppar (eller det du tycker bäst om). Sätt ugnen på 225 grader. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Stek färsen i smör tills den fått fin färg och blivit smulig. Blanda i purjolöken och champinjonerna och låt steka med några minuter. Krydda med salt och peppar och rör därefter ner senap och minifraiche. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Bred över potatismoset och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills osten smält och gratängen fått fin färg. Servera med en god sallad och NJUT! :)




Nu blir det "Gone baby Gone" som visas på kanal5, har sett den förr
men finns inget annat intressant att kika på. Dessutom var det ett bra
tag sen jag såg den så minns inte vad den handlar om. Till det blir det
godis och idag är jag riktigt sugen på choklad! Hoppas ni har en trevlig
fredagskväll allihopa! :)


SOL!

Vi har sol här hemma i den lilla hålan och det är underbart! Hoppas den kommit för att stanna denna gång. Är så fruktansvärt trött på snön och kylan. Den måste åtminstone skina tills Sebbe kommer hem så vi kan ta en långprommis med vovvarna :)

Håller tummarna för att det fortsätter såhär nu

Woho, då har det börjat gå neråt på vågen igen. Ligger fortfarande plus sen i måndags men har minskat med 0.4 kg sen igår så jag hoppas det fortsätter såhär. Vill inte behöva skriva in ett plus i dagboken på måndag då det är "riktig" vägning.


Morgondagens middag

Imorgon kommer Sebbe hem över dagen så jag har förberett morgondagens middag så vi kan ägna oss åt annat när han är här. Det enda som är kvar att göra är att köra in den i ugnen. Det blir Senapsfärs med potatismostäcke som jag hittade receptet på i min nyinköpta kokbok. Lovar att slänga upp receptet imorgon om det smakar bra ;)






Ostkaka med fruktsallad

Nu blir det "Sex and the city" med ostkaka som blev över från igår. Till det blir det fruktsallad och en kopp grönt te :)




Ful unge

Haha fick ett foto av mormor på posten idag. En bild på en riktigt ful unge ;P


Hmm, vem kan det vara? :)


Fläskkarré med ugnsrostade grönsaker

Har precis ätit marinerad fläskkarré med ugnsrostade morötter, aubergine och zucchini. Till det hade jag ajvar relish och kapris. Grymt gott. Jag rekommenderar verkligen marinaden jag hade till köttet, måste testas!

Marinad, 5 port

34 g pressad citron
52 g soya
28 g flytande honung
8 g färsk ingefära
1 tsk sambal oelek

Bara blanda ihop alla ingredienser och låta köttet marineras. MUMS!




Chokladgröt

Idag åt jag en riktigt god gröt till frukost. Chokladgröt gjord på fiberberikade havregryn. Gröten toppade jag med skivad banan, kokoskeso och cream cheese med smak av vanilj. Hällde även på en skvätt mjölk. Gröten med topping innehöll 339 kcal. Grötinspiration hämtar jag hos Molly.

1 port

40 g fiberberikade havregryn
1.75 dl vatten
0.5 krm salt
1 msk cacao
1 tsk hermesetas

40 g banan
40 g minikeso
1 msk kokos
40 g cream cheese
0.5 tsk vaniljsocker
40 g minimjölk

Blanda havregryn, vatten, salt, cacao och hermesetas. Koka upp och låt koka några minuter på svag värme. Rör om då och då. Blanda minikeso med kokos och cream cheese med vaniljsocker. Häll upp gröten i skål och toppa med skivad banan och de båda rörorna. Häll på mjölk och njut! :)


Chokladgröt är riktigt gott och jag rekommenderar er att prova denna.


Vågen står still

Fan, vikten har stannat på pluset jag fick i tisdags. Ska väl vara glad över att jag inte gått upp mer i alla fall men det känns ändå förjävligt. +0.6 kg. Mer än vad jag hade gått ner när jag vägde mig i måndags. Nej fyfan, håll tummarna för att jag ligger på ett minus på måndag!

Ostkaka på keso

Sitter med en kvällsfika och tittar på "Drömmen om Italien". Italien är helt underbart så bara det att programmet utspelar sig där gör det bra :) Hur som helst blev det ostkaka på keso ikväll. Till det hallon, blåbär och vaniljkesella. Receptet på ostkakan hittade jag på Mollys hälsoblogg och har sen gjort om det lite. Den blev riktigt god! :) En portion innehåller 133 kcal.

2 port

50 g ägg
0.5 msk hermesetas
6 g fullkornsvetemjöl
125 g minikeso
0.75 dl minimjölk
10 g sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och hermesetas. Blanda ner mjöl, keso, mjölk och hackad mandel. Häll upp i portionsformar. Tyvärr har jag inga så jag gräddade min ostkaka i muffinsformar :)




Feta- och basilikafyllda aubergineskivor

Även nu till middag tog jag ett recept från kokboken jag köpte tidigare i veckan. Aubergineskivor med tomat och en röra på fetaost och färsk basilika. Det var verkligen jättegott och jag kommer göra det fler gånger. Jag åt det tillsammans med soltorkade tomater, kronbottnar och kapris. Man skulle nog ha haft en större sallad till. Annars tror jag det kan vara riktigt gott till stekt eller grillat kött.

1 port, 135 kcal

4 skivor aubergine (70 g)
0.5 tsk salt
50 g fetaost, 10%
8 g färsk basilika
0.5 krm svartpeppar
2 skivor tomat (36 g)
1 tsk milda culinesse, lätt

Strö saltet över aubergineskivorna och låt dem ligga i ca 15 minuter. Mixa fetaosten och basilikan i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med svartpeppar. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Lägg ihop skivorna två och två med röran och en skiva tomat emellan. Stek i smör ca 3 minuter på varje sida.






Mellanmål

Skönt att jag tog min långpromenad med Wilda innan lunch då det var soligt ute. Nu snöar det som fan! Har precis varit ut en snabbis med lillskiten och det är hemskt. Snön vräker ner och det är kallt, blä! Nu blir det en kopp varm choklad och två mackor framför "Sex and the City" :)


En skiva mörkt bröd med sallad, ost och tomat samt en skiva Wasa
Crisp'n Light med ägg och kaviar. Och den varma chokladen <3


Det här brödet är supergott och innehåller endast 20 kcal per skiva :)


Potatismos med rödbetsbiffar och rårivna morötter

Idag blev det rödbetsbiffar och potatismos till lunch. Längesen jag gjorde mos, ska nog börja göra det lite oftare. Det är ju så sjukt gott och dessutom är det hur enkelt som helst att göra. Pulvermos kan jag däremot verkligen inte äta, blä! Receptet på både biffarna och moset kommer från "Rutiga Kokboken" jag köpte tidigare i veckan. Biffarna var som moset väldigt goda :) Enligt receptet är moset beräknat för 2 portioner men jag tyckte det blev väldigt mycket så jag delade det på 3 och då får 1 portion ett innehåll på 153 kcal.

Potatismos, 3 port
153 kcal/port

500 g potatis
1.25 dl minimjölk
0.5 msk milda culinesse, lätt
salt
vitpeppar

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, mosa potatisen och vispa med elvisp. Värm upp mjölken och tillsätt smöret. Häll det i potatisen lite i taget samtidigt som du vispar. Smaksätt efter tycke och smak. Jag använder mig alltid av salt och vitpeppar när jag gör mos.

Rödbetsbiffar, 1 port
175 kcal/port


55 g rödbeta
50 g potatis
25 g gul lök
50 g ägg
0.25 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
0.5 msk milda culinesse, lätt

Skala rödbeta, potatis och lök. Riv rödbetan grovt och potatis och lök fint. Vispa upp ägget och blanda ner det rivna. Smaksätt med salt och peppar. Stek i smör på svag värme ca 5 minuter per sida.




Rårivna morötter smakade väldigt bra till potatismoset och rödbetsbiffarna.
Tillsammans fick hela måltiden ett innehåll på 349 kcal :)


Fruktfrukost

Idag fick det bli en fruktsallad på äpple, apelsin, kiwi och ananas till frukost. Frukten toppades med START Choc o' Nut och chokladkeso. Riktigt, riktigt gott. Det hela fick ett innehåll på 201 kcal. Till det blev det en kopp grönt te med citrussmak.





Plus på vågen :(

Då sitter man och trampar. Fan, vad sämst jag varit senaste tiden, visste att det skulle bli så efter att jag varit sjuk. Skulle cyklat igår men orkade inte gå upp så det sket sig. Idag visade vågen +0.6 kg vilket känns bajs. Men det är bara att köra på och hålla tummarna för att det börjar gå åt rätt håll igen. Håller mig i alla fall inom min kcalgräns så vet inte vad ökningen beror på. Pendlade upp och ner hela förra veckan och trodde det hade med mensen att göra men den har inte kommit =/

Helkväll framför TV:n

Ikväll är det massa premiärer på TV så det blir en helkväll i soffan. Först ut är "Dating in the dark" som verkar sköj. Efter det är det "Desperate Housewives" som var min absoluta favoritserie förut. Tyvärr har jag inte sett det på väldiiiigt länge eftersom jag inte haft någon TV. Var säkert ett år sedan jag såg det sist så kommer vara helt lost. Efter det blir det "Cougar Town" som verkar skitroligt :D En premiärkväll som denna måste man ju äta lite glass så jag lyxar till det med "Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie" som jag köpte hem och provade för första gången i fredags. Den var riktigt god, speciellt browniebitarna som Sebbe fick leta efter eftersom jag "råkat" plocka på mig alla jag kunde komma åt :P Dock slår den inte favoritglassen "B&J's New York Super Fudge Chunk".




Nya böcker

Något jag saknat här hemma är en kokbok. Visst finns det massvis av recept på nätet men det är inte alls samma sak som att sitta och bläddra i en bok. Hittade en som heter "Rutiga Kokboken" när jag var på Konsum igår och kunde inte låta bli att köpa den. Fick även syn på en som heter "500 chokladfrestelser" och även den fick följa med hem. Svårt att låta bli som den chokladälskare man är :) Har hunnit bläddra lite i dem och det finns en hel del lockande recept.





Rotat i frysen

Idag har jag rotat fram kycklingcannelloni från frysen. De är verkligen supergoda och receptet hittar ni här. En portion (2 cannelloni) innehåller 311 kcal.


Till cannellonin åt jag kronbottnar, tomat, bambuskott och majs, gött!


Mumsfrukost

Har precis ätit en tallrik grahamsgröt med mjölk, hallon och blåbär. Till det hade jag ett kokt ägg med kaviar och en skiva mörkt bröd med isbergssallad, vitlökssalami, tomat och gurka. Och en kopp te till det. Var längesen man käkade kaviar, så gott men har inte haft det hemma tidigare så tyckte det var på tiden att köpa hem det igår ;) Denna frukost innehöll 411 kcal.





Sparrissoppa

Ikväll blev det sparrissoppa till middag. Har aldrig gjort det tidigare och bara ätit det en gång. Eller ätit och ätit, jag smakade det i skolan en gång men gillade det inte. Men smaken förändras ju genom åren och eftersom jag älskar sparris tänkte jag att jag måste gilla sparrissoppa så provade att göra det idag och det var verkligen supergott! :) En portion av denna soppa innehåller endast 94 kcal.

2 port

250 g sparris
50 g gul lök
3 g vitlök
1 msk milda culinesse, lätt
4 g fullkornsvetemjöl
5 dl vatten
0.5 dl milda mat extra, 4%

Ansa sparrisen och skär i ca 3 cm långa bitar. Ta undan topparna. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs hacket och sparrisbitarna i smöret och pudra över mjölet. Det ska inte brynas bara mjukna. Häll på vattnet och sjud i 15 minuter. Sila av kokvattnet i en skål (spara det!) och mixa sparrisen i kastrullen. Häll tillbaka kokvattnet tills du får en lagom soppig konsistens. Allt vatten kanske inte går åt. Blanda ner grädden. Sjud sparristopparna någon minut i lite vatten och strö dem sedan i den färdiga soppan. 



Till soppan blev det en skiva mörkt bröd med räkost :)


Ut i snön

Fy, ska det aldrig sluta snöa? Här öser det ner och jag har tröttnatskiten för längesen. Men men, ut med Wilda ska jag ändå. Har slappat alldeles för länge nu när jag varit sjuk så det är bara att bita i det sura äpplet och dra ut och trampa snö. Jippie.


Fortsätter åt rätt håll :)

Blev inte ett lika stort minus idag som det blivit de senaste veckorna men jag är nöjd ändå. Har pendlat upp och ner hela veckan så var rädd att jag skulle ligga på plus idag men det blev ett minus0.4 kg så det känns bra. Var även mätning idag och jag har minskat 4 cm runt midjan :)

Jordnötsgröt med hallon

Idag provade jag att göra jordnötsgröt på fiberberikade havregryn. Har alltid använt mig av råggröt förut. Det var gott men jag tror jag föredrar att ha Skippyn i råggröt. Dessutom innehåller den mindre kcal än vad havregrynsgröten gör vilket är bra eftersom jordnötssmöret är så pass kcalrikt som det är. Hur som helst toppade jag gröten med hallon och jordnötter och åt den med en skvätt mjölk. Till det hade jag en skiva Wasa och en kopp te.




RSS 2.0