Godiiiis

Har varit sjukt godissugen idag och främst på choklad så det får bli ännu en godisdag framför TV:n ;) De visar "Kate och Leopold" på TV. Tror jag sett det förut men det var väldigt längesen och såg nog inte hela så den får duga ikväll :)





Premier Beautifying Nail Kit

Fick en present av Sebbe när han kom i fredags :) Ett litet kit med nagelvård. Mina naglar är ingen vacker syn för tillfället så det var perfekt! Tänkte köra en omgång med det nu innan jag sätter mig och tittar på film.




Melodifestivalen och Sleepers

Nu blir det Melodifestivalen så ska krypa upp i soffan men min älskling. Efter det visar de "Sleepers" på 6an, minns inte om jag sett den men det var väldigt längesen i så fall. Godisskålen är uppvägd, har cola zero i kylen och ikväll testar jag "Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie". Underbara lördag! ;)





Tonfiskpizza

Idag blev det pizza till middag. Riktigt gott :) Hade tomatsås, skivad tomat, champinjoner, tonfisk, västanost och mozzarella på. En bit innehåller 309 kcal och den mättar ordentligt.

6 portioner

25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten
0.5 tsk salt
19 g olja
300 g fullkornsvetemjöl

250 g krossade tomater
20 g tomatpuré
0.5 tsk salt
0.25 tsk svartpeppar
1 tsk hermesetas lättströ

155 g tomat
90 g champinjoner
295 g tonfisk
46 g västanost, 5%
125 g mozzarella

Blanda ut jästen i vattnet, häll i olja och salt och rör om. Blanda i mjölet och knåda ihop degen så att den släpper från bunken. Jäs 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp de krossade tomaterna. Krydda med tomatpuré, salt, peppar och hermesetas. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Skiva tomater och champinjoner. Låt tonfisken rinna av. Kavla ut degen på en plåt och bre på ett lager tomatsås. Lägg på fyllningen och grädda i ugnen i ca 10-15 min. Servera med en sallad och NJUT! :)






Leende gubbe i tekoppen

Drack en kopp te till frukost som vanligt idag och när jag satt och njöt av mitt goda, varma te upptäckte jag att det var någon som log mot mig. Från botten av koppen!




Cupcakes

Gjorde två olika sorters cupcakes igår som blev superdupergoda! Tyvärr failade jag frostingen så det blev ett jävla klet men smaken var underbar! Kanske hade för mycket citron- och limesaft i, ingen aning. Det blev i alla fall hallonmuffins med citronfrosting och limemuffins med vit choklad. Receptet på limemuffins hittade jag här. Halloncupcakesen innehåller 265 kcal och de med lime 261 kcal.

Hallonmuffins med citronfrosting, 6 st

50 g ägg
8 g hermesetas lättströ
0.5 tsk vaniljsocker
50 g milda culinesse, lätt
1 dl minimjölk
1 g citronskal
1 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
100 g hallon

80 g cream cheese
2.5 dl florsocker
0.5 tsk vaniljsocker
2 g citronskal
5 g citron
6 g dekorationshjärtan

Sätt ugnen på och 225 grader. Vispa ägg, hermesetas och vaniljsocker poröst. Rör ner smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med hallon i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i 12-15 minuter. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt. Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen och garnera med hjärtan.

Limemuffins med vit choklad, 6 st

12 g hermesetas lättströ
62 g milda culinesse, lätt
50 g ägg
0.75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
0.5 dl fullkornsvetemjöl
0.5 dl minimjölk
2 g limeskal
65 g lime
75 g vit choklad

100 g cream cheese
1 dl florsocker
2 g limeskal
6 g strössel

Sätt ugnen på 185 grader. Blanda smör och hermesetas. Tillsätt ägg, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Ta undan en halv msk saft till glasyren, och rör ned det övriga i smeten. Hacka den vita chokladen grovt och rör ner. Fördela smeten i 6 muffinsformar, fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Blanda ost, florsocker och limesaft och limeskal. Bred detta över de färdiggräddade, avsvalnade muffinsen. Dekorera med strössel.

Frostingen gör ni alltså med risk för massa klet, ni kan prova att ta lite mindre saft från citron och lime så kanske det blir bättre. Provade att använda mig av både vanligt vetemjöl och fullkornsvetemjöl. Har aldrig använt  fullkorn i muffins förr. Brukar ha det när jag gör pasta och matbröd men har varit lite skeptisk till att använda det i söta bakverk men det funkade riktigt bra. Vågade dock inte använda mig av bara fullkorn så det fick bli lite vetemjöl som sagt. Nästa gång däremot provar jag nog att göra med bara fullkornsvetemjöl.


Tyvärr förstörde den rinniga frostingen utseendet på cupcakesen men
som jag skrev så blev de supergoda och jag rekommenderar er
verkligen att prova dem. Sebbe tyckte bäst om den med hallon men
jag föredrog den med lime. Vilken blir er favorit? :)


Grått

Usch, vad trist väder det är idag! Tråkigt men tur att jag slipper spendera denna gråa dag ensam. Sebbe kommer hem när som helst och stannar hela helgen :)



Sen frukost

Blev en sen frukost idag men så får man göra ibland, det är ju trots allt fredag ;) Fastnade på cykeln, hade tänkt köra 60 minuter idag men det blev 90. Känns bra! Åt råggröt med Skippy och på det hallon och en skvätt mjölk. Provade ett bröd från Wasa som jag köpte igår, Crisp'n Light. På det hade jag skivat ägg och det var jättegott. Köpte även ett grönt te med mintsmak och det smakade väldigt bra :)




Motionscykel

Då sitter man på cykeln igen för första gången sen jag fick halsfluss. Kände att det var dags nu. Fuskvägde mig och har gått upp 2hg sen i måndags! Förhoppningsvis är det mensen som spökar. Man brukar kunna samla på sig en del vätska som leder till plus på vågen när det är dags för mens. Det förklrar ju även mitt dumma humör den här veckan, hehe.

Mellis

Nu har jag städat och hämtat in tvätten och det är dags för mellanmål innan jag traskar bort till affären och handlar lite. Idag blir det en tallrik lättyoghurt med müsli och en skiva wasa med sallad, pepparsalami och tomat. Och en kopp te såklart :)




Asiatisk nudelsallad

Då var tvättmaskinerna igång, det är undanplockat här hemma och magen har precis fått mat. Idag blev det en jättegod Asiatisk nudelsallad och inspiration till den hittade jag här. Gjorde om den lite och använder du dig av följande ingredienser och mått får du ett innehåll på 237 kcal.

1 port

35 g glasnudlar
30 g champinjoner
30 g morot
30 g bambuskott
0.5 msk koriander
2 g vitlök
0.25 tsk hermesetas
5 g pressad lime
2 g sesamolja (ca 0.5 tsk)
1 g thailändsk fisksås (ca 0.5 g tsk)
2 g soya (ca 0.5 tsk)
5 g jordnötter
5 g sesamfrön

Koka upp vatten och lägg i nudlarna. Ta kastrullen från plattan och låt nudlarna ligga i några minuter. Skiva champinjoner och riv morot. Spola av nudlarna med kallt vatten och blanda med grönsakerna. Blanda ihop koriander, vitlök, hermesetas, limesaft, sesamolja, fisksås och soya. Blanda dressingen men nudlarna och grönsakerna. Toppa med jordnötter och sesamfrön.




Städ- och tvättdag

Idag har jag tvättstugan så idag blir det tvätt och städ här hemma. Ska plocka undan lite nu så lägenheten är redo för sopning och skurning när tvättstugan är ledig vid 12 och så jag kan låna städgrejerna.

Mera gröt

Blev gröt till frukost även idag, mumma :) Hade inte ätit havregrynsgröt på länge så det fick det bli idag. Fiberberikade. Första gången jag provade det och det var riktigt gott. Toppade gröten med skivad banan och cashewnötter och till det drack jag en kopp te och åt en skiva Wasa Delikatess med avokado och tomat.




Majs- och kycklingsoppa

Ikväll blev det majs- och kycklingsoppa till middag, jättegott :) Hittade receptet här. Jag använde mig av följande mått och fick ett innehåll på 204 kcal/port.

2 port

210 g majs
25 g gul lök
6.5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl milda mat extra, 4%
122 g kycklinginnerfilé
salt
chilipulver

Skala och finhacka löken och låt majsen rinna av. Koka upp buljong och grädde och tillsätt lök och majs. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Tärna och stek kycklingen. Mixa soppan och smaksätt den med salt och chilipulver. Lägg kycklingen i soppskål och häll över soppan.




Parmesanlax på spenatbädd

Har precis ätit en mycket god lunch som jag garanterat kommer göra många gånger igen :) Parmesantoppad lax på spenatbädd och till det kidneybönor och majs, MUMS! Använder man sig av nedanstående ingredienser och mått får man ett innehåll på 415 kcal. Brukar inte äta bönor så ofta och hade ingen aning om att det var så mättande. Blev nästan lite för mycket så nästa gång kommer jag nog minska mängden bönor.

1 port

100 g spenat
0.75 dl milda mat extra, 4%
0.5 msk vitvinsvinäger
93 g laxfilé
14 g parmesanost
125 g kidneybönor
28 g majs

Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten och rör i grädde och vitvinsvinäger. Krydda med salt och vitpeppar och lägg i en ugnssäker form. Salta laxen och lägg ovanpå spenaten. Strö över riven parmesanost och värm i ugn i ca 10-15 minuter.




Mumsgröt

Mm, gröööt! Idag blev det råggröt med en skvätt mjölk, skivad banan, jordnötter och choklad. Excellence Raspberry Intense, har ni inte provat den så gör det! Så himla god! Till gröten åt jag en skiva wasa, ett kokt ägg och drack en kopp te. Det blev en rätt stor och kcalrik frukost på hela 421 kcal men så får man göra ibland ;) Gröt med topping gick på 262 kcal. Vill ni göra en gröt med samma kcalinnehåll så använd er av följande.

1 port

1 port råggröt
40 g minimjölk
40 g banan
10 g excellence raspberry intense
9 g jordnötter


Nötter på gröten är verkligen supergott och den här gröten är en av
favoriterna. Riktigt god och jag kan verkligen rekommendera denna!


Champinjoncrêpes

Idag blev det champinjoncrêpes till middag. Kan inte minnas när jag åt det senast men jag kan garantera att jag inte tänker låta det gå lika lång tid till nästa gång. Så otroligt gott! Pannkakorna gjorde jag på fiberberikade havregryn och fullkornsvetemjöl, blev jättebra. Pannkaksreceptet hittade jag på havregrynspaketet och sen gjorde jag en vanlig champinjonstuvning. En portion innehåller 340 kcal.

1 port, 2 crêpes

1 dl minimjölk
12 g ägg
15 g fiberberikade havregryn
15 g fullkornsvetemjöl
0.5 krm salt
2 tsk milda culinesse lätt för stekning

38 g champinjoner
25 g gul lök
0.25 msk milda culinesse
2 g fullkornsvetemjöl
0.5 dl milda mat extra, 4%
38 g ost, 5%

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pannkakorna och låt svälla i ca 10 minuter. Stek dem i smör. Fräs champinjoner och lök i smör och pudra över mjölet. Häll på grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera tills osten har smält och fått lite färg.


Till crêpesen hade jag isbergssallasd, tomat och majs. Riktigt smarrigt!


Nere och överdrivet känslig

Vet inte vad det är med mig idag men känner mig jättenere. Känner mig som världens mest ensamma människa som går runt och betyder noll. Började igår kväll och trodde det skulle kännas bättre när jag vaknade idag men så blev det inte. Var ute med Fuji nyss och när hon vägrade bajsa och istället sprang runt och fjantade sig började jag gråta =/ Har stor lust att dra täcket över huvudet och bara sova.




Lax- och cream cheesetoast

Idag fick det bli en toast med rökt lax och cream cheese till lunch. Till den hade jag lite tomat och avokado. Mumsigt! :) Lunchen hade ett innehåll på 353 kcal. Detta är väl något som vem som helst kan göra så skriver inte upp någon beskrivning men tänkte berätta vad jag använde mig utav ifall någon vill göra detta och hamna på ungefär samma kcalinnehåll ;)

1 toast

2 skivor franska
28 g cream cheese, 7%
49 g rökt lax
39 g avokado
25 g tomat




Fruktig gröt

Mm har precis ätit en supergod frukost :) Det var längesen jag åt mannagrynsgröt så tyckte att det var dags för det idag. Till den hade jag en fruktsallad och citronkesella. Kryddade med lite kanel. Åt en av frukostbullarna jag bakade igår och så blev det en kopp grönt te. Härlig start på denna snöiga dag!




Gnocchi med tomatsås, parmesan och färsk basilika

Idag fick jag mina efterlängtade Gnochis! Har varit sugen på det ett tag nu och de jag hade förberett till fredagens middag blev ju helt missfärgade efter att ha stått i kylen över natten. Potatisen I guess. Hur som helst gjorde jag nya idag och det var riktigt, riktigt gott! Gjorde en tomatsås och till Gnocchin och såsen hade jag hyvlad parmesanost och färsk basilika. Gnocchin blev som sagt riktigt god men de var väldigt kladdiga och därför jobbiga att arbeta med så får nog använda mig av lite mer mjöl nästa gång. Ska finslipa receptet lite och så lovar jag att återkomma med det när de är helt perfekta ;)



En riktigt mumsig rätt som kommer lagas många gånger här hemma :)


Sallad

Åt en riktigt god sallad till lunch! Att man inte gör det oftare, det ska jag nog börja med :) Min sallad innehöll 318 kcal och jag använde mig av följande

1 port

70 g isbergssallad
31 g soltorkade tomater
34 g rökt lax
26 g crabsticks
44 g osttärningar
18 g majskorn




Nybakat till frukost

Avnjutit en riktigt god frukost framför TV:n. Nybakad frukostbulle med isbergssallad och tomat. På ena halvan hade jag pepparsalami och på den andra mager ost. Till det åt jag ett kokt ägg och en tallrik lättyoghurt med müsli och bananskivor samt en kopp te. Riktigt gött! :) Nedan följer receptet på brödet som innehåller 102 kcal/bulle.

10 bullar

13 g jäst
2 dl vatten (kallt)
12 g olja
1 tsk salt
300 g fullkornsvetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av det kalla vattnet. Rör tills jästen löst sig. Blanda ner resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda, släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och täck den med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten. Sätt ugnen på 250°C. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.





Inte riktigt ett kilo denna vecka

Nej idag blev det inte riktigt ett kilo men ett minus på 0.9 kg vilket är helt okej. Har nu, sen jag gick med gått ner 7 kg vilket känns riktigt härligt! Jeansen sitter rätt bra nu och det innebär att jag får införa en glassdag mitt i veckan ;P Tänkte ta det lite lugnt med det ändå. Inte ha någon bestämd dag då jag ska äta glass men tänkte att jag en gång i veckan får ta en fika eller något om jag känner för det.

Brödbak till morgondagens frukost

Har gjort i ordning en deg som får kalljäsa i kylen under natten så jag får nybakat bröd till frukost imorgon :) Hoppas de jäser massor nu för de är minimini. Nu är det "Ghost Rider" på trean, aldrig sett den så det blir mys. Ska göra lite te och fruktsallad och bara slappa med hundarna i soffan.


Receptet kommer imorgon om det är värt att läggas upp :)


Banan- och nötgröt

Ätit gröt till middag. Kan vara riktigt gott! Ett bra sätt att spara in kcal och ändå bli mätt ifall man vill äta en lite kcalrikare måltid under dagen som jag gjorde till lunch idag. Blev råggröt med banan, en skvätt mjölk, jordnötter och cashewnötter. En fet tumme upp! ;)




Pizza

Pizzan blev supergod! Många kcal men har hoppat ett mellanmål och äter gröt till middag så jag håller mig inom gränsen :)

En pizza

12 g jäst
0.75 dl ljummet vatten
1 krm salt
106 g fullkornsvetemjöl

125 g krossade tomater
10 g tomatpuré
salt
svartpeppar
0.5 tsk hermesetas (eller socker)

Valfri fyllning. Förutom tomatsåsen använde jag mig av tomatskivor, champinjoner, kycklinginnerfilé och ost.

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa ca 25 minuter i en bunke. Gör under tiden tomatsåsen. Koka upp de krossade tomaterna och krydda med tomatpuré, salt, peppar och hermesetas. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Kavla ut pizzan och använd det sista mjölet. Bre tomatsåsen på pizzan och lägg på valfri fyllning. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 15 minuter.



Redo att stoppas i ugnen.


Redo att stoppas i min mun ;P


Söndagslyx

Idag har jag gjort en pizza som jag tänkte mumsa på framför TV:n. Har lite cola zero kvar också så det blir lyx. Det börjar en drama på trean nu som verkar bra. "Kärlekens makt". Hoppas den är något att se :)

Äggröra

Idag blev det äggröra till frukost. Längesen man åt det, så sjukt gott! Till det hade jag en kopp te och en skiva skogaholmslimpa med isbergssallad, ost och tomat. Hade ingen gurka, saknade gurkan :(




Nu ger jag mig!

Nej, nu är det sängen för min del. Börjar känna mig riktigt krasslig igen. Tur att man inte hade hunnit börja med träningen, trodde ju jag var frisk men det är jag tydligen inte. Har tittat på film, ätit godis och druckit cola zero. "...och så kom Polly" fick bli kvällens film. Sett den förut men det är mysig så den var klart värd att se igen. Ben Stiller är ju störtskön! :) Nej juste, sängen var det. Natti!

Vilken kyla!! :(

FY satan vad kallt det är! Sitter i soffan och tittar på "Melodifestivalen" med en tjock filt, båda hundarna och en kopp varmt te men fryser som en galning, inge trevligt alls. Och utomhus, det ska vi inte ens prata om, -15 har det varit idag. PAIN. Nu vill jag verkligen ha vår! Tror jag är lite sjuk fortfarande dessutom, trodde det hade gått över men har ont i ena örat och det kom i samband med halsflussen. Att jag har sjukt ont i hälsenan gör det inte bättre. Eller vet inte om det är den som gör ont men området runt där gör jätteont och är svullet. Värst är det när jag går, haltar fram. Ingen aning om vad jag gjort =/

Julafton och besök

Har varit lite julafton här. Pappa och Mia hälsade på och hade med sig lite julklappar som jag inte hunnit få från farmor och fastrar. Två frågespel, duschkräm, en jättesöt bricka och knivar till köket vilket var perfekt eftersom jag bara har en kniv och en brödkniv. Mia gav mig en jättemysig halsduk som hon stickat, superfin :) Vi fikade och spelade lite tärning, "Femtusen". Turen var inte på min sida kan jag ju säga, vann inte en enda gång. Haha. Det var jättekul att ha dem här. Är glad för pappas skull, känns kul att han träffat någon och Mia är verkligen jättetrevlig. Positiv och glad :)

Frukost framför TV:n

Sitter framför TV:n och tittar på "LA Ink". Eller nu är det "TV SHOP", jävla skitprogram, haha. Har ätit frukost framför TV:n ännu en gång, tror jag gjort det i en vecka nu, tjockisfasoner :P Men har ju varit utan TV så länge så man får äta i soffan! Till frukost blev det lättyoghurt med müsli, en skiva wasa med isbergssallad, pepparsalami, tomat och smörgåsgurka och till det ett kokt ägg och en kopp grönt te. Nu tror jag det börjar igen, woho. Snacka om att man blir sugen på att göra en till tatuering!





Jag failade Gnocchin totaalt

Haa, skulle äta gnocchi idag. Förberedde dem igår så jag bara skulle behöva koka dem idag. När det var middagsdags fixade jag i ordning tomatsås och kokade upp vatten till gnocchin. Plockade fram dem från kylen och upptäckte att de hade blivit helt grågröna, haha. Jävla BAJS!! Vet inte om det var pga potatisen? Blev hur som helst väldigt besviken då jag verkligen sett fram emot att få äta gnocchi. Får göra nya nästa vecka. Blir troligtvis på måndag eller tisdag, återkommer med resultat:)


Här kokas det tomatsås.


Flirting with forty

Går en film på trean nu, "Flirting with forty". En dramakomedi som verkar vara helt i min smak! Myspysfilm ;)

Gnocchi

När jag var i Italien sommaren -07 beställde vi en kväll in en rätt som hette "Gnocchi med fyra ostar" i tro om att vi skulle få in snäckformad pasta. Barilla kallar ju sina snäckor för gnocchi och på den tiden var det just det jag trodde var gnocchi och antog att vi skulle få in. Ni som vet vad "riktig" gnocchi är förstår att det inte alls var det vi fick in. Det är nämligen en pastaliknande "klump" som förutom ägg, mjöl och olja även innehåller potatis. Det är riktigt gott och när jag såg filmen "Under Toscanas sol" häromdagen blev jag så otroligt sugen på det och har ikväll gjort ett gäng som jag tänkte ska få bli morgondagens middag. Bilder och recept på det kommer imorgon kväll. Om det blir gott ;P


Gröt- och toastmiddag

Hade tänkt göra soppa till middag men av någon anledning var jag inte alls sugen på det så det fick bli en tallrik grahamsgröt istället. Det var ett tag sedan jag åt det nu och det var riktigt gott. Får se till att handla hem mer grahamsmjöl för det börjar ta slut. På gröten hade jag hallon, blåbär och en skvätt mjölk och till det åt jag en ost- och champinjontoast. Mumsigt :)




Råggröt med banan och cashewnötter

Precis ätit frukost framför "Alla älskar Raymond". Idag blev det råggröt med banan och cashewnötter. Var ett tag sedan jag hade banan på gröt och det var riktigt mumsigt. Cashewnötter var första gången jag åt tillsammans med gröt men definitivt inte sista ;)




Kycklingsallad

Åt en riktigt god kycklingsallad till middag. MUMS! Använde mig av kycklinginnerfilé som jag stekt på, isbergssallad, coctailtomater och kronbottnar. La även i skuret äpple och blandade i turkisk lättyoghurt, dijonsenap och lite riven parmesanost. Toppade med färsk bailika och mer parmesan :)




Fruktig lunch

Åt mandelpannkakor häromdagen och hittade två överblivna i kylen som jag precis ätit till lunch. Till dem åt jag en supergod fruktsallad och hallonkeso. Smakade riktigt bra! :)




Råggröt med blåbär

Börjar kännas bättre i halsen nu men känner mig väldigt trött och hängig. Antar att det beror på brist på sömn, har inte kunnat sova de nätterna halsen varit som värst. Känns bra att man kan äta normalt nu och slippa plåga sig igenom varje måltid. Till frukost idag blev det råggröt med blåbär och mjölk. Till det ett kokt ägg och en skiva wasa med sallad, pepparsalami, tomat och gurka.




Minisemla

Även vi tjockisar som försöker gå ner i vikt ska få äta en SemlaFettisdagen så jag har precis ätit en minisemla. Hemmagjord såklart. Köpta är väl goda de med. Efter att man pillat bort hälften av grädden och lekt kurragömma med mandelmassan. Nej, hemmagjord med lite grädde och mycket, mycket mandelmassa ska det vara!




Häagen-Dazs

Hade lite problem med inloggningen igår så blev inget glassbetyg men tänkte nu berätta vad jag tyckte om de fyra olika smakerna jag provat.

Strawberry Cheesecake: Denna glass var okej. Jag är inte så förtjust i glass, yoghurt osv med smak av jordgubb. Jag ÄLSKAR jordgubbar men jordgubbsglass exempelvis smakar ju inte ens jordgubb. 5/10

Dulce de Leche: Denna var godare än den första, ingen wowupplevelse men colasåsen var väldigt god. 6/10

Cookies & Cream: Det var först när jag åt denna som jag tyckte det började likna något. Vaniljglassen i denna var otroligt god! 7/10

Belgian Chocolate: Riktigt god chokladglass! 7/10

"Cookies & Cream" och "Belgian Chocolate" hamnar på delad första plats, på andra plats har vi "Dulce de Leche" och på tredje plats kom "Strawberry Cheesecake". Ingen av glassarna var i närheten av den WOW-upplevelse "Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk" gav och jag har jämfört lite med B&J's-glassarna när jag betygsatt dessa. Hade jag inte gjort det hade det kanske sett lite annorlunda ut. Nu är det klart i alla fall, jag är en Ben & Jerry's-människa, utan tvekan.


Vilken av dessa två glasstillverkare föredrar ni? :)


Film och sista Häagenglassen

Går en film nu vid 21 som heter "Under Toscanas sol" som jag tänkte kika på. Till den har jag gjort en stor kopp grönt te och ska ikväll äta den sista Häagen-Dazsglassen. "Belgian Chocolate". Glassbetygen kommer efter filmen ;)




LYXTV!!

Beställde hem lite fler kanaler förra veckan och idag fick jag hem koderna med posten, wöhööj. Det fick bli de vanliga, 3an, 5an, ZTV och de där ni vet. Känns riktigt LYXIGT ;P

Jävla klant

Råkade bränna mig på ugnen häromdagen vilket bara det är klantigt tycker jag. Men vad som är ännu klantigare är att jag lyckades bränna mig på världens jobbigaste ställe.


Så fort man böjer fingret går det ju upp!! :'(


Mandelpannkakor med hallonkeso och frukt

Har käkat lite lunch. Provade att göra mandelpannkakor, hittade receptet på baksidan av ICA's frysta blåbär. Gjorde dem på fullkornsvetemjöl och de blev jättegoda. Till det hade jag keso som jag smaksatte med hallon och blandade även i lite vaniljsocker. Fick bli lite äpple och banan till det. Alltsammans smakade riktigt bra, det som kändes bäst för halsen var frukten. Även smörgåsen jag åt till frukost samt yoghurt känns okej så det får nog bli mycket sånt tills jag är bättre. Sen blir det riktig mat igen och jag lovar att då fylla bloggen med massa receptsupergod mat :)





Jag och solen

Jag älskar solen men jag tror solen har något emot mig. Vad vet jag inte. Något jag gjort? Ingen aning. I somras jobbade jag som en galning och hade inte många lediga dagar men de få dagarna jag var ledig eller jobbade kortare pass var vädret värdelöst. När det sen var dags för mig att jobba igen var det stekhett. Jag jobbade som servitrisGammel Tammen och vissa dagar var det skitmycket folk och varje dag var vi alldeles för som jobbade så man sprang runt och svettades som en gris. Mina kompisar kunde med hjälp av vädret förutse när jag skulle vara ledig. Ibland bad de mig åka och jobba så de kunde få se solen :( Hur som helst så kom jag att tänka på detta nu eftersom det igår var strålande sol och det även idag är minst lika soligt ute. Kan jag vara ute och njuta efter den fruktansvärt efterlängtade solen? Nej! Typiskt. Eller kan, kan jag väl men vet inte om jag vågar. Vill bli frisk så fort som möjligt och jag tror jag gör bäst i att stanna inne så mycket som möjligt. Blir bara korta kiss- och bajsrundor med Fuji sen går jag in på en gång. Förjävligt, det är vad det är.




Woho!

Trots halsflussen och det stillasittande den innebär har jag lyckats göra en minskning på 1.3 kg sen förra vägningen :) Nu är jag mer än halvvägs och det känns underbart! :D Hoppas verkligen att det fortsätter såhär nu. Dock är det denna vikt jag brukat ligga på tidigare, några hekton lättare kanske och någon gång kanske jag var nere på 57 så blir kanske lite kämpigare nu. Men jag håller tummarna för att det fortsätter som det gjort de senaste veckorna. Nu ska jag ta mig lite frukost, en skiva skogaholm med sallad, ost, pepparsalami, tomat och gurka. Till det tänkte jag göra en hallon- och blåbärssmoothie.

Tredje och näst sista

Idag provar jag den tredje och näst sista Häagen-Dazsglassen. "Cookies & Cream". När den sista är uppäten kommer jag med betyg på samtliga och svaret på den stora frågan, "Ben & Jerry's eller Häagen-Dazs?"





Spenatsoppa med ägg

När jag var liten var jag långt ifrån ett spenatfan. Eller tyckte väl inte om grönsaker överhuvudtaget. Gick väl bra med gurka och tomat. Hur som helst brukade mamma göra fiskpinnar med spenatstuvning vilket inte var ett dugg uppskattat. Blev glad när hon slutade servera det. Några år senare, i mitt spenatfria liv, var jag hemma hos en kompis och blev bjuden på Spenatsoppa med ägg. "WTF?! Skojar de? Det kan man väl inte äta?" Blev övertalad att smaka lite åtminstone och till min stora förvåning tyckte jag det var otroligt gott och spenat blev genast min nya favoritgrönsak. Gissa om mamma blev förvånad när jag kom hem och bad henne göra spenatstuvning, haha. Hur som helst så blev jag sugen på spenatsoppa idag så det fick bli det till middag. Receptet hittade jag här. Går man efter nedanstående mått har man en riktigt god soppa med ett innehåll på endast 93 kcal. Tillsammans med ägget blir det ungefär (beroende på storlek) 173 kcal.

1 port

125 g fryst spenat
25 g gul lök
0.25 msk Milda Culinesse Lätt
2 g fullkornsvetemjöl
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
0.25 dl Milda mat extra, 4%
salt
vitpeppar
muskot

Tina spenaten. Hårdkoka ägg. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra överk vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor. Servera soppan med ägg och bröd.



Åt min soppa tillsammans med en lax- och cream cheesetoast, GÖTT!


Alla hjärtans dag

Jag är inte en sån som brukar tycka synd om mig själv men idag gör jag faktiskt det. Halsen värker som in i helvete och jag skulle inte ens önska min värsta fiende denna olidliga smärta. Eller okej, kanske :) Riktig PAIN! Bättre blir det inte av att man sitter helt ensam. Eller jag har ju Fuji men hade inte varit helt fel att få vara tillsammans med älsklingen idag. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket om Alla hjärtans dag men ändå! Jag hoppas ni tar hand om er och hittar på något skoj tillsammans med era nära och kära. Ha en underbar Alla hjärtans dag nu, kramar!




Fortfarande sjuk och frukost på sängen även idag

Har precis vaknat och ska äta frukost. Eller har vaknat hundra gånger men nu tycker jag det är dags att gå upp och äta. Sovit lika dåligt som igår natt. Känner mig även lite febrig idag. Blev hängig efter att jag gått igår så idag tänker jag inte använda stegräknaren för jag vet att jag kommer pusha mig själv att gå de där sista 3000-4000 stegen fast jag inte borde om jag har den på mig. Den åker på när jag är bättre. Frukost blir det på sängen även idag. Tänkte prova en semelbulle som jag bakade igår. På den har jag hallonkesella och till det fruktsallad toppad med blåbärskeso och chokladbitar. "Excellence Raspberry Intense", har ni ätit den? Så sjukt god! Till detta dricker jag ett glas färskpressad apelsinjuice.  


En av de godaste frukostarna, synd bara att det gör så fruktansvärt
ont
att äta den :(


2012

Den där Jane Austen-filmen var inge bra. Den verkade bra till en början men när den drog igång igen efter Nyheterna kändes den inge vidare. Tittade istället klart på "2012", började kika på den igår men blev så trött så orkade inte se klart den. Den var riktigt jävla bra! Lite skrämmande. Blev många gråtattacker kan jag ju säga, haha. Yuri var fan bäst ;P Så jävla skön när de sitter i Bentleyn och ska av planet, "SHUUT UP EVRYBOODÖÖÖJ!!"

En ung Jane Austen

Börjat titta på en film på fyran, "En ung Jane Austen". Nyheter och Väder just nu men den verkar helt okej. Ska hämta godisskålen och ett glas cola och fortsätta slappa i soffan med lillvovven :)

Nära panik

Gaah. Har suttit i en timme och försökt få igång mitt internet, nu äntligen funkar det! Snacka om att jag höll på att bli panikslagen. Känner mig ganska beroende av det just nu när Viktklubbprogrammet kräver internet. Nu känner jag mig riktigt lättad. Från det ena till det andra, vem tycker ni var bäst i kvällens Melodifestival? :)

Nu tänker jag bli soffpotatis

Sådär. Nu har jag bakat semelbullar, tagit en promenad med Fuji, varit bort till affären och kommit upp i lite mer än 10500 steg. Halsen är utsatt för knivattacker, ena stunden fryser jag, andra svettas jag. Hela kroppen ömmar. Kanske på tiden att sluta vara så envis och börja lyssnakroppen? Nu är det i alla fall slappa i soffan resten av kvällen som gäller! Har gjort mig en stor kopp grönt te med smak av ingefära och citron och idag provar jag "Häagen-Dazs Dulce de Leche". Dags för Melodifestivalen!




Semelbak

Har skittråkigt så ska baka semelbröd och frysa in så har jag dem färdiga när det är dags att äta semla på Fettisdagen. Låter datorn med receptet stå i sovrummet så jag måste springa fram och tillbaka, haha stegsamlingG.

Jordnötsgröt med blåbär

Har övat lite med Fuji men nu har jag satt mig i sängen för att vila igen. Har kokat råggröt med Skippy och toppat den med blåbär, jordnötter och mjölk. Riktigt smaskigt men inteskönt för halsen :(





Upp och hoppa!

Sitter fortfarande i sängen. Ska gå upp och vara lite rörlig. Tror inte att jag går ut och går lika länge som igår. Blev lite mer än en timme. Vill komma upp i minst 10000 steg men ska försöka röra på mig så mycket som möjligt inomhus istället och ta en kortare promenad.

Sovit dåligt

Usch, sovit riktigt dåligt i natt. Vaknat minst en gång i timmen och har haft stora problem att somna om varje gång. Ena stunden har jag varit helt blöt av svett och andra har jag legat och frysit så jag skakat. Fortfarande lika ont i halsen :( Blä. Ska göra mig en kopp te och äta lite frukost. Får bli lättyoghurt med müsli och en frukt idag. I SÄNGEN!

Filmtajm

Nu är det filmtajm. Känns bra att jag lyckats komma upp i 12000 steg idag trots att jag är sjuk, igår hamnade jag på ca 7000. Nu ska jag sätta mig och titta på en film med glass, lösviktsgodis och cola. Ska sätta mig i soffan, invirad i en filt och titta på "2012. Har köpt Häagen-Dazs och tänkte ta reda på om jag är en Ben & Jerry's- eller Häagen Dazsmänniska. Den absolut godaste glassen jag vet är "Ben and Jerry's New York Super Fudge Chunk". Förutom den har jag testat "Cookie Dough" och "Wich". Supergoda båda två. Häagen har jag aldrig testat, hittade ett 4-packICA och först ut är "Strawberry Cheesecake". Blir spännande ;) Hoppas ni haft en bra dag och unnar er lite myspys nu!




Kycklingcannelloni, recept

Igår fixade jag i ordning kycklingcannelloni till dagens middag och lovade er receptet om det blev bra. Det blev jättegott så det vill jag gärna dela med mig av. En portion (ca två rullar, beroende på storlek) innehåller 311 kcal. Pastan 168 och fyllningen 143. Självklart kan man använda sig av köpta, färska pastaplattor men jag valde att göra mina själv. Det krävs en hel del arbete med kaveln om man inte har en pastamaskin men jag tycker helt klart att det är värt det. Kan ju inte skada att anstränga sig lite extra vid matlagningen ;)

5 portioner

240 g fullkornsmjöl
50 g ägg
1 krm salt
1 dl vatten
5 g olja

215 g kycklinginnerfilé
65 g champinjoner
5 g vitlök
salt
vitpeppar
100 g lätt turkisk matyoghurt
80 g ajvar relish
108 g coctailtomat
4 g basilika

137 g tomat
123 g mozzarella

Blanda ihop alla ingredienser till pastadegen och börja knåda. Knåda, knåda, knåda. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp en stund. Sen är det bara att ta fram kaveln och börja kavla. Tunt, tunt. Skär ut plattor i valfri storlek och låt vila. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs kycklingen och tillsätt champinjoner och vitlök. Krydda med salt och vitpeppar. Rör i yoghurt och ajvar samt coctailtomater, delade på mitten. Rör i basilikan och fördela fyllningen på plattorna. Spara  såsen. Rulla ihop plattorna och lägg i en form. Häll på såsen. Lägg på skivade tomater och hackad mozzarella. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.



Rivna morötter var väldigt gott att ha till :)


Halsfluss

Är nästan säker på att jag åkt på halsfluss. Som jag tidigare skrev gör det fruktansvärt ont i halsen just när jag sväljer och nu när jag kikade i halsen upptäckte jag att ena halsmandeln var vitfläckig. Någon som vet hur länge sådant brukar sitta i? Nu vet jag i alla fall vad det är för fel, är det dumt att bege sig ut på promenader även om man känner att kroppen klarar av det? Eller är det hemma och vila helt som gäller?

Knivar

Fyfan, känns verkligen som någon står med knivar och skär i halsen på mig =/ Men men, nu tänker jag i alla fall krypa ner i ett skumbad och slappa en stund innan Sebbe kommer.

Frukost på sängen

Känner mig inte riktigt lika svag i kroppen idag men halsen är värre så någon träning blir det inte idag heller. Vad jag förstått ska man absolut inte träna när man har ont i halsen. Många har sagt åt mig att tillåta mig själv att vara sjuk, att lyssna kroppen så det är precis vad jag tänker göra idag. Det börjar jag med genom att äta min frukost på sängen. Fruktsallad med blåbärskesella. MUMS!




Kycklingcannelloni

Sådär, har förberett middagen till imorgon så det bara är att köra in den i ugnen. Kycklingcannelloni på hemmagjord fullkornspasta. Lägger upp receptet imorgon OM det smakar bra ;)





Grötmiddag

Hade tänkt äta soppa till middag men tanken på "vanlig" mat gör mig illamående. Istället fick det bli en tallrik hallongröt med mjölk och sötmandlar och två skivor Wasa. Gött :)




Fläskis

Fan vad fläskig man känner sig när man sitter still såhär. Blä. Men vad ska man göra? Lika bra att ta det lugnt annrs blir man väl aldrig frisk. Tänkte traska bort till affären i alla fall. Det kan väl inte skada med lite frisk luft. Dock tar det nog tio gånger längre tid att ta sig dig än i vanliga fall.

Fruktmellis

Blää, känner mig skitsvag. Ska sätta mig under filten och titta på TV med en fruktsallad med citronkesella.




Lax med ugnsbakade grönsaker

Har inte haft en aning om vad jag skulle käka idag, inte orkat tänka på det så jag slängde in en laxfilé och lite grönsaker i ugnen. Smidigt och gott :)




Sjuk

Usch, känner mig riktigt dålig, orkade inte ens gå upp och cyklamotionscykeln och mår piss över det! Hade tänkt sätta mig men var ansträngande bara att ta sig ur sängen så tänkte att det inte var någon idé. Halsen värker, huvudet känns som det ska sprängas och det känns som någon gör tusen nålar över hela kroppen på mig. Har fått i mig frukost nu i alla fall. Idag blev det råggröt med mjölk, äpple och kanel. Till det en kopp te och en skiva limpa med sallad, ost, tomat, gurka och gul lök. Hoppas jag mår bättre redan senare idag! Vill inte paja träningen och viktminskningen nu. Skit.




Gonatt!

Nej usch, nu ger jag mig. Sitter här i dubbla tjocktröjor, en tjock filt och har sörplat i mig massa varmt te men fryser så det sticker i hela kroppen. En sista snabbpiss för dogsen sen blir det sängen. Håll tummarna för att jag vaknar pigg och kry imorgon! God natt och ta hand om er!

Jobbsök

Trots att jag varit heelt nere idag och helst velat ligga i sängen hela dagen har jag lyckats ringa runt lite och frågat om någon behöver personal vilket känns bra. Tyvärr verkar det inte vara brist på personal någonstans men har blivit ombedd att skicka in lite personliga brev och berätta mer om mig själv om något skulle dyka upp. Tänkte pyssla lite med det en stund innan jag lägger mig. Tror jag börjar bli sjuk. Fryser som en galning, har världens huvudvärk och fruktansvärt ont i halsen. Drygt.

Ångkokta degknyten med fläskfärsfyllning

Idag har jag ätit asiatiska ångkokta små degknyten fyllda med fläskfärs. Min mammas kompis brukade göra såna åt oss när vi var små och det var alltid lika uppskattat, så grymt goda! Tyvärr har de ingen kontakt längre vad jag vet så jag har inte ätit dem på flera år och blev så sugen på såna häromdagen så jag bestämde mig för att göra egna. Det var inte helt lätt att hitta receptet eftersom det kommer upp en annan typ av dumplings som är gjorda på en pastaliknande deg när man googlar. Denna deg liknar mer en bröddeg. Jag visste att mammas kompis brukade använda fläskfärs i sina så har kikat runt lite och tagit inspiration från fyllningarna de använder i pastadumplings så det var inga problem. Degen däremot visste jag inte hur man gjorde. Efter ett jäkla sökande lyckades jag hitta degreceptet och blev alldeles till mig av lycka. Jag blev väldigt nöjd med resultatet även om de inte är i samma klass som mammas kompis knyten men de är helt klart värda att göra fler gånger. Degreceptet hittade jag här och det är beräknat för fyra portioner. Jag gjorde en portion vilket gav sex knyten och det kändes lite väl mycket så för min del räckte det med en halv portion och en sallad. Blev väldigt nöjd med smaken på färsen och den gjorde jag på följande sätt.

6 knyten

115 g fläskfärs
2 gram ingefära
2 g vitlök
6 g gul lök
3 g soya
3 g sesamolja
4 g purjolök

Bara att blanda ihop alla ingredienser, lätt som en plätt.

Jag använde mig av fullkornsvetemjöl och hermesetas istället för vitt mjöl och vanligt socker. 3 knyten fick då ett innehåll på 362 kcal.


Degen redo för jäsning.


Den goda färsen redo att användas.


Utkavlat och nästan färdigt :)


Som det socfall jag är (bara för tillfället!!) har man inte råd att betala
160 kr för att ta sig in till stan och fixa en ångkokare. Istället traskar
man iväg till ICA på torget och köper sig ett durkslag som man ändå
kommer ha användning för, två flugor i en smäll.


Färdigångade och äntligen redo att ätas!


Till de underbart goda knytena åt jag en sallad på riven morot,
purjolök, sesamolja och sesamfrön. Gav en riktigt god asiatisk touch!

Nu ska jag sätta mig och titta på "Halv åtta hos mig". Vad lyxigt det känns med TV trots att man bara har kanal 1, 2 och 4. Blir väl så när man varit utan i över ett halvår ;)


Skit..

Varför går det alltid åt helvete när allting äntligen börjat kännas bra?

Blåbärsgröt med hallonkeso och sötmandel

Idag provade jag göra en ny gröt som hamnade bland favoriterna. Som rubriken lyder, Blåbärsgröt med hallonkeso och sötmandel. Var SJUKT GOTT och ni måste prova denna :) Jag fick ett kcalinnehåll 226 när jag gjorde på följande vis.

1 port

1.5 dl minimjölk
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
40 g blåbär

50 g minikeso
0.5 tsk vaniljsocker
20 g hallon

30 g minimjölk
6 g sötmandel

Koka upp mjölk och salt och vispa sedan ner mannagryn och låt det koka på svag värme. Rör om då och då. Rör i blåbär och låt dem koka med någon minut. Blanda keson med vaniljsocker och hallon. Toppa gröten med röran, lite mjölk och hackad sötmandel.


MUMS! Servera gärna gröten tillsammans med en skiva bröd. Jag åt min
tillsammans med en skiva Wasa Delikatess med salladsblad, pepparsalami,
tomat och smörgåsgurka. En av smörgåsfavoriterna när det gäller frukost.
Till det drack jag en kopp grönt te med smak av citron och ingefära :)


Sushi

Lovade att lägga upp receptet jag använde mig av när jag gjorde min Sushi idag. Jag hittade det på recept.nu och det funkade bra, blev väldigt gott. Receptet är beräknat för fyra portioner och jag gjorde en vilket räckte till ett Noriblad (10 sushirullar) och två riskuddar. För min del räckte halva denna portion alldeles lagom så jag har Sushi till lunch imorgon ;) 

4 port


6 dl japanskt ris
6 dl vatten
2 2 dl risvinäger
2 2 dl socker
0.8 0.8 dl salt
1 1 bit bit citron och apelsin vardera

Noriblad
valfri fyllning

Wasabi
Inlagd ingefära
Soya

Skölj riset med kallt vatten. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på medelstark värme cirka 7 min. Sänk värmen och låt småkoka i ytterligare 15 min. Häll vinäger, socker och salt samt citron och apelsin i en kastrull. Värm på svag värme tills sockret har smält. Blanda ihop riset och den kokta vinägerblandningen i en stor skål. Låt kallna en aning.

När riset är klart brer du bara ut det på ett Noriblad men lämna en bit utan ris (ca 2 cm). När det är klart är det bara att fylla sushin med det du tycker om! Jag fyllde min med wasabi, gurka, avokado, crabsticks och lax. Hade tänkt använda morot också men den glömde jag helt bort. På kuddarna la jag lax. När du är nöjd med din fyllning rullar du sushin tills du kommer till den tomma delen som du penslar med lite vatten inn du rullar enda ut. Sushin serveras vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och soya. Jag brukar dock tycka att wasabin som är i sushin räcker, dessutom råkade jag ha i lite för mycket så extra vid sidan om var det inte tal om ;) Använde mig dessutom av riven, färsk ingefära istället för inlagd. Kom på att jag var sugen på sushi i söndags och eftersom ingefäran ska ligga ett tag har jag inte hunnit göra någon. Ska nog lägga in lite så jag har till nästa gång. Går att köpa i affären men jag gör hellre egen. Det låter väl inte så svårt så det är bara att sätta igång! Lycka till! :)






Rostad rödbetssoppa med fetaost och pistagenötter

Till middag idag provade jag en rödbetssoppa som jag hittade på Tasteline. Den var god men hamnar inte bland soppfavoriterna. Gör jag soppa igen gör jag nog hellre en annan. Däremot fick denna soppa mig att tänka på ett par jättegoda rödbetsbiffar med fetaost jag brukade göra förr så det receptet ska jag leta fram och göra inom en snar framtid.





Mellis och arbetssök

Nu har jag varit ute med Wilda en timme och ska sätta mig ner med en tallrik lättyoghurt med fullkornsflingor, äpple och pepparkakskrydda. Ska ringa runt lite och fråga om de är i behov av personal på olika ställen här i Österbybruk till att börja med. Får jag inge napp tänkte jag prova Gimo och Östhammar. Önska mig lycka till! :)




Egen Sushi

Idag har jag ätit hemmagjord Sushi till lunch. Aldrig gjort egen förr. Eller någon gång har jag hjälpt mamma men då är det hon som kokat riset, denna gång klarade jag mig heeelt själv ;) Blev riktigt gott men hade i lite för mycket wasabi så det blev aningen för starkt. Blev lite laxfilé över så den blandade jag med spenat och sesamfrön och åt tillsammans Sushin. Hade även lite riven färsk ingefära till. För er som gillar Sushi och tycker om att pyssla lite i köket rekommenderar jag verkligen att prova göra egna. Både roligt, enkelt och gott! Ska ut på en liten prommis med Wilda nu men lägger upp receptet jag använde mig av lite senare.




Fruktsallad med favoritrörorna

Denna morgon fick det bli fruktsallad till frukost. Den toppade jag med kokos och två av mina favoritröror. Chokladkeso och citronkesella. Till salladen åt jag en skiva Skogaholm med keso, kokt ägg och avokado, det var riktigt gott! :) Sallad med topping innehöll 246 kcal. Keson blandas tillsammans med cacao och hermesetas (eller socker) och kesellan med lite pressad citron och hermesetas (eller socker). Kesellan känns riktigt fräsch och passar utmärkt till fruktsallad.




Stegräknare

Idag har jag använt min stegräknare för första gången. Fick hem den förra veckan men har inte installerat den förrän idag. Det rekommenderade antalet steg per dag är 10 000 och för lyckosam viktminskning bör man gå 12 000 - 15 000 steg om dagen. Idag har jag gått som jag brukar och det kommer jag göra veckan ut för att sedan räkna ut hur många steg jag i genomsnitt går per dag. När jag räknat ut det sätter jag upp hur många steg jag ska ha som mål att gå varje dag. Idag fick jag ihop 11 327 steg varav 7139 raska. Man kan även omvandla hur många steg min träning på motionscykeln motsvarar men dem räknar jag inte med.

Laxtoast

Kvällens middag bestod av en laxtoast med cream cheese och en sallad. Riktigt smarrigt och enkelt :)




Fruktsallad med citronkesella

Det är så GOTT med fruktsallad! Idag åt jag den tillsammans med citronkesella vilket var supergott. Påminde lite om citronfromage, mums ;)




Lunch med inspiration från det italienska köket

Idag har jag gjort egen fullkornspasta och sås med inspiration från det italienska köket. Det blev riktigt gott faktiskt! Fräste champinjoner med vitlök och tillsatte sedan lite matyoghurt och matlagninggsgrädde. Lät det koka och hade sedan i soltorkade tomater. Såsen serverades tillsammans med pastan och toppades med hyvlad parmesanost och färsk basilika.







Bärgröt

Idag har jag ätit en enkel grötrågflingor tillsammans med mjölk, hallon och blåbär. Supergott. En portion av  råggröt innehåller endast 105 kcal och tillsammans med mjölk och bär blir det ett innehåll på 129 kcal :)




Veckans resultat

Då var ännu en måndag kommen, början på en ny vecka och ännu en vägning. Har lyckts hålla mig borta från fuskvägningen, okej inte helt. Har vägt mig tre gånger i veckan men det är bättre än varje dag. Har ätit godis både fredag, lördag och söndag. Det har varit chokladmums, muffins och brownie. Lite nojig var jag allt när jag ställde mig på vågen men vet ni vad? 59.9 kg. En minskning på 1.3 kg sen förra måndagen! Gissa om jag är GLAD? :D "När jag kommit under 60 kg och kan knäppa byxorna utan att de spänner åt så fläsket väller utanför byxkanten ska jag införa en glassdagonsdagar, så det så!" skrev jag förra lördagen. Nu ligger jag äntligen under 60 och jeansen kan jag knäppa igen. Använde dem till affären en dag men de sitter fortfarande lite för tight. Onsdagsglassen får alltså vänta lite, lite till. Nu är det bara 2 hg kvar tills jag är halvvägs från målvikten :)

Någon som kan asiatisk mat?

Blev av någon konstig anledning sjukt sugen på asiatisk mat idag. Yakiniku, sushi, kimchi, dumplings, misosoppa. MUMS! Ska se vad man kan få tag på för ingredienser här på ICA och Konsum och laga ihop något i veckan. Kom att tänka på ett par jättegoda degknyten en kompis till mamma brukade göra åt oss. Problemet är att jag inte vet vad de heter så jag kan inte hitta receptet. De ångkokas och är fyllda med fläskkött. Jag vet inte om det är någon typ av dumpling eller om de kallas något annat men det är inte den pastaliknande degen som används till dessa utan detta är mer som en bull/bröddeg. Någon som vet vad jag menar?

Exotic Snacks Kanelmandel Mjölkchoklad

Ååh var på Konsum idag och hittade en av mina favoriter bland naturgodiset. Kanelmandel Mjölkchoklad. Har inte sett de i lösvikt någonstans tidigare. Enda stället jag vet att man kunnat handla dem på är Hötorgshallen i Stockholm där de säljs i färdiga påsar. Blev helt överlycklig och det bästa av allt är att Näringsvärdena står på platslådorna som godiset ligger i och Exotic Snacks har dessutom allt på deras hemsida :) Har inte tänkt på att kolla upp det förut men nu vet jag så till nästa helg är det naturgodis som gäller! Innehåller mer kcal än "vanligt" godis men det är ju nyttigare i alla fall ;)

Avatar

Inget lockande på TV ikväll så det får bli "Avatar" i pisskvalité :) Råkade bli lite godis kvar igår som jag tänker krypa upp med i soffan hos hundarna. Och en muffins såklart :) Hoppas ni får en mysig kväll som avslut på denna vecka!

Det utlovade receptet på Choklad- och halloncheesecakemuffins

Dessa muffins är också något jag lovade att lägga upp receptet på. Här har jag hämtat inspiration från massa olika recept och även lagt till lite själv. Trixat och mixat helt enkelt. Resultatet blev riktigt lyckat, jättegoda :) Jag gjorde de i den storleken som är på muffinsplåtarna med plats för 12 och de innehåller 237 kcal vardera.

6 st

82 g ägg
1 dl hermesetas lättströ
0.25 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
25 g milda culinesse lätt
25 g turkiskt yoghurt, 3 %
105 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
12 g cacao
lite salt
50 g mörk blockchoklad odense

150 g cream cheese, 7%
2 msk hermesetas lättströ
27 g ägg
0.5 tsk vaniljsocker
100 g hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, hermesetas, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i yoghurten och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och lite salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen i vattenbad och häll ner den i smeten. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner hermesetas, ägg och vaniljsocker. Rör i hallonen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med lite smet. Lägg i en klick av cream cheeseblandningen och därefter mer smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.



Ska unna mig en av dessa framför en film ikväll ;)


Supergoda kycklingspett med jordnötssås

I fredags lagade jag kycklingspett med jornötssås och lovade att lägga upp receptet idag. Både marinaden och såsen var sjukt goda. Detta är något jag absolut tänker göra igen! Min syster gillar kycklingspett med jordnötssås, funderar på att bjuda hem henne på det redan nästa helg. Originalreceptet hittar du här. Jag har ändrat lite, lite och enligt mina beräkningar innehåller en portion spett, 2 st 146 kcal och såsen 190. Då får man en hel del sås :)

4 port

392 g kycklinginnerfilé

Marinad:
40 g gul lök
6 g vitlök
6 gram färsk, riven ingefära
40 g soya
5 g chilipulver
2 g koriander
12 g honung
14 g citron
13 g rapsolja

Jordnötssås:
270 g kokosmjölk light
75 g Skippy
22 g hackade jordnötter
12 g thailändsk fisksås
4 g pressad citron
2 g soya

Skär kycklingfilén i långa strimlor.

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och lägg i kycklingen. Vänd den i marinaden och täck sedan över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten. Jag lät kyckligen stå i marinaden över natten.

Sätt ugnen på 200 grader. Lyft köttet ur marinaden, och trä den på bambu- eller träpinnar. Spara marinaden.
Grilla spetten i 8-10 min eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då och pensla över marinaden efter halva tiden.

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka i 3 minuter, rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna med ris. Eftersom det var fredag och jag ville spara in mina kcal till godis så jag åt mina spett till en sallad på tomat, gurka och isbergssallad vilket var jättegott :) Kan även tänka mig att couscous skulle passa bra till.


Det här är lätt en av de bästa kycklingmarinaderna jag provat så jag
rekommenderar er verkligen att göra den :)


Tomt igen

Då blev det tomt igen. Alltid lika kul att ha Sebbe hemma och det är alltid lika jobbigt när han åkt. Har haft en riktigt mysig helg. Inte gjort så mycket, bara tagit det lugnt. Gått ut med hundarna, tittat på film. I fredags såg vi "Sherlock Holmes" och den var bra. Igår blev det Melodifestivalen och sen tittade vi på en film som hette "Till vildingarnas land" och efter det "Borta bäst, hemma värst (four christmases)". "Till vildingarnas land" var typ ehm..skum? Tycker dock att killen som hade huvudrollen var riktigt duktig. "Borta bäst, hemma värst" var rolig, mysfilm :) Just nu trampar jag på cykeln och efter det ska jag plocka undan lite här hemma och sen ska jag nog bara ta det lugnt. Får hoppas på att det är något bra TV ikväll nu när jag äntligen har den igång!

Melodifestivalen

Vaktmästaren var hit igår och hjälpte mig fixa TV:n så nu kan även vi här hemma se på Melodifestivalen! :)




Godis

Sen jag började i Viktklubb har jag, som de flesta kanske förstått, börjat räkna kcal för att hålla mig inom min gräns. Därför måste jag veta kcalinnehållet på allt jag äter vilket jag inte vetat på lösviktsgodis så jag har låtit bli att köpa det. Har istället köpt påsar med godis. Typ Dumle, Riesen, Bubblizz. Men så kom jag på igår att både Dumle och Bubblizzar säljs i lösvikt och eftersom innehållet står på påsarna kan jag köpa de i lösvikt vilket blir billigare. Kom även på att nappar och zoo säljs i både lösvikt och i påsar så skrev av innehållet på påsarna och köpte det i lösvikt. "Jippie, nu har jag ett litet utbud av lösvikt att välja mellan" tänkte jag. Sen finns ju Snickers, Twix osv också i lösvikt men inte här i Österbybruk, tyvärr. Trots att jag var nära att hoppa av glädje över att jag kunde köpa lösgodis igen är det ju massor jag saknar. Exempelvis Jordnötsrutorna med choklad, de tillhör mina favoriter. Var in på Karamellkungen och Godisprinsen men där finns inget innehåll, däremot stod det vilka som tillverkade dessa underbara rutor och på deras hemsida finns energivärdet på både dem och massa annat godis! Gissa om jag är GLAD! Jag kan återigen äta JORDNÖTSRUTOR! :D


Gårdagens, gissa om jag ser fram emot kvällens godisskål, haha!


Lyxig lördagsfrukost

Idag blev det en mysig liten lyxfrukost. Amerikanska blåbärspannkakor med fruktsallad toppad med hackad choklad och Kesella smaksatt med vaniljsocker. Riktigt smarrigt och en härlig start på dagen. Som sagt kommer helgens recept och även kcalinnehåll upp på söndag då jag har hunnit att skriva ihop och kcalberäkna dem :)




Chokladmuffins med halloncream cheese

Idag har jag kikat på massa muffinsrecept och trixat och mixat och lagt till och resultatet blev en höjdare! Blev riktigt goda muffins med kladd i mitten. Me love smet ;) Jag lägger upp alla helgens recept på söndag eftermiddag så kika in då för dessa får ni inte missa.


Lyckades inte få till någon bra bild så de ser inte lika mumsiga ut här
som de verkligen var men denna får duga.


Kycklingspett med jordnötssås

Denna helg är Sebbe hemma och vi har precis ätit middag. Kycklingspett med jordnötssås. Både kycklingen och såsen var jättegoda och jag kommer göra detta fler gånger. Riktigt god marinad. Hinner inte lägga upp receptet just nu men jag gör det senare i helgen för detta måste ni prova! Ris passar utmärkt till men jag valde att äta mina spett och såsen med bara sallad.








Fredagsfrukost

Idag blev det nygräddad croissant med fruktsallad och blåbärskesella till frukost. Till det hade jag en kopp varm choklad smaksatt med apelsinskal vilket är supergott! Croissanterna var okej men är inte helt nöjd. Lyckades inte få de sådär skiviga som de ska vara. Kommer testa samma recept en gång till för att se om jag får ett bättre resultat :)




Dags att köpa sig ett Nintendo Wii?

Hittade en artikel i Aftonbladet om Lara Roberts som med hjälp av Nintendo Wiis träningsprogram gick från 114 till ca 60 kg. "Jag känner mig pånyttfödd. Jag smååt konstant. Kakor, chips, bakelser" säger hon. Hela artikeln finns att läsa här.

Vad säger ni, dags att köpa sig ett Wii kanske? Självklart måste man även se över kosten vilket hon också gjort. Jag tror hon "automatiskt" gick ner ett par kilon när hon slutade småäta och gick över till en mer näringsriktig diet. Har man så pass stor övevikt går man ner rätt snabbt bara man ändrar på sina matvanor och jag undrar vilket som betytt mest. Maten eller spelandet? Hur som helst tror jag spelet kan vara en rolig träningsform och en bra hjälp på vägen för de som vill gå ner i vikt och gillar att spela. Den drar nog åtminstone igång motivationen.

Någon som säljer ett Wii billigt? ;) 

Croissanter

Ikväll har jag stått och kavlat, kavlat och kavlat! Eftersom det är fredag imorgon tänker jag unna mig en nygräddad croissant till frukost. Har gjort i ordning dem nu så att det bara är att köra in dem i ugnen imorgon bitti :)



Aldrig gjort Croissanter förut så blir spännande att se resultatet imorgon.


Förberedelser inför morgondagens middag

Imorgon blir det kycklingspett med jordnötssås till middag så nu har jag gjort i ordning kycklingen som ska stå i marinad över natten. Passade på att göra såsen med när jag ändå var igång :)




  


Blåbär ♥

Tycker jag varit väldigt duktig idag! Tvättat, vikt tvätt, torkat ugn och spis, köksfläkt, kakel och skåpluckor. Sopat och skurat golv. Rengjort toaletten och badkaret. Ja, jag har nog gjort det mesta och det bästa av allt är att det var roligt =/ Fan har hänt, jag avskydde att städa förr och det är alla de som besökte mig i Skyttorp levande bevis på. Bara rensning och städning av kylskåpet sen tror jag att jag är nöjd. Hur som helst har jag precis ätit mellanmål och idag fick det bli lättyoghurt, fullkornsflingor och blåbär. Var längesedan jag käkade blåbär men det ska jag nog börja göra lite oftare, var sjukt gott :)


Ibland är det enklaste bland det godaste :)


Toastlunch

Då har man fått i sig lite lunch. Idag blev det toast. En med mozzarella, tomat och basilika och den andra med rökt lax och Cream Cheese. Till det hade jag en avokado- och tomatsallad med färsk basilika, pressad citron och lite salt. Smakade riktigt bra :) Nej, nu ska jag ge Fuji mat och sen ska jag återgå till städandet.


Smörgåsgrillen köpte jag igår och jag har en känsla av att den kommer
bli riktigt välanvänd som den smörgåsälskaren jag är ;)


Storstäd och tvätt

Idag är det storstäd här hemma. Har haft tvättstugan idag vilket dessutom innebär städ eftersom jag då kan låna sopkvast och skyffel, skurmopp och hink. Kenneth, mina yngsta syskons pappa, kom med en dammsugare för ett tag sedan men den bara dummar sig så det går enklare att sopa. Har precis plockat in tvätten och nu ska jag ta en lunchpaus innan jag börjar vika och fortsätter med städningen :)

Jordnötsgröt med hallon och choklad

Ååh! Idag testade jag en ny gröt som åkte direkt in på Gröttoppen. Riktigt GOD! Nu innehåller den både choklad och jordnötssmör så gröten landa på 305 kcal. Idén om att använda jordnötssmör fick jag av Molly. Självklart går det att använda valfri gröt och choklad. Finns även nyttigare jordnötssmör än Skippy men för samma kcalinnehåll gör enligt följande.

1 port

35 g rågflingor
1.5 dl vatten
0.5 krm salt
20 g Skippy

26 g hallon
40 g minimjölk
10 g Excellence, rasberry intense

Blanda rågflingor, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 3-5 minuter. Tillsätt jordnötssmöret strax innan gröten kokat färdigt. Servera med mjölk och toppa med hallon och choklad. NJUT! Det kommer ni göra, jag lovar ;)


Utan tvekan en av favoriterna!


Svampsoppa med toast

Soppa idag igen. Kan vara riktigt gott och denna var inget undantag! Denna gång blev det en svampsoppa som jag hittat på Arla. I receptet står det blandsvamp men jag använde mig av endast champinjoner och det fungerade utmärkt. Har ändrat om lite och går ni efter samma recept som mig har ni en supergod soppa på endast 195 kcal per portion.

2 port

150 g champinjoner
150 g potatis
40 g gul lök
1 tsk Milda Culinesse lätt
1.5 dl vatten
0.5 krm vitpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
2.5 dl minimjölk
1.25 dl Milda mat extra, 4%

Skär svampen i bitar och fräs. Ställ åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärning. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt.



Detta var en jättegod soppa som jag kommer göra flera gånger! Till den
åt jag en toast med mager ost. Smarrigt :)


Nere

Usch, vet inte vad det är men känner mig helt deppig och nere idag. Nästan så att man vill gå sova. Jobbigt, jobbigt. Ska plocka lite disk och träna Fuji så kanske man blir på bättre humör :)


Böngryta med cashewnötter och kokos

Idag har jag gjort en jättegod böngryta, hittade receptet på Konsums reklamblad :) Enkel och snabblagad.


Grytan var rätt så stark så en klick turkisk yoghurt gjorde susen.


Jävla snö

Fyfan, är så trött på den dumma snön och idag blåser det och är SVINKALLT. Ingen långis idag inte, sitter ett extra pass på cykeln istället. Vill ha sommar!

Frukost

Yoghurt till frukost idag. Till den hade jag de där START-flingorna jag köpte igår. SUPERGODA! Är nog nya favoritflingorna, väldigt söta dock så man ska nog inte sitta och trycka i sig ett paket om dagen men ett halvt går nog bra ;)


Till yoghurten och flingorna hade jag en skiva Wasa Delikatess med sallad,
pepparsalami, tomat och smörgåsgurka.


Step Brothers

Sebbe tipsade mig för några dagar sedan om filmen "Step Brothers" men har inte riktigt velat se den av någon anledning. Ikväll gav jag den dock en chans vilket jag inte ångrar. Sjukt rolig film som jag verkligen kan rekommendera för den som vill få sig ett gott skratt eller två. Blev många för min del. Superrolig! :)

START Choc o' Nut

Som ni vet älskar jag mina START-flingor. Brukar ha dem på fruktsallad, till fil, yoghurt eller i mina keso- och kesellaröror. Har tidigare använt mig av START hasselnöt men hittade en ny sort i affären idag. Choc o' Nut heter den och innehåller vanilj, hasselnötter, jordnötter och choklad. Tror ni jag kunde låta bli att köpa dem? Nej, knappast :) Har inte hunnit provat dem ännu men tänkte sätta mig och titta på en film med lite fruktsallad toppad med flingorna.


Blir spännande men med den kombinationen kan det knappast bli fel
eller vad tror ni? ;)


Indisk kikärtsgryta med Chapati

Hittade ett recept på Indisk kikärtsgrytaArla igår som jag var tvungen att testa. Supergott och jag kan verkligen rekommendera er att prova denna superenkla gryta som man slänger ihop på några minuter. Gillar inte paprika som ingick i grytan och jag ville ha den extra kryddig så jag gjorde enligt följande och fick ett innehåll på 126 kcal.

1 port

70 g kikärter
50 g gul lök
1 g vitlök
0.5 msk färsk ingefära
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk svartpeppar
0.25 msk milda culinesse
0.5 tsk koriander
100 g hela tomater på burk
0.25 tsk sambal oelek
0.5 msk pressad citron
0.25 tsk salt

Häll upp kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, ingefära, kummin och svartpeppar i smör i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt.



Till grytan hade jag en klick turkisk yoghurt och så gjorde jag Chapati, ett
indiskt ojäst bröd som man steker i stekpanna. Går snabbt och enkelt att
göra och passade utmärkt till denna gryta och även som tillbehör till soppa.


Skippy ♥

Men GUUUUD! Har inte ätit Skippy på jag vet inte hur länge. Flera år. Blev sugen på det från ingenstans idag så köpte hem det och har precis ätit det på en macka tillsammans med hallon. Det var ju nästan orgasm kan jag säga.


ME LIKE!! ♥


Morotssoppa med ingefära

Har varit sugen på soppa i några dagar nu. Får såna perioder ibland då jag är sugen på massa olika soppor och idag gjorde jag en av mina favoriter, Morotssoppa med ingefära. Denna soppa är väldigt enkel att göra och går snabbt att slänga ihop. Rekommenderas verkligen!


En av favoritsopporna. Glöm inte ostmackan ;)


Hallongröt med chokladkeso och kokos

Undrar om jag någonsin kommer tröttna på denna hallongröt? Kunde inte låta bli att prova den tillsammans med chokladkeson. Toppade även med kokos. Det blev riktigt gott men den lyckades inte riktigt ta sig till gröttoppen ;)




Skräckis

Var riktigt längesen man tittade på en skräckis så tänkte att det är dags ikväll. Hade jag inte haft hundarna hade jag aldrig vågat, hehe. "Orphan" heter den, aldrig hört talas om filmen så det ska bli kul att se om den är något skrämmande :)

Sötpotatis ♥

Blev ugnsbakat ikväll igen. Körde på sötpotatis, zucchini och morot precis som igår och jag har gått och kärat ner mig i sötpotatisen totalt. Så sjukt gott!


Ugnsbakade morötter, zucchini och sötpotatis med en röra gjord på
avokado, matyoghurt och vitlök. Smaskens :)


Hallongröt med chokladkesella och sötmandel

Hade räknat med pengar från soc i fredags men de kom inte och de skulle komma senast idag men får dem inte förrän imorgon så får klara mig på det jag har hemma ännu en dag. Tur att man gillar gröt :) Gjorde hallongröten jag tycker om så mycket och till det hade jag chokladkesella och sötmandel. Var tvungen att prova smaksätta Kesellan på samma sätt som jag gjorde med Keson imorse. Det blev gott men Keson passade bättre ihop med denna smaksättning. Denna chokladkesella blev dock bättre än den jag gjort tidigare. Själva gröten var underbar som vanligt men skulle haft kokos istället för sötmandel tror jag. Det får bli imorgon :)




Polenta frukt och mandel med chokladkeso

Idag provade jag ännu en gröt som blev god. Hör inte till de bästa men den smakade bra. Polentagröt kokad tillsammans med torkade fikon och sötmandel. Gröten toppade jag sedan med chokladkeso och mera mandel. Keson kan jag rekommendera, den blev väldigt god och kan nog smaka riktigt bra till en fruktsallad :)


Grötfrukost och en skiva Wasa med ost, tomat, gurka och lite salt :)


Vägning och mätning

Måndag idag vilket betyder vägning men även mätning denna gång. Har varit lite missnöjd med mina två senaste resultat och förra veckan skrev jag att jag ville gå ner minst ett halvt kilo till denna gång. Vet ni vad? :) Har gjort en minskning 1kg! Det känns jättebra. Har vägt mig varje dag som vanligt så jag har ju vetat på ett ungefär vad det skulle ligga på idag. Har varit orolig att det inte ska fungera, att jag ska göra något fel och därför har jag vägt mig så ofta som jag gjort för att kunna rätta till eventuellt fel innan jag gått upp massor. Nu vet jag att det funkar och ska försöka hålla mig borta från vågen fram till torsdag. Går det såhär bra är det roligare att se en lite storre förändring på en gång än små förändringar varje dag. Angående måttet så mäter man midjan var fjärde vecka och jag har sen senaste gången minskat med 5 cm :) Håll tummarna för mig nu, hoppas på ett lika fint resultat nästa vecka!

Hoppas ni har en underbar start på den nya veckan med en riktigt god frukost!

RSS 2.0