The Ugly Truth

Jättemysig och rolig film som jag varmt kan rekommendera till den som inte sett den. Fick mig några skratt :)

Fruktsallad med vanilj- och kokoskeso

Har precis gjort en fruktsallad med kesotopping och mina älskade START-flingor så nu tänker jag sätta mig i soffan och titta på "The Ugly Truth" :) Hoppas ni har en mysig söndagskväll som avslut på denna vecka!




Falafel med ugnsbakade rotfrukter

Fanns några falafel kvar sen i fredags som jag ikväll ätit till middag tillsammans med ugnsbakade morötter, zucchini och sötpotatis. Riktigt gott! Har bara ätit sötpotatis en gång tidigare och det var i en jättegod soppa. Potatisen smakar otroligt bra och jag kommer börja äta det oftare. Synd bara att de har ett så högt kcalinnehåll. 


Ugnsbakade rotfrukter är verkligen supergott och ett jättebra alternativ
till ris eller pasta
. Har tidigare inte varit något bra på äta varken frukt,
rotfrukter eller grönsaker men nu är detta är något av det bästa jag vet.


Smörgåsmellis

Körde 90 minuter cykeln idag. Efter det blev det smörgåsmellanmål. Gött! :) 



Ja, jag tycker om färsk basilika :)


Gröttoppen

Har blivit mycket gröt på senste tiden. Olika sorter med olika smaksättningar och toppingar. Här listar jag mina absoluta favoriter för tillfället. Har dock inte lyckats placera dem i någon rangordning ännu.

Jordnötsgröt med hallon och choklad
Fikongröt med pistagenötter
Saffransgröt med pistagenötter
Hallongröt med fruktsallad och citronkesella
Saffransgröt med torkade fikon och pistagenötter
Hallon- och chokladgröt

Samtliga rekommenderas varmt!

Hallon- och chokladgröt

Tog sovmorgon även idag vilket ledde till ännu en brunsch. Provade att göra en ny godisgröt som direkt hamnade bland favoriterna. Hallon- och chokladgröt med skivad banan, mjölk och kokos. Använder ni följande recept får ni ett innehåll på 225 kcal.

1 port

1.5 dl minimjölk
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
40 g frysta hallon
2 tsk cacao
1 tsk socker

45 g banan
35 g minimjölk
0.25 msk kokos

Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt koka upp. Koka sedan på svag värme ca 3 min och rör om då och då. Rör ner hallon, cacao och socker och låt koka med någon minut. Häll upp gröten, skiva över banan, häll på en skvätt mjölk, toppa med kokos, sätt dig till ro och NJUT av en underbart god frukost :)



Denna gröt kan jag verkligen rekommendera, en riktig godisgröt! :)
Servera den gärna med ett kokt ägg och/eller en smörgås med något
gott pålägg. Sallad, ost eller salami, tomat och gurka är toppen! 
Eftersom jag vaknade så sent åt jag min tillsammans med en matigare
macka med rödbetssallad, stekt ägg, tomat och smörgåsgurka. MUMS!


Ännu en mysig filmkväll ♥

Då har man diskat och plockat undan lite här hemma. Precis varit ute med hundarna och känner att det är dags att krypa upp i soffan och koppla av framför en film. Tänkte kika på "The Time Traveler's Wife" ikväll. Någon som sett den? :)


Sista godisdagen för den här veckan så nu ska jag NJUTA ordentligt! :)


Myspys

Har precis avnjutit en god fruktsallad med citronkeso i badkaret. Skumbad med tända ljus. Myspys :) Nu ska jag ägna lite tid åt Fuji och sen blir det lite städning.


 

Hur spenderar ni denna lördagskväll? :)


Ingen vila

Lördag betyder egentligen vila från motionscykeln men tänkte att eftersom jag inte har mycket annat för mig idag så kör jag en timme ändå så nu trampas det för fullt. Har vägt mig varje dag som vanligt och det ser bra ut. På måndag är det "riktig" vägning och hoppas på att det fortsätter gå åt rätt håll fram till dess. Och efter det med såklart ;) När jag kommit under 60 kg och kan knäppa byxorna utan att de spänner åt så fläsket väller utanför byxkanten ska jag införa en glassdagonsdagar, så det så!

Lördagsbrunsch

Idag tog jag sovmorgon och har precis ätit en underbart god brunsch. Smal och nyttig kan jag väl inte påstå att den var men det är ju lördag ;)


Grahamspannkakor med fruktsallad och Ben & Jerry's. Så GOTT! :)


Mysfilm :)

Blev inte "The Ugly Truth" som jag tänkte titta på först. Kom på att jag började titta på en film som heter "The Accidental Husband" häromdagen så kikade klart på den istället. Riktig mysfilm. Grät en skvätt. Eller två. Kanske tre. OKEJ, det kom en flod :)

Fredagsmys

Filmdags! Blir "The Ugly Truth" ikväll. Har satt mig i soffan med vovvarna och världens mysigaste filt. Och mitt fredagsmums såklart. Glass godis och cola, me LIKE :)



Världens godaste glass som väntat i frysen alldeles för länge ;)




Falafel i och utanför pitabröd

Var med hundarna och vinkade av Sebbe vid bussen för någon timme sedan. Tråkigt att han bara kunde stanna över dagen denna gång. Känns som han hinner komma innanför dörren för att sedan åka tillbaka igen. Hur som helst hann vi i alla fall äta middag och den bestod idag av hemmagjorda falafel med sallad, pitabröd, ajvar relish och matyoghurt. Känns som det blivit väääldigt mycket ajvar och yoghurt på senaste tiden. Det är gött :D Hur som helst så lyckades jag på något konstigt vänster glömma bort att pitabröden skulle in i ugnen i 5 minuter innan användning så jag skar upp mitt bröd och blev irriterad över att de inte gick att fylla, "jävla skitbröd". Någonstans mitt i svordomarna hann jag dock komma på att de skulle gräddas så Sebbes åkte in i ugnen innan de skars upp. Efter det gick det betydligt lättare att fylla dem eftersom de fluffar upp sig lite i ugnen. Klant. Får försöka komma ihåg det till nästa gång :) 


Innan stekning.


Som det var meningen att de skulle ätas.


Men jag tycker det gick lika bra att ha fyllningen utanför brödet ;)



Fikongröt med mandel

Har känt mig jättestressad hela förmiddagen så gjorde lite fikongröt med mandel och mjölk till lunch idag. Måste ju spara på kalorierna också, glass- och godisdag idag ;)




Fredagsfrukost

Fredag idag så jag har unnat mig en kopp varm choklad till frukost. Till det blev det två skivor limpa. Skogaholmslimpa med ost till varm choklad är dunderbart! :)


Den "tomma" mackan ligger och är redo för chokladdoppning, MUMS! :)


Trött och frusen men glad ändå :)

God morgon alla pigga och glada! Har varit ut på dagens första runda med Fuji och nu sitter jag på cykeln, kör ett av mina 90 minuterspass idag. Var lite segt att gå upp eftersom jag inte kom i säng förrän halv 2 inatt, men jag kände på mig att detta kommer bli ännu en fantastisk dag så jag flög upp ur sängen, slängde på mig kläderna och traskade ut i kylan :)

Idag har varit en bra dag :)

Känner mig glad idag, har varit en bra dag. Var till soc i Östhammar och passade på att träffa pappa. Hade inte träffat honom sen mitten av sommaren, vi är båda för lata för att åka iväg trots att vi inte alls bor långt ifrån varandra. Var verkligen på tiden. Vi gick till ett café, min kusin Micke var också med. Fanns massa frestande godsaker men det var faktiskt lättare att stå emot frestelsen än vad jag trodde att det skulle vara. Jag nöjde mig med en kopp te trots att både pappa och Micke mumsade på varsin chokladboll med strössel. Satt och pratade lite skit och sen gick vi till Rospinglan och spelade bort lite pengar och efter det gick vi till ICA så jag kunde handla. Äntligen pengar. Fick träffa pappas nya tjej Mia för första gången och det var trevligt. Supertrevlig och pratglad. Urgullig tjej! Kändes skönt :)

Men nu mina kära läsare är det dags för mig att hoppa i säng,
imorgon kommer Sebbe hem. Längtar! :)


Snabbt ihopslängd middag

Har precis käkat middag. Har varit i Östhammar och det blev rätt sent så fick slänga ihop något snabbt. Fikongröt på grahamsmjöl toppad med äpple, pistagenötter och pepparkakskrydda. Till det hade jag en varm macka med tomat, mozzarella och basilika.



Det här kanske inte är någon mat man bjuder sina gäster på men det
smakade riktigt, riktigt bra :)


Tunnbrödslunch

Har massa rödbetssallad här hemma som jag behöver bli av med så idag fick det bli en tunnbrödrulle med isbergssallad, rödbetssallad, köttbullar och smörgåsgurka till lunch och det satt riktigt fint :)


Tunnbröd, baguette, pitabröd, ja, det finns massvis av bröd man kan
fylla och ha en enkel och riktigt god lunch färdig på nolltid. Smidigt att
ta med om man ska iväg någonstans. Denna rulle innehöll 356 kcal.


Hallongröt med chokladkesella och banan

Idag blev det hallongröt mannagryn till frukost. Jag tror denna och saffransgröt ligger på delad första plats, båda är himmelskt goda och jag rekommenderar er verkligen att testa dem. Provade idag att äta gröten men choklad- och citronkesella, skivad banan och START-flingor, de är så goda! :) Den här kombinationen var riktigt bra, dock kunde man nog haft lite mindre cacao i kesellan.

1 port

1.5 dl minimjölk
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
40 g frysta hallon

50 g Kesella lätt
1 tsk cacao
0.5 tsk vaniljsocker
lite pressad citron

57 g banan
5 g START, hasselnöt

Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ner mannagryn och låt koka upp. Koka på svag värme och rör om då och då. Rör ner hallonen och låt dem koka med en stund. Gör Kesellaröran och servera den tillsammans med gröten, toppa med banan och flingor.



Mumsig godisfrukost med ett innehåll på 262 kcal :)


Trött och har ont i huvudet

Oj så synd det är om mig. Eller inte. Har världens huvudvärk som suttit i hela kvällen och är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Ändå sitter man fastklistrad vid den här beroendeframkallande makapären, snacka om att man får skylla sig själv. Ska slita med mig hundarna ut på en sista piss och sen är det hopp i säng som gäller.

Sov gott och dröm sött allihopa!


Film och fruktsallad

Nu tänker jag sätta mig ner och titta på en film. Känns inte riktigt lika kul utan min älskling men det får gå :) Har ju hundarna så tänker sätta mig med dem på soffan och krypa ner under filten med en kopp kamomillte och en fruktsallad med kokos.





Saffransgröt med torkade fikon och pistagenötter

Var sugen på gröt nu på kvällen så det fick bli polentagröt till middag. Kokade den tillsammans med torkade fikon och saffran vilket gav gröten en supergod smak. På det hade jag pistagenötter som passade utmärkt till fikonen och saffranet. Har svårt att avgöra vilken gröt som var godast att ha saffran i, denna eller den jag gjorde på mannagryn häromdagen. Får låta det vara oavgjort tills vidare :) Till gröten åt jag en skiva Wasa. Såå gott att ha sallad, pepparsalami, tomat och smörgåsgurka på! Följnde recept ger 253 kcal.

1 port

3 dl vatten
3 msn polenta majsgryn
1 krm salt
lite saffran
20 g torkade fikon

45 g minimjölk
10g pistagenötter

Koka upp vatten och salt. Rör ner grynen och saffranet. Låt gröten koka upp under omrörning och sjud på svag värme ca 6 minuter. Rör om då och då. Tillsätt fikon och låt dem koka med någon minut. Häll upp, servera med mjölk och toppa med pistagenötter.




Skitväder

Vilken hemsk snöstorm det är idag :( Blir ingen långpromenad kan jag ju säga, kör ett extra pass på cykeln inne i värmen istället. Tror inte busarna har något emot att stanna hemma heller.





Omelett med ugnsbakade grönsaker och avokadoröra

Fortfarande inga pengar och ännu en "plocka det jag har hemma måltid" :) Gör iof inte mig något då resultatet blev väldigt lyckat. Gjorde en omelett som jag fyllde med spenat och champinjoner. Till det hade jag ugnsbakade morötter, squash och en röra på matyoghurt, avokado och lite vitpeppar.

1 port

2 ägg
½ krm salt
1 msk vatten
ev gul lök
smör till stekning

70 g hackad spenat (fryst)
39 g champinjoner (2 st)

144 g morot
78 g squash
salt
franska örter

23 g matyoghurt
43 g avokado
vitpeppar

Sätt ugnen på 250 grader och skär morötter i stavar och squash i skivor. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med lite salt. Jag hade även på lite franska örter. Kör in i ugnen ca 20 minuter. Blanda ägg, salt och vatten. Rör ev. i lite gul lök. Stek i smör. Fräs champinjoner och rör ner spenaten, lägg på omeletten och vik ihop. Mosa ner avokado i matyoghurten och krydda med vitpeppar. Servera tillsammans med omeletten och grönsakerna. Piece of cake :)



Bara man har ägg hemma kan man slänga ihop en omelett och fylla den
med det man känner för och få ett riktigt lyckat reslutat. Detta smakade
väldigt bra och innehöll 393 kcal.


Kesoplättar med kokostoppad fruktsallad

Idag provade jag att göra Kesoplättar till frukost och det var jättegott! Kommer garanterat göra det flera gånger. Receptet hittade jag här och gjorde en halv sats vilket kändes lagom som en portion. Jag använde mig av minikeso och grahamsmjöl då jag inte hade något dinkel hemma. Till plättarna åt jag en fruktsallad som jag toppade med kokos.




Mera cykel

Har hoppat upp på cykeln lite tidigare idag, tänkte cykla lite längre. Tidigare har jag kört 60 minuter 6 dagar i veckan men tänkte börja köra 90 minuter tre av dagarna för att se om det blir någon skillnad på viktminskningen.

Skumbad 2

Fattar inte att det ska vara så sjukt kallt här hemma. Nu kryper jag ner i ett varmt skumbad för andra gången idag. Med mig tar jag pepparkakskryddade, ugnsbakade äppletärningar :)

Laxfilé med ugnsbakade grönsaker och citron- och saffransklick

Rotade fram en laxfilé ur frysen idag, längesen man åt lax och jag undrar varför man äter det så sällan när det är SÅ GOTT! Kanske har lite med priset att göra? Hur som helst åt jag den stekta laxen med ugnsbakade morötter, squash och champinjoner samt en klick matyoghurt med saffran och citronskal. Blev hur gott som helst och jag tycker absolut att ni ska prova detta :)



Ibland är det bra att vara pank så man blir tvungen att rota i både kyl,
frys och skåp :) Underbart gott, enkelt och nyttigt. 362 kcal.


Promenaddags

Nej, usch vad seg jag känner mig. Varit trött hela dagen, höll på att somna i badkaret flera gånger när jag badade tidigare idag. Tänkte gå ut med Wilda någon timme så kanske jag piggnar till Vad hittar ni på denna eftermiddag? :)

Kokos- och ananaskeso och hallonkesella med skivad banan

Kokos- och ananaskeson jag provade igår var så sjukt god att jag var tvungen att göra den idag igen. Åt den som mellanmål tillsammans med hallonkesella och skivad banan.

1 port

50 g minikeso
20 g ananas
½ msk kokos

50 g Kesella lätt
30 g hallon
½ tsk vaniljsocker

½ banan (43g)

Bara att blanda de två olika rörorna, toppa med banan och njuta! :)


Supersmarrigt och enkelt mellanmål med ett innehåll på 156 kcal.


Kall och varm smörgås

Har precis kommit upp från ett skumbad där jag avnjöt dagens lunch bestående av två mackor :) Den ena med sallad, pepparsalami och camembert och den andra i ugn med tomat, mozzarella och färsk basilika. Nu ska jag ge Fuji mat och sen tänkte jag gå ut och gå med de små skitarna en stund.


Denna lunch var supergod. Smält mozzarella över tomat är underbart.
Kaloriinnehållet hamnade på 447 så det var kanske inte världens smalaste
lunchalternativ men det är tillåtet ibland, inte sant? ;)


Röj

För ett tag sedan brukade jag och Sebbe spela röjMSN och igår tyckte vi att det var dags igen, kan väl inte påstå att han blivit bättre sen sist. Nästan så han blivit ännu sämre, hur det nu kunde vara möjligt ;P




Hallongröt med fruktsallad och citronkesella

Idag åt jag en supergod frukost som kändes riktigt fräsch. Den här rekommenderar jag verkligen att ni provar! Ett innehåll på endast 293 kalorier om ni använder er av följande mått

1 port

1.5 dl minimjölk
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
40 g frysta hallon

26 g äpple (ca en fjärdedel)
46 g kiwi (en hel)
36 g clementin (en halv)
45 g bananan (en halv)

50 g Kesella lätt
0.25 tsk vaniljsocker
rivet citronskal
0.5 msk kokos

Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ner mannagryn och låt koka på svag värme några minuter. Rör om då och då. Tillsätt hallon och låt dem koka med någon minut. Gör fruktsalladen, blanda kesellan med vaniljsocker och citronskal. Lägg allt på gröten och toppa med kokos. NJUT.

Jag väger det mesta jag äter eftersom jag på så sätt håller reda på kalorierna vilket är viktigt när man går efter Viktklubbs viktminskningsmetod. Därför anger jag frukten i vikt och det i parantes är det jag använde mig utav. Vikten kan ju sedan variera rätt mycket beroende på fruktens storlek.


Detta var en av de absolut bästa frukostarna, rekommenderas varmt!


Couscous

Idag fick det bli couscous till middag. Fattar inte varför jag inte gör det oftare, går ju jättesnabbt att göra och smakar supergott. Blir alltid så att jag gör det någon enstaka gång och tänker "Ååh, det är så gott med couscous, det måste jag göra oftare" men sen dröjer det ett bra tag tills man gör det igen och tänker samma sak och så håller det på sådär :) Hur som helst stekte jag på kycklinglårfilé, champinjoner, spenat, tomat och sötmandel. Rörde ner couscousen och lät den steka med en stund. Blandade i lite Sambal oelek och åt det tillsammans med en klick matyoghurt.


393 kcal för denna superenkla och jättegoda rätt :)


Fattiga riddare med kokos- och ananaskeso

Fanns en ensam, stackars Fattig riddare kvar från igår som jag precis ätit till mellanmål. Till den provade jag att göra en ny Kesoblandning och det fick idag bli kokos och ananas. Tror det var den godaste blandningen hittills :)




Tunnbröd med kyckling- och salladsfyllning

Idag åt jag en fylld tunnbrödrulle till lunch. Kycklinginnerfilé, fetaost, sallad, tomat, gurka, gul lök, ajvar relish och matyoghurt. Gjorde den igår kväll så den var riktigt saftig och god efter en natt i kylen. Mums.




Saffransgröt med pistagenötter

Mums, har precis ätit frukost och idag kokade jag mannagrynsgröt med saffran och toppade med pistagenötter. Supergott! Kanske den godaste gröten till och med. Denna måste ni testa, speciellt om ni har saffran kvar sen i julas liggandes där hemma!

1 port

1.5 dl minimjölk
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
lite saffran

10 g pistagenötter
40 g minimjölk


Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt koka upp. Koka sedan på svag värme ca 3 min. Rör om då och då. Blanda ner lite saffran och låt puttra med någon minut. Häll upp gröten, häll på en skvätt mjölk och toppa med pistagenötter.



Otroligt god gröt med ett innehåll på 191 kcal.


Riktig vägning

Måndag igen vilket betyder vägning på riktigt. Har fuskvägt mig varje dag trots att jag skulle låta bli och det har gått upp och ner hela veckan. Idag visade vågen ett minus på 300g och jag får väl vara glad över att det går åt rätt håll även om jag är besviken över den lilla skillnaden. Ska försöka ta promenader och röra på mig mer under veckan. Håll tummarna för mig nu, vill ha en minskning på MINST ett halvt kilo till nästa vecka!

Gonatt!

Fattar inte vad jag gör uppe, ska upp 6 imorgon så borde redan ligga och sova men jag lyckas ju alltid fastna här alldeles för länge. Nu är det dags att slita sig, natti natti på er! :)

Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk

GUD, glassen Sebbe köpte igår var helt gudomlig! Sjuktgod den var. Tror till och med att det var den godaste glassen jag ätit och då har jag ändå varit i Italien och ätit riktigt god glass. Chokladglass med vit och mörk choklad, valnötter, pekannötter och chokladöverdragna mandlar. Halleluja moment säger jag bara. Ni som inte testat den, DO IT! Från det ena till det andra, nu är det filmdags. "A Cinderella Story" i svartvitt. Har gjort en kopp te och tänker faktiskt äta lite av glassen trots att det är varken fredag eller lördag. Men det är ju söndag, sista veckodagen så det är väl inte helt oacceptabelt, eller hur? :)





Köttbullemackor

Har precis cyklat en timme och käkat middag. Gjorde det extra enkelt för mig idag. Två skivor bröd, lite rödbetssallad, isbergssallad, tomat, smörgåsgurka och köttbullar. GÖTT.





Så var de bara tre

Sebbe åkte för någon timme sedan så nu är det bara jag och vovvsingarna som vanligt. Har precis hoppat upp på motionscykeln och efter det blir det middag och sen ska jag nog plocka ordning lite här hemma. Hoppas ni haft en bra helg allihopa!

Fattiga riddare

Haft besök av Sebbes mamma, bror och brorson så har inte hunnit kika in här tidigare idag. Hur som helst inledde vi dagen med Fattiga riddare. Har varken gjort eller ätit det tidigare så det var första men garanterat inte sista gången. Till det hade vi fruktsallad och kokoskeso. Riktigt smarrigt :)



Kanske inte den smalaste frukosten men såhär på helgerna vaknar man
ofta senare ochd et blir inte lika många mål. Detta innehöll 227 kalorier.


Filmtajm

Har lånat en DVD-spelare av Cina så nu ska jag krypa upp i soffan och titta på film med Sebbe. "Meet Joe Black" blir det. Lite drygt bara att det är något fel någonstans så det är svartvitt =/ Men det klarade de sig på förr så vi ska väl inte vara sämre ;)



Testade Malaco Truly Berries idag, ett lite kalorisnålare godis. De var
jättegoda faktiskt, smakar som "vanligt" godis :)


Kyckling och sallad i pitabröd blir Kycklingsallad

Idag har jag bakat eget pitabröd som jag tänkte fylla med kyckling, sallad, tomat, lök, smörgåsgurka, matyoghurt och ajvar relish. Sebbe fick dock för sig att köpa Ben & Jerry's så jag fick göra en liten, liten ändring i matplaneringen. Har sparat kalorier under dagen för att kunna äta godis och tänkte först att om jag äter mindre godis än planerat så kan jag även äta lite glass. Men så kom jag fram till att det bara blir jättelite godis och jättelite glass för att jag ska hålla mig på rätt kcalnivå. Bestämde mig till slut för att skippa brödet och åt en kycklingsallad istället. Detta betyder att jag har massaaaa kalorier kvar som jag tänker spendera på alldeles för mycket onyttigt och det med GOTT samvete, så det så ;)


Hade sett fram emot brödet hela dagen men ibland är man ju tvungen
att prioritera och göra uppoffringar. Tur att salladen var supergod ;)


Fruktsallad med kokoskeso

Även idag är det godisdag och jag sparar in på kalorierna lite extra eftersom jag inte tränat något. Fick bli en fruktsallad med kokoskeso och startflingor hasselnöt till lunch. Superdupergott!




Hallongröt med banan och sötmandel

Idag provade jag att göra hallongröt på mannagryn istället för majsgryn (polenta) och det blev riktigt gott. Till den hade jag mjölk, banan och kokos. Jag tycker hallonen passade bättre i mannagrynsgröten men det var godare att toppa med kokos än med mandel. Nästa gång får det alltså bli hallongröt på mannagryn toppad med banan och kokos. Det måste ju bli den helt perfekta gröten ;) Till gröten åt jag en skiva Wasa med sallad, pepparsalami, tomat och smörgåsgurka. Superfrukost som början på en superdag :)


Hela frukosten fick ett innehåll på 321 kcal.


Den perfekta bananen

Jag klarar inte av att äta mogna bananer. Eller de kan vara typ på gränsen till mogna men helst ska de fortfarande vara gröna och hårda. Börjar de bli gula funkar det inte och såna som börjar gå åt det bruna hållet ska vi inte ens prata om.


Den perfekta bananen. Hur vill ni ha era bananer?


Fiskpinnar vs. Tomat- och mozzarellabaguette

Ännu en baguettemiddag. Idag med sallad, tomat, mozzarella och basilika. Enkelt, snabbt, GOTT. Sebbe är här över helgen och han käkade fiskpinnar med ris. Om man tar en titt på bilderna så känns det inte så dumt att försöka vara hälsosam och äta kalorisnålt ;)







Fruktsallad med kokos

Fredag idag vilket betyder GODIS! Wöhöj. Spar lite på kalorierna genom att äta en enkel men riktigt god fruktsallad med kokos till mellanmål :)




Hallongröt med banan och kokos

Idag provade jag att tillsätta hallon i slutet av kokningen då jag gjorde polentagröt. Gröten toppade jag sedan med banan och kokos och åt tillsammans med mjölk. Bara gröten blir pga hallonen aningen sur men den naturliga sötman från bananen dämpar detta och gör det till en toppengröt som jag verkligen kan rekommendera.


Visst blev det en härlig färg på gröten? :)


Pepparkakskryddad keso med apelsin och sötmandel

Idag åt jag upp resten av mannagrynspuddingen till frukost. Den smakade faktiskt bättre idag, mer smak efter en natt i kylskåpet. Till puddingen hade jag pepparkakskryddad keso med apelsin och sötmandel. Riktigt gott! Drack en kopp varm choklad kokad tillsammans med apelsinskal vilket gav det hela en väldigt god smak.


Både mannagrynspuddingen och röran smakade bättre än gårdagens och
kan verkligen rekommenderas.


Blir galen

Nej nu måste jag verkligen låta bli vågen och hålla mig till en gång i veckan som det är sagt innan jag blir galen. Idag hade jag gått upp 100 g. Jag ve,t det är inte jättemycket men det är 100 g för mycket åt FEL håll! Nej, nu SKA jag hålla mig till måndag och håller tummarna för att jag gått ner då.

Baguette med pepparsalami och camembert

Idag fick det bli baguette till middag. Tycker det är så gott med fyllda baguetter och ikväll använde jag mig av salladsblad, tomat, basilila, pepparsalami och camembertost.




Mannagrynspudding med smaksatt Keso och kiwi

Idag provade jag att göra mannagrynspudding till mellanmål och det var riktigt mumsigt! Hittade receptet på Viktklubb. Till puddingen hade jag keso smaksatt med vaniljsocker och tärningar från blodapelsin samt lite kiwi. Gör man puddingen på minimjölk får man ett innehåll på ca 114 kcal. Tillsammans med röran och kiwin blev det 178.


Superenkelt, supergott och innehåller inte alls många kalorier. Kan tänka
mig att puddingen är minst lika god tillsammans med hallonkesella, det
får jag prova nästa gång för detta är något jag garanterat gör igen!


Äppel- och pepparkaksgröt med pistagenötter

Även idag blev det gröt till lunch. Det var en liknande variant av den jag gjorde igår men istället för fikon använde jag idag äpplen och pepparkakskrydda. Det var jättegott och jag har lite svårt att avgöra vilken som smakade bäst. Pepparkakskryddan gav gröten en väldigt god smak men jag tror jag föredrar att ha fikon och inte äpplen vid kokningen. Nästa gång får jag helt enkelt prova pepparkakskrydda och fikon :)





Polentagröt

För några dagar sedan blev jag sjukt sugen på Polentagröt trots att jag aldrig ätit det, haha =/ Handlade hem gryn och testade att koka gröt på dem idag. Det var riktigt gott! Har gått och blivit en riktig grötälskare känner jag :) Superspännande att prova olika sorter, smaksättningar och toppingar. Idag fick det bli mjölk, hallon- och vaniljkesella samt lite kokos. Till det åt jag hemmagjort morotsbröd med ost, sallad, tomat och smörgåsgurka. Och en kopp te till det förstås :)


Gillar Polentagrötens fina gula färg!


+1kg!!

Kunde inte låta bli vågen idag heller och under natten har jag gått upp ytterligare 1kg!! Hää, nej det har jag inte :) Nu är jag tillbaka på samma vikt som i tisdags och kan känna mig lite lugnare. Fick många fina peppord från forumet på Viktklubb och de försökte övertyga mig om att allt var som det skulle och att jag ska fortsätta som jag gjort hittills. Att man går upp några hekton över en natt är vanligt och allt är i sin ordning. De rekommenderade också att jag ska försöka hålla mig till vägning en gång i veckan. Är svårt men ska försöka hålla mig till måndag nu.

Nu spökar det i Fujis lilla mage

Åh, bara för att jag skrev igår att jag haft en bra dag när det gäller Fujis kissande och bajsande var hon tvungen att bli lös i magen idag. Hon väckte mig strax innan 7 och då hade hon redan hunnit lämna 2 högar på golvet. Tog ut henne och hon sket ännu en gång. Några timmar senare gick jag med henne ute en stund och då kom det igen. Då tänkte jag att jag kunde vara lugn i åtminstone en timme så började diska, plocka och lite sånt här hemma. På ca 20 min, MAX 30 hade hon hunnit skita inomhus =/ Tog en prommis med henne och Wilda och på ca en kvart bajsade hon två gånger. Så har det hållt på hela dagen och efter ca 10 bajshögar tappade jag räkningen. Är förhoppningsvis bättre till imorgon. Får ställa klockan och ta ut henne i natt och tidigt imorgon bitti. Jippie :)

Enkelt och smalt middagstips

Idag slängde jag ihop lite av det jag hade hemma till middag. Resultatet blev riktigt bra och rätten bestod av endast 222 kcal. Stekt Alaska pollock på ugnsbakade morötter och squash toppad med matyoghurt och Ajvar Relish. Till det stekta räkor, champinjoner, tomater och färsk basilika.


Har blivit såå förälskad i ugnsbakade rotfrukter och grönsaker, MUMS!


Ut i kylan

Nej, ska man försöka slita sig från den här saken ett tag? Ta med hundarna och gå ut och gå lite innan middagen. Är inte sådär jättelockande att behöva gå ut i kylan men behöver röra på mig lite. Bara att ta på sig kläderna och gå ut och röra på fläsket.

Banana split-inspirerat mellanmål

Idag gjorde jag ett banana split-inspirerat mellanmål som var supergott! Idén till detta fick jag när jag såg Mollys inlägg där hon gjort en gröt som hon kallar banana split. Jag använde mig av Kesella lätt som jag smaksatte med lite vaniljsocker. Ena halvan hade jag sedan hallon i och den andra clementin. Chokladsåsen är gjord på cacao, lite vaniljsocker och vatten.


Detta var supergott, enkelt att göra och innehöll 172 kcal. 4/5 i betyg :)


Smarrig grötlunch

Idag fick det bli gröt till lunch. Testade att koka grahamsgröt tillsammans med torkade fikon och det blev jättegott! Åt gröten tillsammans med mjölk och pistagenötter och till det en skiva Wasa med avokado. Inspiration får jag från Mollys hälsoblogg. Supermysig blogg med massa lockande recept! Gör ni gröten på följande sett får ni ett innehåll på 306 kcal.

1 port

2.5 dl vatten
0.25 tsk salt
45 g grahamsmjöl
25 g torkade fikon

50 g minimjölk
15 g pistagenötter

Koka upp vatten och salt. Vispa ner mjölet lite i sänder och låt gröten koka sakta i ca 8 minuter. Rör om då och då. Tillsätt fikon och låt koka med någon minut. Häll upp gröten och häll på mjölk. Toppa med pistagenötter.


Denna gröt kan jag verkligen rekommendera, en riktig höjdare! Vill
man ha ett lägre kcalinnehåll kan man minska mängden på både fikon,
mjölk och pistagenötter och ändå få ett toppenresultat! :)


Fruktsallad

Gud så gott det är med fruktsallad! Fick bli det tillsammans med pepparkakskeso, hembakat bröd med ost och en kopp te till frukost idag, smarrigt :)




Upp i vikt

Fan fan fan :( Ställde mig på vågen idag igen som vanligt. Igår vägde jag lika mycket som i måndags och idag hade jag gått upp! 600 g, det är fan mer än vad jag gått ner under föregående vecka. Känns jättetråkigt. Får hoppas på att det går åt rätt håll imorgon igen.

Håller tummarna!

Har aldrig varit med om att det ska vara så knepigt att få en hund rumsren som det är med Fuji. Hon har varit här i ca 2 månader nu och hon både kissar och bajsar fortfarande inomhus och det blir ju tyvärr inte enklare ju längre tiden går. Det går upp och ner, enda dagen går det hur bra som helst och andra dagen går det åt helvete och det känns då helt hopplöst. Idag har varit en av de bra dagarna, hon väckte mig strax innan 5 imorse och ville ut och både kissa och bajsa. Brukar inte vara sådär jättekul att bli väckt innan 5 på morgonen och tvingas stiga upp ur den varma sängen för att gå ut i kylan men jag kunde inte annat än att vara glad. Inte en enda olycka inomhus på hela dagen, håller tummarna för att det fortsätter så nu! :)


Dags för ett bad

Fy, är så fruktansvärt kallt här hemma så nu tänker jag krypa ner i ett varmt skumbad med en liten fruktsallad :)

Egen kycklingburgare

Idag provade jag att slänga jag ihop en egen kycklingburgare till middag och det blev riktigt gott! Kommer garanterat göra den igen någon dag framöver. Använde mig av kycklinginnerfilé som jag mixade med ägg och lite matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Stekte kycklingen och la den på en skiva stekt formfranska och salladsblad. På det la jag sedan en röra på avokado, matyoghurt och vitlök och till sist tomat och smörgåsgurka. Serverade burgaren tillsammans med ugnsbakade morötter. Superenkelt, supergott och ett innehåll på endast 386 kcal. Blir 5/5 i betyg!




Laxbaguette med saffranskeso

För ett tag sedan gjorde jag en jättegod baguette med lax och saffranskeso. Tänkte dela med mig av receptet som jag hittade på Viktklubb.

4 port
(496 kcal)

400 g grov baguette
300 g rökt lax
100 g squash i tunna skivor
100 g champinjoner i skivor
10 salladsblad

2 dl Keso
1 msk tomatpuré
1 klyfta vitlök, pressad
0.5 pkt saffran
1 tsk timjan
1 krm socker
cayennepeppar
salt

Dela baguetterna i halvor, på längden. Fyll bröden med lax, squash, champinjoner och salladsblad. Blanda keso, tomatpuré, vitlök, saffran, timjan, socker, cayennepeppar och salt till en röra. Fyll laxbaguetterna med smaksatt keso.





Köttbullsmacka

Precis som igår fick det bli en baguette till lunch idag men den här gången valde jag att fylla den med salladsblad, lätt rödbetssallad, smörgåsgurka och köttbullar. En helt vanlig köttbullsmacka med andra ord men oj, så gott det var :)

.
Lättlagad lunch som dessutom går fort att göra och smakar riktigt bra.
Innehåller ca 392 kcal, lätt högsta betyg för denna ;)


Mannagrynsgröt med två röror

Mannagrynsgröt har jag inte ätit på bra länge och blev från ingenstans jättesugen på det häromdagen så var och handlade hem det igår och åt det tilll frukost idag. Till gröten åt jag vaniljkeso med clementin och vaniljkesella med hallon toppat med START-flingor. Det var sjukt gott och ni måste testa det! Ännu godare hade det nog varit om jag inte råkat bränna gröten lite, jag och mjölkkokning :(




Räk- och saffranspaj

Här kommer receptet på pajen jag åt till middag idag. Den var enkel att göra och smakade bra. Jag ger den  3/5 i betyg :)

4 port

Pajskal:
3 dl vetemjöl
50 g margarin
0.75 dl Kesella lätt, 1%
0.5 dl vatten

Fyllning:
200 g skivad purjolök
200 g skivade champinjoner
1 klyfta pressad vitlök
0.5 st finhackad röd chilifrukt
1 msk margarin
0.5 g saffran
salt
400 g skalade räkor
50 g riven ost
3 st ägg
3 dl mjölk

Pajen räcker till 8 på ett buffébord eller 4 som lunch eller middag. Kör vetemjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform och ställ den kallt i 30 miinter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Fräs purjolök, champinjoner, vitlök och chilifrukt i en stor stekpanna. Tillsätt saffran och salt. Tillsätt räkorna när grönsakerna fått lite färg. Bred ut alltsammans i pajskalet. Strö på osten. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ytterligare 30 minuter.





Matpaj

Nu ser det fint ut i köket igen, skönt. Jobbigt när man knappt har plats för att laga mat. På tal om mat, idag blev det Räk- och saffranspaj med champinjoner till middag. Smakade bra. Slänger upp receptet lite senare ikväll tänkte jag :)


Städa kanske?

Igår kom jag hem rätt sent och var vrålhungrig så sprang ut i köket och slängde ihop något att äta och hann inte plocka undan. Idag har jag varit och handlat och rensat lite i kylen och detta har lett till katastrof i köket. Spyr bara jag ser röran så nu ska jag nog ta tag i skiten.








Macklunch

Såg igår att pengarna från Bredbandsbolaget kommit, det är jättebra men de verkar inte veta vad de håller på med för fem öre. Jävla strul hit och dit. Säger en sak men gör en annan. Är glad över att jag äntligen har pengarna i alla fall. Har varit och handlat lite och nu har jag precis ätit lunch. Idag fick det bli en baguette med sallad, mozzarella, tomat och basilika. MUMS!


Färsk basilika är såå GOTT! :)


Mera vaniljkeso

Denna måndagsmorgon inleddes som vanligt med en 1 timmes cykeltur. Inomhus. Efter det avnjöt jag min supergoda frukost. Den där vaniljkeson är helt underbar, ni MÅSTE testa :) Inspirationen får jag från Mollys hälsoblogg. Till röran blev det kiwimackor och en kopp te.




Vägning

Ny måndag, ny vecka och ny vägning. Tyvärr blev det varken lyckoskutt eller glädjerop då jag ställde mig på vågen. En minskning på 400g är veckans resultat, ingen megaförändring med andra ord men jag får försöka se det från den ljusa sidan, det är bättre än att stå stilla och ännu bättre än att gå upp. Tänker inte låta detta förstöra min motivation, det är bara att kämpa vidare och hålla tummarna för bättre resultat nästa vecka, inte sant? :)

Kvällsmål

Har precis slängt i mig ett kvällsmål. Har fått i mig alldeles för lite tidigare idag så mådde piss när jag satt på bussen  men nu känns det lite bättre. Kom dessutom på att jag inte druckit ett enda glas vatten på hela helgen så måste nog ta och göra det nu.



Vaniljkeso med apelsin och START-flingor hasselnöt, hembakat
morotsbröd med ost och en koppp varm choklad, MUMS!


Hemgång

Då sitter man på tåget igen, fast åt andra hållet. Mot Uppsala, hemmåt. Känns inte lika kul. Jobbigt :( Fuji ligger här bredvid och tuggar ben. Inte lika mycket myror i brallan och gnäll denna gång så det är skönt. Är inte hemma i byn förrän vid 22 så har pratat med Cina och hon är snäll och har kvar Wilda till imorgon.

Underbara Wilda

Cina messade precis och frågade om jag ville ha tillbaka Wilda på dagen eller på kvällen och att de gärna ville ha kvar henne till ikväll, skönt att det går bra och att de tycker det är kul att ha henne hos sig. Men vem skulle inte tycka det, så underbar som Wilda är ;)

Bloglovin

Nu har jag gått och blivit medlem på Bloglovin och den som vill kan följa min blogg genom att klicka här.

Filmtajm

Nu ska jag och knäppis sätta oss och titta på film. Har "råkat" få i mig för lite kalorier idag så måste täcka upp det med lite snacks ;P Hittade ett par chips jag aldrig sett förut, "Kettle chips". Lite smalare än "vanliga" chips och riktigt goda! Synd bara att de inte finns hemma i Österbybruk. Får be Sebbe köpa hem ett gäng nästa gång han kommer :D





Ni måste testa de här!



Pannbiff med potatisgratäng

Precis ätit middag. Tog ett bra tag att välja vad jag skulle äta, gick runt där i affären en evighet. Först hade jag tänkt göra en macka med mozzarella och tomat men när jag kom till affären var jag inte så sugen på det längre. Hittade en låda med Sushi men det stod inte några näringsvärden på den så det funkade inte. Funderade på en Billy's Pizza eller en Gorby's pirog men sen fick jag syn på en pizza med mozzarella och tomat som jag tänkte ta men ångrade mig när jag fick syn på Janssons frestelse. Tog en sån låda och ställde mig i kön men då ångrade jag mig igen. Så fick jag syn på Weight Watchers mat och det fick bli en sån ikväll, Pannbiff med potatisgratäng. Ingen gourmetmiddag precis men smakade väl helt okej.


Tänk om maten kunde smaka lika bra som den ser ut att göra på bilden..


eller åtminstone se lika bra ut men det gör den väl aldrig?


Sovmorgon

Tagit sovmorgon idag och just nu sitter jag och mumsar på min frukost. Fruktsallad med pepparkakskeso. Fick tipset från Mollys hälsoblogg. Supergott!





Fredagsmys

De visar "Heat" på ettan just nu, riktigt bra film men har sett den så många gånger så kikar bara lite halvt :) Har unnat mig både lite dumle, chips och cola ikväll och det satt riktigt fint så tänker inte ha dåligt samvete över det ;)

Nu ska jag lägga mig ner och kramas lite med min fina knäppis ♥ Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredagskväll!





TV

Är hos Sebbe nu och det är värsta lyxen här, det finns en TV!! :D Min där hemma har jag ju inte lyckats koppla ihop så det blir nog en del TV-tittande den här helgen :P




På tåget

Sitter på tåget mot Stockholm så nu är det inte långt kvar tills jag får träffa min knäppis. Wilda blev upphämtad av Cinas kompis tidigare idag, så snällt! :) Fuji står här bredvid och är helt uppspelt av alla människor som går förbi så hon har svårt att både vara stilla och hålla tyst. DRYGT :) Hon lugnar väl förhoppningsvis ner sig lite strax. 

Är det bara jag eller är det möjligtvis lite, lite varmare  mindre kallt idag? Känns som det!




Fuskvägning

Sitter och trampar på cykeln. Ska jag vara ärlig så har jag fuskvägt mig varje dag vilket man ska försöka undvika. Kan inte låta bli, en gång varje morgon har det blivit. I tisdags hade jag gått upp, i onsdags var jag tillbaka på samma vikt som i måndags och i onsdags gick jag ner lite lite och så har det varit även igår och idag. Inga stora skillnader men nu går det åt rätt håll igen! Blir spännande att se hur det ser ut på måndag då jag varit utan våg i två dagar :)

Yääi :)

Då var väskan packad :) Trodde inte att jag skulle kunna åka till Sebbe som planerat eftersom dummisarna på Bredbandsbolaget inte satt in pengarna åt mig men det är tur att man har en sån snäll moster som ställer upp och lånar ut lite! Tack! Och tack till Cina som är så gullig och tar Wilda i helgen så jag slipper släpa med mig båda hundarna.

Bredbandsbolaget suger del 2

De skulle ringa klockan 16. Tror ni att de gjorde det? Nej. Strax efter 17 fick jag ringa upp ÄNNU en gång. Det har blivit något fel och pengarna kommer inte förrän nästa torsdag. Varför sa tjejen jag pratade med imorse att de var påväg? Ljuga för sina kunder är ju väldigt bra. Less, det är vad jag är.

Mumsigt mellanmål

Har precis ätit ett jättegott mellanmål. En Kesoröra med vaniljsocker och kokos toppad med apelsin och cacao. MUMS! Tack Molly för inspirationen!




Bredbandsbolaget suger

Om ni bara visste hur jävla förbannad jag är just nu! Har fortfarande inte fått mina pengar från Bredbandsbolaget, de har skött allt så fruktansvärt dåligt. Det hela började med att jag fick problem med mitt bredband för några månader sen och de skickade ut ett nytt som jag fick vänta på i över en vecka. Hade bett de skicka det till min nya adress eftersom jag precis hade flyttat då men nej, det kom till den gamla adressen i alla fall och jag fick sitta och åka till Storvreta för att hämta det. När jag väl hade det hemma funkade inte det heller så jag ringde tillbaka till dem. Då sa de att det var konstigt att två bredband inte funkade och att jag skulle testa det på en annan dator. Så jag fick slösa tid och energi på att få tag i någon där jag kunde låna dator och testa det på. Funkade inte och de skickade ett till. Då funkade det äntligen och jag pratade till mig en gratis månad för att det hade tagit så lång tid och för att jag tyckte de misskött alltihopa. Så i slutet av december skulle jag inte behöva betala någonting men istället fick jag betala både månadsavgiften och de två bredbanden som inte funkade pga att de hunnit dra pengarna innan de fått tillbaka dem. Varför fick de tillbaka dem så sent? Jo, för att jag inte fått någon retursedel tidigare och de sa att det inte var någon brådska. Pratade med dem förra veckan och skulle haft pengarna den torsdagen om det inte hade varit röd dag på onsdagen. De LOVADE att pengarna skulle vara inne IDAG men har som sagt fortfarade inte fått dem och eftersom det är pengar jag räknat med denna månad så sitter jag här helt pank, fortfarande.

Nu beror det säkert alldeles på vad problemet gäller och vem man är i kontakt med osv men efter bemötandet jag fått från dem så är jag otroligt missnöjd som kund och tycker att de sugerpunkt slut :)

Mera gröt

Även idag fick det bli gröt på morgonen. Supergott men det skulle vara kul att kunna äta en lite mer varierad frukost så jag hoppas verkligen att mina pengar från bredbandsbolaget kommer in på kontot idag som de lovat.




Läggdags

Nej nu ska jag nog ta och ge mig. har varit trött hela dagen och nu kan jag knappt hålla ögonen öppna, fattar inte att man sitter här ändå. Ska ringa och säga gonatt till min knäppis sen är det sängen som gäller. Gonatt på er allihopa! :)

S ♥ S

Ibland är han bra söt den där :)






Kyckling på bröd och äppelyoghurt

Har precis ätit middag och väntar fortfarande på att mina pengar från bredbandsbolaget ska komma så fick återigen slänga ihop lite av det jag hade hemma. Tog en skiva bröd och la på matyoghurt blandat med rivet äpple. På det la jag stekt kycklinglårfilé och åt tillsammans med champinjoner, morötter och coctailtomater. Jättegott! :)





Vill till värmen!

Blä, precis varit ute med hundarna och det var inte skönt. Är trött på vintern nu, trött på snön och den dumma, dumma kylan. Vill ha värme! Snacka om att jag är avis Ecat som är i Chile och alla andra lyckostar som sitter på stranden i solen och blir bruna och fina.


Tänk att få slippa det här..






och istället vakna till det här..



och kunna äta glass i stora lass!


S ♥ K

Yes, jag har gått och kärat ner mig totalt! I KESO! Så sjukt gott att ha både på smörgåsen, till frukt, till kyckling, till lax. Ja, ni hajar :D Har precis avnjutit morgonens frukost där min nya älskling fick följa med på både mackan och till kiwi- och äppelsalladen.



Vafan, jag gjorde det IGEN!

Skit! Håller på att förbereda lunchen till imorgon. Har börjat göra det kvällen innan nu när jag ska gå ner så jag kan föra in allt i dagboken och planera in morgondagens alla måltider eftersom det tar sin lilla tid. Stekte på kycklinginnerfilé som jag tänkte ha tillsammans med en avokadoröra i baguette. Mitt i alltihopa kom lilla Fuji in i köket efter att ha vilat så tog ut henne på en snabbpiss och när jag kom in hörde jag hur Wilda stod och mumsade. "NEJ". Sprang ut i köket och ja, kycklingen var borta. "Jaha, bara att steka en ny" tänkte jag och när jag höll på steka andra kycklingbiten upptäckte jag att även baguetten var borta. Jävla hund..

Couscous

Couscous är något jag tycker är riktigt gott men som jag aldrig äter trots att jag har det hemma. Det händer någon gång ytterst sällan men idag fick det bli en couscousmiddag. I brist på pengar slängde jag ihop lite jag hittade här hemma. Stekte räkor och coctailtomater hastigt i cayennepeppar, blandade i lite Ajvar Relish, matyoghurt och couscous. Till sist la jag i lite avokadotärningar. Blev riktigt gott faktiskt!


Snabbt, gott och lätt som en plätt!!


Hello Kitty

Suttit och datanördat mig och hamnade på en sida som heter GadgetGirl där jag hittade den här Hello Kittty musen, VILL HA!!



Källa
Den är ju som gjord för min nya, ROSA dator :D






Sådär!

Nu äntligen har jag lyckats skicka in 6 arbetsansökningar, dock är några av dem bara spontanansökningar. Jättesvårt att hitta något och på ams hemsida finns det fan ingenting, sämst. Blivit superseg av att sitta här så nu ska jag leka lite med hundarna och se om de har någon lust att gå ut i kylan en stund men det tvivlar jag på!


Slarvat

Fy, har slarvat med arbetssökandet denna månad. För att få hjälp från soc måste man aktivt söka jobb och man får hem ett papper där man fyller i sökta arbeten. Man förväntas söka ett jobb per dag. Jag var hos soc den 28 december och jag har inte sökt ett enda arbete. Nej, skärpning nu. Ska hoppa in i duschen, göra mig en stor kopp grönt te och sätta mig ner och fylla åtminstone en tredjedel innan jag får göra någonting annat!


:(



Frukost ♥

Det är så underbart att sätta sig ner och äta frukost efter en timme på motionscykeln, love it! Idag blev det grahamsgröt med hallon och mjölk, lite kiwi och apelsin, en kopp grönt te och en skiva av det bröd jag bakade igår med keso och kiwi.


Kvällsfika

Precis bakat bröd och man måste ju testa det när det är nygräddat så sitter och tar mig en liten kvällsfika




Panta flaskor

Jävla Bredbandsbolaget. De har dragit 900 kr för mycket från mig. Dessutom skulle jag få denna månad gratis eftersom jag haft massa krångel så de har tagit sammanlagt ca 1100 kr som jag hade räknat med att jag skulle ha. Pengarna kommer inte förrän på torsdag så idag får jag ta fram pappkassen med pantflaskor, inte mycket men det är alltid något. Har suttit här och klurat på vad som är viktigast att köpa hem. Brukar äta havregrynsgröt eller filmjölk till frukost och har inget av det hemma så det var tur att jag hittade receptet på grahamsgröt och tyckte om den så jag kan köra på den. Behöver bröd men kom på att jag kan baka eget, woho. Hittade ett recept där endast jäst saknas så det blir billigt och bra ;) Har kyckling, fiskpinnar och lax i frysen så det får bli frukt, grönsaker och förhoppningsvis något pålägg för mina sista kronor.

Nej nu ska jag traska iväg, egentligen skulle man vilja sätta en pappkasse över skallen, hatar att panta. Så jävla pinsamt. Haha.




Mellanmål

Mm, precis ätit mellanmål. Förr åt jag aldrig mellanmål men de har hjälpt mig väldigt mycket mot småätandet så det är verkligen att rekommendera för er som vill gå ner i vikt! Idag fick det bli Grahamsgröt med hallon och mjölk. Aldrig ätit det förut men hittade det på grahamsmjölpåsen idag och var tvungen att prova. Jättegott!

Franska örtfärsbiffar med ugnstekta grönsaker

Har tidigare lovat att lägga upp recept men har varit otroligt dålig på det! Ska bättra mig och bjuder här på receptet på en rätt jag gjorde i helgen, supergott!

4 port
(355 kcal, 25g protein, 29g kolhydrat, 15g fett)

400 g nötfärs, 10 % fett
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Kelda lagalätt
2 tsk smör

Sås:
1 1/2 dl Kelda lagalätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter

Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
2 tsk smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna. Servera med grönsakerna.




Receptet är hämtat från Arla


-1.8 kg

Idag är det vägningsdagViktklubb och jag har precis fyllt i min nya vikt. Blev medlem i tisdags men eftersom jag upptäckte att vågen var trasig köpte jag en ny i torsdags och räknar därifrån. Sen dess har jag gått ner 1.8 kg! Vägde mig visserligen på kvällen i torsdags och idag har jag vägt mig nu på morgonen, vet inte hur mycket man ska räkna bort men 1 kg måste jag gått ner i alla fall, på 4 dagar. Då har jag ändå ätit en pannacotta i fredags, chips i fredags och lördags och choklad i lördags och igår :P Är medveten om att det inte kommer gå lika snabbt framöver. Är väl mycket från jul och nyår som runnit av nu men resultatet gör att man blir ännu mer motiverad till att kämpa vidare!

Glad? JA!! :D


Sara ♥ Nya Datorn

Fattar inte varför man vägrar lägga sig trots att man knappt kan hålla ögonen öppna. Måste vara min stora förälskelse i den nya datorn som gör det, har svårt att slita mig ;P Men nu ska jag nog ta ut lillskiten på en sista piss och sen måste jag sova, upp och cykla imorgon! Dessutom är det vägningsdags, spännande :)




Tomt

Blää, Sebbe har precis åkt och det känns lika tomt och jobbigt som vanligt :(


Första inlägget

Yäääi, här kommer första inlägget på nya datorn! :D Är helt kääär i den, så jävla HET :D Men självklart ska det alltid vara något fel, går inte att koppla upp sig med det nya internet men har precis pratat med Tele2 och det skulle vara fixat till imorgon förmiddag.


Middag

Nu har jag min nya dator här hemma! Jag och Sebbe åkte och hämtade den i Storvreta och sen hälsade vi på hos hans mamma och syskon. Har inte hunnit testa den ännu, precis lagat mat och nu är jag vrålhungrig så nu är det middagsdags! Franska örtfärsbiffar med grönsaker i ugn fick det bli idag.



HAPPY!

Woho! Egentligen är det vägningsdagmåndagar men jag kunde inte hålla mig så jag gjorde en liten fuskvägning idag och det går åt rätt håll! :D

Dator!

Woho mamma ringde precis och sa att avin för att hämta ut datorn kommit! Har varit så seg på att ändra min adress och de skickade paketet dit jag var folkbokförd. Hade ju varit enklare att hämta det här men det får bli en liten tur till Storvreta imorgon :)

Frukost

Sitter och njuter av min frukost efter en timme på motionscykeln, äntligen börjar man komma igång igen! Känns riktigt skönt :)


Färdiiig!

Suttit på Viktklubbs hemsida och pysslat ihop ett matschema för imorgon och på lördag. Tar sin lilla tid att få allt att gå ihop men nu är jag äntligen färdig! Ska ta och hoppa i säng nu å jag orkar upp och cykla imorgon :)

Nattinatti!

Vafan!

Ja, vafan! Var precis och hängde upp tvätten i torksåpet och skulle fixa skurvatten men så fanns det inget skurmedel! Har alltid funnits förut. Dumma, dumma den som tagit det!! :(

Tvätt och städ

Har sprungit på stan med syrran idag. Åkte in för att köpa en våg och hade bestämt mig för att inte köpa något annat men Malin skulle kolla på kläder så kunde inte låta bli att köpa en lite längre svart top med trekvartsärmar. Så tänkte jag kolla på nya strumpbyxor att ha till och hittade ett par leopardmönstrade. Sen fick jag syn på en leopardmönstrad rosett som jag inte kunde låta bli :P Nu sitter jag hemma mätt och belåten. Fick bli Fetaostfylld kyckling med potatissallad idag, riktigt mumsigt! Ser hemskt ut så ska städa lite nu medan jag väntar på tvätten. Tvättstugan betyder ju även skura golv som ni vet :D


Jävla Wilda

Ja, jävla Wilda. Jag stog och fixade min middag, Laxbaguette med saffranskeso. Skar upp grönsaker, blandade röran och la fram laxen. Lät det ligga på diskbänken medan jag gick ut och kissade Fuji en snabbis. Var borta i någon minut och när jag kom tillbaka och skulle fylla baguetten så var laxen borta! Dumma, dumma Wilda :( Tur jag hade mer annars hade jag nog slängt ut henne genom fönstret ;) Mackan var jättegod förresten, hittade receptet på Viktklubb och den kommer jag lätt göra igen!


Dumma våg :(

Fick en våg av Sebbe, som han lånat eller fått. Men skit samma. Den funkar i alla fall INTE!! Jag blir galen. Nu är jag inne på min andra dag med Viktklubb och där fyller man ju i vikt och mått osv för att ta reda på hur många kalorier man ska äta varje dag. Provade precis att väga mig och den visade olika varje gång. Om den inte visar rätt kanske jag får i mig fel mängd kalorier och det förstör ju allting. DUMMA VÅG!! :( Får lov att åka in till stan och köpa en ny imorgon. Gissa om jag är IRRITERAD eller IRRITERAD!!

SEG!

Snacka om att jag känner mig seg. Har varit det hela dagen, skulle gått upp och cyklat imorse men orkade inte kliva ur sängen så jag skippade det. Ska ta det nu på eftermiddagen istället. Sitter och försöker komma på vad jag ska äta till middag men det går inge bra. Är inne på Viktklubbs hemsida och kollar lite recept och det finns massor men känns inte som något passar idag.


Ingen prommis

Hade tänkt ta ut Wilda på en prommis men hon totalvägrade och jag var verkligen inte på humör för sånt idag så det blev ingen långis. Tog ut Fuji en stund men den stackaren höll på frysa tassarna av sig, hon såg helt skadad ut när hon försökte ha alla fyra i luften samtidigt, haha.

Varför ska man gå ut i kylan när man kan..

 

busa hemma i den varma sängen?

 

Schlick

 

Fladdermusen :)

 

 

 

 


Miss my baby :(

Usch, saknar Sebbe sjuukt mycket. När man sovit med honom tre nätter i rad så känns det jättejobbigt att vara utan honom igen. Men det är inte sååå lång tid kvar tills vi ses, på fredag kommer han hem och får stanna till söndag. Längtaar! ♥

Min fiiina knäppis


ASUS 1101HA

När jag var hemma hos Cina i söndags så lånade jag hennes dator lite och blev helt kär i storleken på den. Så blev jag sugen på att köpa en i den storleken så man kan ta med sig den när man ska iväg. Min nuvarande är så stor och klumpig och inte alls rolig att bära med sig. Dessutom har den åkt på så mycket stryk att den låter hemskt. Är glad att den funkar överhuvudtaget. Kikade runt lite och hittade en ASUS 1101HA på Tele2 som man kunde betala av per månad vid tecknande av mobilt bredband. Fanns i svart, vit och rosa. Hade lite beslutsångest (ovanligt?) men sen tänkte jag "Fan rosa är ju skithett" så det fick bli en sån ;)

Någon som har eller har haft denna dator? Eller i alla fall testat den? Berätta gärna vad du tycker i såna fall :)


Saknar alla gulliga SMS! :(

Glömde laddaren till min Comviqtelefon i Stockholm när jag åkte hem i söndags så nu har jag inte kunnat få några fina sms från Sebbe, saknar dem lite. Hihi. Veronika har en Nokialaddare så ska möta upp henne nu och se om den passar. Håll tummarna! :)

Viktklubb

Sådär! Nu har jag registrerat mig hos Viktklubb och imorgon kör jag igång! Hade tänkt skippa det eftersom jag inte är sådär jätterik men mamma gav mig en slant i födelsedagspresent när jag träffade henne, Emelie, Emma och Robin på stan idag ♥

Håll tummarna för mig den här gången!

 


 


Hur kunde jag glömma?!

Vet ni vad jag glömde berätta igår?! När vi firade nyårsafton hos Mickis och Danneöverraskade dem mig med tårta!söta. Efter tolvslaget kom de ner med tårta med 23 ljus och sjöng "Ja må hon leva". Blev superglad!

Fick ett klockrent GRATTIS-kort, haha :)


Första naglarna

Som jag lovat ska jag börja lägga upp bilder på naglar jag målar och dekorerar. Hittils har jag bara hunnit göra ett set och det är dem ni ser här. Inga proffsnaglar precis men detta är något jag nyligen börjat intressera mig för och förhoppningsvis blir de bättre och bättre i framtiden ;)




Gratisbio

Blev förra veckan medlem på Gratisbio där man lätt samlar poäng genom att bland annat delta i tävlingar, värva vänner och besöka hemsidor. Dessa poäng kan man sedan byta in mot biobiljetter och/eller presentkort. Listan kan göras lång och det är allt från makeup, mat, spel, hemelektronik och inredning, kläder och skor till resor. Några av de ställen du kan byta in dina poäng till presentkort på är Nelly, H&M, KICKS, Gallerix, Clas Ohlson, ONOFF, Ving, Wayne's Coffee, PizzaHut, CDON och Din Sko.

Att gå med är helt kostnadsfritt och det tar inte alls lång tid! För att börja samla poäng redan idag, klicka på länken nedan.

Gratisbio.se

Pain

Skulle provjobbat idag men jag missade bussjäveln. Har haft ångest inför den här dagen, vill ju verkligen inte hålla på med servering för tillfället men har hoppats på att det skulle gå över när jag väl var på plats men så långt kom jag alltså inte. Hade jag tagit bussen efter hade jag kommit 40 min sent. Jag intalar mig själv att det bara hände men är inte säker på att det inte var det undermedvetna som segade lite extra för att jag skulle "råka" missa bussen. Känner mig helt dum i huvudet, behöver ju verkligen ett jobb och nu när jag väl fick chansen förstörde jag det. Pain.

Bröderna Lejonhjärta

I lördags åkte jag och Sebbe in till stan och mötte upp Mickis och Danne vid Stadsteatern. Moster Petra hade gett mig biljetter till Bröderna Lejonhjärta. Inte varje dag man går på teater så hade sett fram emot föreställningen och den var bättre än jag förväntat mig. Tycker det var jättekul, är ju en otroligt stor skillnad från när man går på bio. Blir nog mer teater för min del nu framöver. Riktigt kul! Var tänkt att jag skulle åka hem efter teatern men pratade med Sebbes mamma och hon var så snäll att hon kunde ta hundarna en dag till så jag kunde stanna ännu en natt så åkte med Sebbe tillbaka till Älvsjö. Låg och kramades största delen av eftermiddagen och kvällen :) Har jag nämnt att jag är kär? ;P

Nej nu måste jag hoppa i säng. Fattar inte att jag sitter uppe än, ska ju provjobba imorgon! Måste upp vid halv 8 så blir inte många timmars sömn :(

Nattinatti!

Min födelsedag

Yää, har hunnit fylla 23! Fyller på nyårsdagen och behöver kanske inte förklara varför jag låg i sängen i stort sett hela dagen ;P Sebbe gav mig Ben & Jerry's, så sööt. Har typ aldrig ätit sån förut. Jag och Malin har pratat läääänge om att vi ska köpa varsin burk och sitta och glo på film men det har inte blivit av. Hon köpte en till sig en gång men jag fick bara smaka en sked och den är så jävla dyr så har inte köpt någon till mig själv men nu fick jag en och jag blev typ överlycklig, hihi. Glodde på TV och Sebbe åkte iväg en stund och när han kom tillbaka hade han köpt två bakelser och sjöng "Ja må hon leva". Jag är helt K Ä R och det är underbart ♥

Grodan jag tyckte så synd om när han blev mindre och mindre :(

 


Nyårsafton

Hade ett riktigt bra nyår. Mickis och Danne bjöd på gott käk och efter det gick det bara utför, haha :P Hade köpt en liter vin som jag skulle ta det lugnt med hela kvällen men enligt Sebbe var det slut efter högst två timmar och efter det fyllde jag glasen fulla med Whisky och drack. Skålade med champagne och vid 1 drog jag och Sebbe till Älvsjö. Hade plockat med mig en öl men den hade han kastat i buskarna och efter det han berättat var det lika bra kanske. Det hade jag däremot inte tyckt . Han berättade att jag hade sagt att jag var arg honom för att han hade kastat den och att jag sagt åt honom att gå in i buskarna och hämta den men det jag minns det inte. Hade ramlat 2 gånger på vägen till tunnelbanan och när han frågade vilket tåg vi skulle ta fattade jag knappt vad han pratade om. Tur att han var nykter och med mig, hade fan inte hittat hem själv. Minns att jag ramlade ur sängen. Fy fan. Men kul hade jag!

Jag och Madde

 

Mickis och jag


PUSS!!

 

Kroken, haha ;)

 

En glad Danne

 

Tommy och Madde

 

Min älsklingsbajs!!

 

Sebastian

 

MUU!!

 

'

PUSS på min älskling!

 


Hemma

Blev kvar en extra dag i Stockholm och har precis kommit hem efter tre helt underbara dagar! Ska träffa Cina, Ebba och Veronika så måste hoppa in i duschen nu. Uppdaterar sen! :)

RSS 2.0