Hot, hot, hot!

Varit ute med vovvarna och är gaaanska varm kan jag säga. Ett glas kall saft och en cigg på balkongen nästa! :)

Sen frukost

Känns som det var längesen man käkade gröt nu så det fick bli starten på denna soliga måndag. Åt gröten med minimjölk och jordgubbar. Till det två skivor knäcke från ICA. Den ena med kiwi och den andra med tomatpuré, isbergssallad, grevéost, tomat och gul lök. Blev dessutom ett kokt ägg och en kopp grönt te med smak av citron och ingefära. Känner mig helt stressad eftersom jag vaknade sent. Ser förjävligt ut här hemma. Ska ta tag i disken och sen gå ut på en långis med dogsen innan jag tar tag i städningen. Får se hur långt man hinner.




Lugnt ikväll

Ikväll blir det godis och cola framför TV:n. På tiden att ha en lugn hemmakväll nu känns det som :) Ska försöka låta bli alkoholen åtminstone fram till helgen nu. Slarvats mycket med mat och så och det har satt sina spår så i veckan blir det skärpning och jag lovar att komma igång med matbloggandet igen. Har förlorat en del läsare och det känns jättetråkigt! :(


Familjepizza med bea

Idag har vi snuskat oss ordentligt jag och Sebbe. En stor familjepizza med bea till middag. GÖTT! :)




Kvällsdopp

Blev en del vinande igår och det slutade med att första doppet togs. Blev ett kvällsdopp, vet inte vad klockan kan ha varit. Elva, tolv kanske..? Kallt var det i alla fall!

Ja, jag vet, min mage står ut som fan! Den senaste tiden med alldeles för mycket alkohol, godis och annat skit har verkligen satt sina spår kan jag säga. Haha!









Nu blir det lördagsmys

Hoppas ni har det bra! Ska traska över till Carro och träffa tjejerna nu :) Kramar på er allihopa!

Fastnat i Skajäään

Har inte kommit iväg från Skajjan ännu. Hittade ett par glasögon som jag haft kul med. Ska väl röra mig hemåt snart och sen får vi se vad som händer. Är sjukt sugen cola så det måste jag köpa. Och CIGG!! Mina försvann igår =/






Fjortisfasoner och Spöket Laban tält

Jahapp, denna morgon vaknade man upp i Skajjan. Fy, vad trött man var när man kom fram inatt. Orkade inte ens tvätta bort sminket och det var LÄNGESEDAN det hände. Fjortisfasoner :) Hann trycka i oss massa onyttigt skit och sen somnade vi. Bekvämt kan jag väl inte påstå att jag sovit, fick för mig att sova på golvet i ett litet, litet Spöket Laban-tält, haha. Nu blir det frukost och sen ska jag hoppa in i duschen, tvätta bort sminket och göra något åt mitt hår :D







Godis, tortillachips och Oboy

Fyfan. Sitter i Skajjan och dricker oboy, äter godis och tortillachips. Typ SPYR. Blä! :)

Vin och köööörv med brööööd! :)

Nu har vin inhandlats och jag ska strax träffa Cina. Ska bort till affären och handla köööörv med bröd. Grillning hos Karina och LottoG :) Håller tummarna för att vi ska få se lite sol. Den har tittat fram lite då och då men ser rätt mörkt ut nu tyvärr. Hoppas ni får en trevlig fredag med massa mys! :)



Kladdkaka med jordgubbsgrädde

Har bakat kladdkaka ikväll så nu är det tjockisdags :)







Sallad

Varit på soc i Östhammar och gjorde det väldigt enkelt för mig ikväll. Slängde ihop en sallad till middag som jag åt med en ost- och tomatpurémacka. Jag vet inte, har fått något konstigt tomatpuréberoende =/ Ska ge dogsen mat nu tänkte jag och sen ska jag färga håret




God frukost efter goda nyheter

Åh, om ni bara visste hur glad jag är just nu! :) Den första tiden på Matchline är ju slut och det är dags att gå ut på praktik. För min del har det varit prat om en hundutbildning och praktik på ett hunddagis/butik. När jag fick höra talas om detta blev jag överlycklig men för någon vecka sedan fick jag veta att jag hade för hög frånvaro för att Matchline skulle vilja betala kursen åt mig. Kostar en del. Det skulle vara disskussion om det och idag väcktes jag av ett samtal från Ewa som berättade att de betalar den åt mig! Utbildningen drar igång i slutet av juni och håller på i en månad. Ska dit och hälsa på nästa fredag. HÄÄPPPIII!! :)

Till frukost kokade jag kanel- och aprikosgröt på rågflingor. Åt den med minimjölk och toppade den med müsli och rivet äpple. Till det en skiva Crisp'n Light med kiwi, en skiva knäcke med tomatpuré, isbergssallad, rökt skinka, tomat och gul lök samt en kopp örtte med smak av pepparmynta, Perfekt start på denna dag! :)




Tjuvstart

Precis kommit hem från bolaget och ska träffa Cina och Carro strax. Tänkte bara kolla lite grejer först och så kör jag en liten tjuvstartvinet. Vad gör ni idag? :)





Uppsala nästa

Hundarna rastade, duschat, gjort mig i ordning och nu bär det av till Uppsala en snabbis och sedan träffar jag Cina och Carro :)

God frukost framför Rachael Ray

Haft väldigt svårt att komma ur sängen den senaste tiden. Skulle upp vid 8 idag var det tänkt men så blev det inte. Vaknade av ett mess från Sebbe vid halv 10 och då lyckades jag äntligen kämpa mig upp. Blev frukost framför "Rachael Ray". Längesen jag hade frukt hemma så nu när man äntligen kunnat köpa hem lite var jag riktigt sugen så det fick bli fruktsallad. Använde mig av äpple, kiwi, apelsin och banan och åt salladen med lättyoghurt och hackad choklad. Till det blev det en skiva knäcke från ICA med isbergssallad, rökt skinka, tomat och gul lök samt ett kokt ägg och en kopp grönt te med smak av citron och ingefära :)




Torka i Österbybruk idag

Hade tänkt ta en nykter dag idag men så började Carro prata om vin och då blev jag sugen. Det jobbiga är bara att det är TORKA här idag, inte en jävel som har något. Har varit lugnt hela dagen eftersom jag varit inställd på att inte dricka men så ska den där jäveln komma och prata om vin och då blir man istället inställd på att ta några glas och nu när man inte får det är det PAIN!! BLIIIIR LEDSEEEN!! :( Ska nog ta och lägga mig i badet en stund. Bajs.

Segiiis

Seg som fan idag. Precis varit och hälsatCina med Fuji en stund. Handlat lite och nu tänkte jag ta en liten runda med Wilda innan jag sätter igång med middagen :) Vad har ni för er idag?

Måndagssup

När jag bodde i Skajan brukade jag, Ebba och Veronika göra något som vi kallade för Måndagssup. Vi drack alkoholmåndagarna helt enkelt. För min del blev det väl lite oftare än så men på måndagarna gjorde vi tre det tillsammans. För några veckor sedan kom vi fram till att vi borde införa dagen igen men det har inte blivit av mer än den gången. Jag och Cina tycker att man ska hålla på traditionerna så vi körde en Måndagssup igår. Carro var med ett tag och här kommer lite bilder från gårdagen.











"den ser så hård och tung ut.."


God mat och vin med Cina

Idag har jag och Cina lagat middag. Blev pasta med fläskfilé och champinjoner i senapssås. Var riktigt gott. Receptet hittade vi på tasteline.

500 g fläskfilé
240 g pasta
10 st champinjoner
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin

2 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk fransk senap
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk gräslök, finhackad

Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vatten, fond och senap och häll över köttet. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner gräslöken i såsen.






Nu har Carro kommit också :) Ska gå
ut och ta en cigg och fortsätta vina.

Ha en bra kväll allihopa!


Vägningsdags

Måndag igen vilket betyder vägning. Förra veckan hade jag gått upp och jag skrev aldrig in det i dagboken så vet inte riktigt hur mycket jag vägde men tror att jag gått ner lite mer än 1 kg denna vecka. Känns bra och jag hoppas det fortsätter neråt :) Har varit en del pendlande men idag visar vågen 55.7 kg vilket betyder att jag gått ner 9 kg sen jag började i januari. Jag vet att jag kunde gått ner mer om jag inte hade slutat räkna kcallördagarna men jag tycker det varit skönt att ha haft det så även om det gjort att viktminskningen gått långsammare. Nu har jag ju även i en hel veckas tid provat att inte räkna kcal alls och ska även göra på samma sätt denna vecka. Har jag ändå lyckats gå ner nästa måndag fortsätter jag utan kcalräknandet.

Chokladtårta med tryffel

Sådär, nu är tårtan färdigkyld och vi kan äntligen hugga in. Receptet kommer från Arla och jag har gjort den ett par gånger förut. Riktigt, riktigt god och kan verkligen rekommenderas! :)

15-20 bitar

150 g Arla smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

1 1/2 dl Arla Ko vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.









Nu blir det bak!

Spöregnar ute, precis varit bort till affären och eftersom jag inte har några hela skor blev fossingarna genomblöta. Stackars mig :) Tänkte passa på att baka lite nu när det inte är något kul att vara ute. Chokladtårta med tryffel får det bli idag. Kanske man slänger ihop lite kakor också. Vad hittar ni på denna regniga dag?

Brunch

Usch vilket jävla pissväder det är ute idag då. Regn, regn, regn =/ Tog en lång sovmorgon och har precis brunchat på en tallrik havregrynsgröt med jordgubbar och choklad, ett kokt ägg med kaviar och en macka med isbergssallad, champinjon och gul lök samt en kopp grönt te med smak av ingefära och citron. Det satt finfint :) Nu ska jag ta en cigg och efter det blir det tvättstugan.




Nu blir det mys! :)

Nuuu har Sebbe äntligen kommit hem. Väntar bara på att han ska komma ut ur duschen så vi kan krypa upp i soffan och mysa framför en film med godis, chokladdoppade jordgubbar och cola :)




Hoppas ni får en fortsatt 
trevlig
kväll allihopa!

Kraam på er! :)


Chokladdoppade jordgubbar

Då har man varit ute me hundrna och hunnit bort till affären. Köpte hem lite jordgubbar som jag precis doppat i choklad. SÅ MUMSIGT! :) Nu väntar jag bara på att chokladen ska stelna och på att Sebbe ska komma hem så vi kan krypa upp i soffan och kramas lite framför en film. Ska sätta mig på balkongen och ta en cigg och ett glas kall cola sålänge ;)






Tomt

Sebbe har varit borta hela dagen och det känns lite tomt här hemma. Saknar den jäveln :) Har suttit på balkongen och njutit av solen, städat och nu har jag precis kommit från duschen. Ska väl klä på mig och traska bort till affären och köpa något onyttigt. Blir mys i soffan framför TV:n ikväll och då måste man ju unna sig lite GODIS! :)


Brunch i solen

Började dagen med en prommis med Fuji och nu har jag precis brunchat i solen ute på balkongen. Lättyoghurt med hallon och blåbär, ett kokt ägg med kaviar och en kiwimacka. Mums :)





Skajäään

Sitter hos mamsen i Skyttorp och det doftar undeerbaaaart från köket. Var tänkt att hon skulle köpa hem sushi men istället lagar hon en av mina absoluta favoriträtter. En thailändsk, kryddstark rätt med räkor, champinjoner, paprika och tomat supergod! Pillade alltid bort paprikan när jag var yngre men gud så mumsigt det är nu! :) Har blivit så jävla rastlös den senaste tiden så hade dött om jag suttit ensam hemma så tog med mig Fuji och åkte ut hit. Kul att träffa mamma och syskonen :)

Avslutningsfika, städ och en tripp till Skajan

Blev en kort dag idag, slutade vid 11 redan. Avslutningsfika, enkät och sen var det klart. Ser förjävligt ut här hemma så ska plocka lite innan jag åker till mamma som ska bjuda på sushi :)

Redo att efter en god frukost gå sista dagen på Matchline

Sovmorgon idag, det är sista dagen på Matchline och vi börjar inte förrän 10. Eller sista och sista, nu är det praktik som gäller. Det skulle egentligen vara klart med praktikplatser och jag hade en på G där det även var en utbildning men fick igår veta att de kanske inte är villiga att betala den åt mig pga min höga frånvaro. Tror vi ska prata om det idag. Håller tummarna för hade verkligen sett fram emot den och det känns inte alls bra om man sumpat chansen.

Hur som helst blev det frukost framför "Alla älskar Raymond". Lättyoghurt med müsli och frukt. Gött! :)





Slarv, slarv och testveckor utan kcalräknande

Usch, känns som man slarvat som fan. Hade gått upp över 1 kg när jag vägde mig i måndags. För mycket alkohol den senaste tiden. Inte nog med att alkoholen i sig innehåller massvis med kcal utan det är allt ätande också. Har inga gränser alls efter några glas. Vräker i mig allt jag ser. Dessutom har jag slarvat med motionen, just nu cyklar jag för första gången på en vecka ca.

Har sen i måndags provat att inte räkna kcal. Det är jobbigare att hålla på väga och räkna nu när man lagar mat till två personer. Vissa rätter har jag dragit mig för att laga bara för att de är för dryga att räkna ut kcalinnehållet på och nu när man inte har några pengar är det lite jobbigt att inte kunna laga allt pga det. Finns en del i frysen man kan använda och det är enklare att bara slänga ihop utan att kolla kcal osv. Jag vill fortfarande gå ner några kilon till så försöker ändå hålla koll på hur mycket jag äter. Tänkte prova veckan ut och även nästa vecka för att se hur det går. Förhoppningsvis lyckas jag gå ner utan det där men gör jag inte det börjar jag räkna igen. Håll tummarna för mig nu! :)

Lökomelett med senapsspenat och oliver

Pga av dagens sena frukost blev det även en sen lunch. Hittade två ägg i kylen så gjorde en lökomelett. Blandade spenat och dijonsenap som jag hade på och så slängde jag på lite oliver. Snabbt, enkelt och gott! :)




Kubb, alkohol och trevligt sällskap

Känner mig sjukt seg idag. Kan bero på gårdagen. Slutade rätt tidigt igår och var jättetrött och uttråkad men hade ingen lust att lägga mig mitt på dagen. Erik som går i samma grupp som mig på Matchline skulle in till stan och öla och spela kubb med några kompisar vilket lät vääldiigt lockande så åkte in och träffade dem. När vi tröttnat på att spela och vara ute gick vi upp till en av hans polare och fortsatte där. Hade riktigt kul så det tackar jag för! Och tack Daniel som betalade min taxi :)

Polentagröt med hallon, blåbär och choklad

Dubbellektion i Arbetsmiljö och säkerhet idag vilket är samma sak som självmord så låg kvar i sängen istället så det blev en sen frukost idag. Sitter i soffan nu och har precis käkat klart. Polentagröt med hallon, blåbär och choklad. Till det en skiva Crisp'n Light med sallad och ost, en skiva Fiberrost med kiwi och en kopp grönt te med smak av ingefära och citron.




Rester, rester

Precis käkat lite lunch. Slängde ihop lite pasta jag hittade i kylen med de rivna morötterna, purjolöken och broccolin som blev över igår. Rörde ner lite soya och åt en kiwimacka till det. Har bara några kronor kvar nu så lika bra att ta till vara på allt, allt.

Nu blir det prommis med Cina och vovvar.





Jobbigt att ta sig upp men pigg efter en god frukost

Varit skitseg de senaste dagarna, var svårt att komma upp men lyckades till slut. Skulle cyklat men det orkade jag inte. Ska försöka komma igång med det så fort som möjligt, imorgon kanske :)

Denna morgon blev det lättyoghurt med müsli och hallon till frukost. Till det en skiva Fiberrost med ost och tomat samt en skiva Crisp'n Light med kiwi och en kopp ört te.




Entrecôte med grönsaker

Ikväll blev det marinerad entrecôte med stekt lök till middag. Till det åt jag kokt broccoli och riven morot med purjolök och sesamfrön. Var väldigt gott. Marinaden gjorde jag på följande vis.

4-6 port

1 msk hermesetas
1 msk färskriven ingefära
1 nypa cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
0.25 dl vinäger
0.5 dl soya
0-5 dl olivolja

Bara att blanda ihop allt och låta köttet marineras i några timmar.





Vaaarmt!

Precis kommit in efter prommis med vovvarna och det är riktigt varmt ute, härligt! Ska sätta mig på balkongen och äta lite lunch nu tänkte jag. Blir nog gröt idag :)

Sen frukost

Kom inte upp imorse så det blev en sen frukost framför TV:n. Fruktsallad med lättyoghurt och chokladsås, en skiva Fiberrost med isbergssallad, ost och tomat, ett kokt ägg med kaviar och en kopp ört te med smak av pepparmynta. Gött! Nu ska jag ta tag i köket innan jag går ut och går lite.




God frukost efter en låång sovmorgon

Sista lediga dagen idag och det blev en lååång sovmorgon. Vågen visade som väntat ett plus. Alkohol tre dagar i rad, godis, bullar och fyllekäk på det så är inte förvånad. Skärpning nu.

Till frukost blev det grahamsgröt kryddad med pepparkakskrydda och den toppades med lingonsylt, rivet äpple och torkade aprikoser, Mumma. Gröten åts som vanligt med en skvätt minimjölk och till det blev det en skiva Fiberrost med kaviar, en skiva Crisp'n Light med ost, en kiwi och en kopp grönt te med smak av citron och ingefära. Gött!





Dags att lugna ner sig

Eftermiddagen och kvällen började riktigt bra igår. Vin, grillning och kubbspel. Hade riktigt kul! Tyvärr vände det när vodkan kom in i bilden och det spårade ur totalt. Tänker inte gå in mer på det men kan säga att det är dags att lugna ner sig nu trots att jag gärna hade tagit ännu en vinkväll.

Grilla och vina!

Idag ska det grillas här hemma. Sebbe har några polare här och Cina och Linn är påväg hit. Vet att jag sa att jag skulle hålla mig borta från alkoholen men idag får bli sista dagen! Fan var ju såhär jag gick upp massa sist så skärpning efter ikväll!

Lugna ner sig kanske

Kanske man ska börja lugna ner sig med alkoholen nu, vill inte att det ska bli samma skit som förut. Sebbes mamma tog examen igår så vi var dit och käkade gott, drack och snackade skit. Hade riktigt trevligt :) Fick med mig massa vin hem så Cina, Linn och Olof kom över och det dracks och snackades en hel del. En riktigt bra dag och kväll men nu blir det inge mer alkohol på ett tag.

Full

Typ full..? Eh, JA! :)

Lite seg efter gårdagens vinkväll

Blev en helt oplanerad vinkväll igår. Hade tvättat av sminket, duschat, tvättat håret och dragit på mig pyjamasen. Sebbe satt helt inne i datorn och det var inte ett skit TV:n. Hade så jävla tråkigt att jag höll på . Messade Cina och hon satt och vinade med Ebba och Veronika. Bytte om och sminkade mig fort som fan och tog cykeln bort till Cina. Blev några glas och massa skitsnack. Riktigt trevligt, tack tjejer! :)

Nu sitter jag och glor på TV. Känner mig lite seg så sitter nog kvar här ett tag innan jag tar tag i disken. Har precis käkat frukost. Blev fruktsallad med lättyoghurt och ett kokt ägg med kaviar idag.





Spaghetti Carbonara

Ikväll gjorde jag Spaghetti Carbonara till middag. Har bara gjort det en gång tidigare och det var flera år sedan. Är både väldigt gott och himla enkelt att slänga ihop så får se till att göra det lite oftare :)

4 port
223 kcal/port
(ej pasta inräknat)

125 g bacon
2 ägg
½ dl milda mat extra, 4%
0.5 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl hushållsost, 17%
2 krm svartpeppar

Skär fläsket i små tärningar och stek det knaprigt i en stekpanna. Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och ost. Rör ihop fläsk och äggblandningen tills det blir en krämig konsistens. Krydda med svartpeppar och rör ner blandningen i kokt spaghetti.

När jag äter pasta brukar jag koka 55 g och en portion fick då ett innehåll på 416 kcal.




Sopplunch framför Beverly Hills

Nu har det städats, diskats och tvättats och jag har precis lunchat framför "Beverly Hills". Favoritserien när man var yngre och GUUD så kär man var i Dylan McKay, haha :) Fick bli Broccolisoppa med basilika till lunch. Den har varit med ett antal gånger nu men för er som missat den finns receptet här. Nu blir det prommis med Cina.




Avnjutit en god frukost efter både tvätt och cyklande

Började morgonen med att köra igång två tvättar och efter det hoppade jag upp på cykeln en timme. Har varit och hängt upp tvätten i torkskåpet och nu är jag nyduschad och har precis käkat frukost. Idag provade jag att koka min grahamsgröt tillsammans med kanelstång. Det blev väldigt gott! Gröten åts som vanligt med en skvätt minimjölk och sen toppade jag den med lingonsylt, rivet äpple och hackade sötmandlar. Till det blev det ett kokt ägg med kaviar, en kopp grönt te med smak av citron och ingefära samt två skivor Crisp'n Light. Cream Cheese och kiwi på den ena och lätt räkost på den andra. Riktigt mööömsigt! :)




Låånglediiiiiiiiiiigt

Nu är jag ledig i hela fem dagar! Får se vad man hittar på för skoj. Imorgon blir det i allafall tvätt och städ. Var lite sent ute så får nöja mig med morgonpasset 7-12. Pain. Men men. Nu ska jag ta tag i disken och sen blir det duschen innan det är dags för "Leila bakar" ;)





Mer hemmagjord pizza

Gjorde pizza häromdagen och fick lite jäst över så tänkte att jag kunde göra ännu en till kvällens middag. Den här gången blev det med kycklinginnerfilé och champinjoner. Blev väldigt gott. Med följande får man ett innehåll311 kcal/port.

6 port
311 kcal/port

25 g jäst
2.5 dl fingervarmt vatten
0.5 tsk salt
19 g olja
300 g fullkornsvetemjöl

250 g krossade tomater
20 g tomatpuré
0.5 tsk salt
0.25 tsk svartpeppar
1 tsk hermesetas

170 g kycklinginnerfilé
104 g champinjoner
188 g riven hushållsost, 17%
färsk oregano

Blanda ut jästen i vattnet, häll i olja och salt och rör om. Blanda i mjölet, spara lite till utbakningen. Knåda ihop degen så att den släpper från bunken. Jäs 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna kycklingen och stek den. Koka upp de krossade tomaterna. Krydda med tomatpuré, salt, peppar och hermesetas. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Kavla ut degen på en plåt och bre på tomatsåsen. Lägg på fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.






Chokladig fruktsallad till frukost

Fruktsallad varvad med lättyoghurt och kokos till frukost idag. Toppade med jordnötter och lyxade till det med lite chokladsås. Till det en skiva rågkaka med kiwi och ett kokt ägg med kaviar samt en kopp grönt te. Gött!




Irriterad!

Fan vad irriterad jag är! Vaknade imorse och då hade piercingen ramlat av. Läppen har svullnat så pass mycket att staven är för kort och nu får jag inte in den igen. Hoppas jag kan få tag i en längre eller att svullnaden lägger sig innan hålet växer igen. Skulle vara pain nu när jag äntligen gjort den! Höll ju på svimma när de tog hålet så vetefan om jag vågar göra det igen =/

Lyxig fruktsallad och myspys i soffan

Nu blir det film och myspys i soffan. "Precious" ser vi ikväll. Till det en kopp te och en fruktsallad på äpple, kiwi, banan, apelsin, hallon och blåbär. Sallden har varvats med lättyoghurt, kokos, jordnötter och hackad choklad. Lyx ;) Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!




Broccolilåda med pasta

Idag provade jag ett recept från arla till middag. Broccolilåda med pasta, det var väldigt gott och enkelt att slänga ihop. Perfekt att förbereda i förväg. Jag gjorde den igår kväll så jag enkelt kunde ta fram den och slänga in i ugnen när det var dags för käk idag. Rekommenderas! Har ändrat om lite och gjorde enligt följande. 

4 port
231 kcal/port


100 g fussilli, fullkorn (eller annan valfri pasta)
300 g broccoli
2 ägg
1.5 dl milda mat extra, 4%
1 dl minimjölk
90 g hushållsost, 17%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 1 min. Låt pasta och broccoli rinna av och blanda i en smord form. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar. Häll det i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.



Blev en sallad gjord på riven morot, purjolök och oliver till maten. Hade
även lite Ajvar Relish till och det var supergott ihop med salladen! :)


Piercing

Var full som en kastrull och blev alldeles svimfärdig men nu sitter den äntligen där och jag är supernöjd! Tack så mycket Carro! :)





Bättre efter en god frukost

Mått dåligt idag så sjukanmälde mig. Känns lite bättre nu när jag ätit en god frukost framför TV:n. Denna soliga morgon fick det bli polentagröt med hallon, blåbär, choklad och en skvätt mjölk. Till det två skivor Crisp'n Light, den ena med kiwi och den andra med isbergssallad, rökt skinka och tomat. Blev dessutom ett kokt ägg med kaviar och en kopp grönt te med smak av citron och ingefära. Superstart :)




Vinkväll

Sitter och vinar med världens bästa tjejer och är full som en kastrull :) Nu ska Carro pierca läppen på mig. HJÄÄÄLP!! =/

Kycklingsallad

Var en kort dag idag, var hemma strax innan 11 redan. Har precis slängt i mig lite lunch och idag blev det Kycklingsallad med yoghurt och dijonsenap. Riktigt gott :)





Pepparkaksgröt med lingon, äpple och sötmandel

Då var en ny vecka kommen och jag hoppas ni haft en bra helg och att ni känner er utvilade och redo för nya tag! Här är det grått och trist och jag kände mig lite hängig när jag gick upp och satte mig på motionscykeln men en god frukost gjorde susen :) Denna morgon provade jag att göra pepparkaksgröt på polentagryn. Gröten toppades med lingonsylt, rivet äpple, hackad sötmandel och åts med en skvätt minimjölk. Toppingen var supergod och passade bra ihop med gröten men råkade ha i lite för mycket pepparkakskrydda så tänk på det när ni kryddar :)

1 port
262 kcal

3 dl vatten
3 msk polentagryn
1 krm salt
pepparkakskrydda

40 g minimjölk
30 g lingonsylt
38 g rivet äpple
10 g hackad sötmandel

Koka upp vattnet och vispa ner grynen.  Låt koka några minuter. Rör om då och då. Blanda ner salt och pepparkakskrydda. Häll upp mjölken i en djup tallrik och lägg ner gröten. Toppa med sylt, äpple och strö över mandelhacket.



Till gröten åts en skiva rågkaka med sallad, rökt skinka och tomat,
en skiva Crisp'n Light med kokt ägg och kaviar samt en kopp grönt
te med smak av pepparmynta. Gottgott! :)


Litet, litet minus

Inget stort minus på vågen idag men bättre än ingenting. -0.2 kg blev det. Bara att kämpa vidare!

Mobilturen slut! :(

För ett tag sedan skrev jag och berättade att jag glömt mobilen bussen och att det hänt ett antal gånger i somras. Turligt nog har jag alltid lyckats få tillbaka den på ett eller annat sätt men idag var turen slut. Var ute med Fuji och hade mobilen i fickan. När jag skulle kolla vad klockan var upptäckte jag att den var borta. Suck. Gick samma runda en gång till för att kolla efter den men lyckades inte hitta den. Jävla mjukisbyxor!

Hemmagjord pizza

Ikväll blev det hemmagjord pizza till middag och det var riktigt gott! Enkelt att göra och perfekt att frysa in och ta ut en bit när man inte har tid eller ork att laga till något. Jag gjorde på följande vis och en slice fick då ett innehåll312 kcal.

6 port
312 kcal/port

25 g jäst
2.5 dl fingervarmt vatten
0.5 tsk salt
19 g olja
300 g fullkornsvetemjöl

250 g krossade tomater
20 g tomatpuré
0.5 tsk salt
0.25 tsk svartpeppar
1 tsk hermesetas

160 g skivad tomat
104 g skivade champinjoner
54 g skuren rökt skinka
208 g riven hushållsost, 17%

Blanda ut jästen i vattnet, häll i olja och salt och rör om. Blanda i mjölet, spara lite till utbakningen. Knåda ihop degen så att den släpper från bunken. Jäs 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp de krossade tomaterna. Krydda med tomatpuré, salt, peppar och hermesetas. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Kavla ut degen på en plåt och bre på tomatsåsen. Lägg på fyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min.









Citroncrepes

Vaknade rätt sent så blev en sen frukost denna gråa dag. Hittade ett recept CitroncrepesViktklubbs hemsida som jag testade. Ändrade det lite och gör man enligt följande får man ett innehåll193 kcal/port.

2 port (4 crepes)
193 kcal/port


1 äggula
2 g hermesetas
0.5 dl milda mat extra, 4%
0.5 msk citronskal
0.5 msk pressad citron
30 g fullkornsvetemjöl
1.25 dl minimjölk
1 ägg
salt
1 msk milda culinesse, lätt

Sätt ugnen på 275 grader. Blanda äggula, hermesetas och matlagningsgrädde i en kastrull. Värm upp och låt sjuda på svag värme. Rör om tills det tjocknat. Rör ner skal och saft. Låt svalna. Blanda mjölet med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Stek pannkakorna i margarinet. Bred ut citronkrämen på
pannkakorna, vik ihop och lägg på en plåt/ugnsfast form och gratinera 2-3 minuter.



Åt crepesen med hallon, blåbär och lite glass och fick då ett innehåll
271 kcal. Detta var riktigt gott och jag rekommenderar er att prova!


Fläskkotletter med ugnsbakade potatis- och morotsstavar

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra helg såhär långt! Här är det toppen och vi har precis käkat middag. Ikväll blev det Fläskkotletter med ugnsbakade potatis- och morotsstavar och sallad. Det var riktigt gott och kan varmt rekommenderas! Köttet gjorde jag efter ett recept jag hittade i "Rutiga kokboken" och det ser ut enligt följande.

Allans japanska kotletter
4 port


4 st fläskkotletter
1 dl olja
2 msk soja
1 gul lök
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
1 tsk mald koriander

Lägg kotletterna i en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till marinaden (jag tog en extra vitlöksklyfta och hade dessutom i färskriven ingefära och kapris). Häll marinaden över kotletterna och låt dem stå ett par timmar. Vänd dem ett par gånger under tiden. Sätt in formen i 225 grader i 30 minuter.









Mumsig fruktsallad

Fruktsallad på äpple, kiwi, banan och hallon till frukost idag. Den varvades med lättyoghurt och kokos och toppades med START choc o'nut. Riktigt goda flingor som blivit lite bortglömda däruppe i skåpet :) Till det en skiva Crisp'n Light med cream cheese, isbergssallad, rökt skinka och tomat.




Ännu en god soppmiddag

Precis som igår fick det ikväll bli Broccolisoppa med basilika till middag. Till det två skivor Crisp'n Light, den ena med lätt räkost och den andra med cream cheese och en skiva gravad lax. För er som inte testat brödet, gör det! Ett gott bröd från Wasa med endast 20 kcal per skiva. Som ni kanske märkt använder jag mig av det väldigt ofta :)




Tonfisksallad

Kort dag idag, gick bara 2 timmar så nu är det helg! Wöhööj! Har precis slängt i mig en god Tonfisksallad och ska ta tag i disken.




Frukt- och kesofrukost

Då var det fredag igen, sjukt så snabbt tiden går! Bara två veckor kvar på Matchline efter denna sen blir det praktik. Känner mig riktigt glad idag! Dock kunde det fått vara lite bättre väder men tänker inte låta det förstöra mitt goda humör. Vem vet, det kanske klarnar upp :)

Har precis ätit frukost och idag blev det fruktsallad med pepparkakskeso, längesen man smaksatte keson med pepparkakskrydda. Riktigt gott! Till det blev det en skiva Crisp'n Light med kokos- och ananaskeso och en skiva morotsbröd med isbergssallad, rökt skinka och tomat samt en kopp grönt te med smak av citron och ingefära.





Himmelskt goda muffins!

Ikväll har det bakats här hemma. Äppel- och kanelmuffins med crumble. Har gjort dem förut och receptet hittar ni här. Dessa muffins är helt underbart goda och kan varmt rekommenderas! Lätt en av favoriterna



Extra gott blir det med lite glass till ;)


Broccolisoppa med basilika

Idag blev det Broccolisoppa med basilika till middag. Har gjort den förut och receptet hittar ni här. En mycket god och kcalsnål soppa som jag verkligen kan rekommendera.




Pasta med kall tonfiskröra och sallad

Idag var jag sugen pasta så kokade på lite spaghetti och åt med en kall tonfiskröra. Till det blev det en sallad på tomat, gul lök och oliver. Riktigt gott och väldigt enkelt och snabbt ihopslängt.

Tonfiskröra, 1 port
87 kcal/port

70 g tonfisk
50 g lättyoghurt
20 g kapris
1 tsk dijonsenap

Låt tonfisken rinna av och blanda med övriga ingredienser.



330 kcal för hela måltiden.


Redo för promenad efter en riktigt god frukost

Ännu en ledig dag och jag har precis avnjutit en riktigt god frukost framför "Alla älskar Raymond". Denna morgon blev det mannagrynsgröt med en skvätt minimjölk. Gröten toppades med kvarg, hallon, blåbär, nougat och hackad sötmandel. Har blivit så mycket gröt så den liknar säkert många andra varianter jag testat. Skillnaden med denna är att jag toppade med nougat vilket jag aldrig gjort tidigare. Kommer garanterat använda mig av det fler gånger, det var riktigt gott och passade utmärkt ihop med bären. Till gröten blev det en skiva Crisp'n Light med lätt räkost, en skiva morotsbröd med apelsin- och kokoskeso, en kiwi och en kopp grönt te. Perfekt start på denna soliga dag! Nu blir det prommis med vovvarna.






Marockansk köttgryta och muffins med citronfrosting

I söndags kväll kom Cina och Carro hit på middag och fika. Som jag nämde tidigare idag har jag inte fattat var all min tid tagit vägen och har inte hunnit slänga upp recepten tidigare men bättre sent än aldrig ;) Lagade Marockansk köttgryta med kanel och till det blev det couscous. Väldigt gott. Efter det blev det muffins som även de var väldigt goda. Båda recepten kommer ursprungligen från tasteline men har gjort några ändringar och gjorde enligt följande.

Marockansk köttgryta
4 port

500 g nötkött, högrev
1 msk olja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
200 g coctailtomater
3 msk pressad citron
2 kanelstänger
2 tsk koriander
1 liter köttbuljong
1 msk färsk hackad oregano

Tärna köttet i lagom stora grytbitar. Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och lägg ner löken. Fräs den gyllenbrun och tillsätt köttbitarna. Stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa tillsamman med kryddorna. Häll på buljong, tomater och pressad citron och låt sjuda i 45 minuter.

Blev väldigt mycket vätska så jag fick göra en redning på maizena och ha i. Eller Carro fick göra en redning. Aldrig gjort det men nu vet jag hur det funkar, haha! ;)

Hallon- och nougatmuffins med citronfrosting
12 st

2 ägg
1.5 dl hermesetas
1 tsk vaniljsocker
2 dl minimjölk
100 g milda culinesse, lätt
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
70 g nougat
hallon

100 g cream cheese
50 g smör
1.5 dl florsocker*
rivet skal av en halv citron

strössel

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, hermesetas och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Skär nougaten i bitar. Tryck ner lite nougat och hallon i varje form. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut plåten lägg muffinsen på galler för att svalna. Vispa ihop cream cheese och smör, rör i florsocker och citronskal. Vispa till en jämn glasyr med elvisp. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel.

*Fick ta betydligt mer florsocker. Minns dock inte hur mycket jag använde. Prova er fram! :)






Restpaj

Blev en bit kvar av Lax- och broccolipajen jag gjorde häromdagen så den har ätits till middag ikväll. Den är riktigt god och rekommenderas varmt, recept hittar ni här.





Bönsallad och laxmackor

Precis käkat lunch och idag blev det Bönsallad och två skivor Crisp'n Light med cream cheese och gravad lax. Supergott!

1 port
263 kcal

82 g bönmix, ICA
72 g isbergssallad
73 g tomat
17 g gul lök
1 tsk dijonsenap
2 skivor wasa Crisp'n Light
24 g cream cheese, 7%
50 g gravad lax

Skölj av bönorna i kallt vatten. Skär sallad, tomat och lök och blanda med bönorna. Rör ner senap. Fördela cream cheese på mackorna och lägg en skiva lax på varje. NJUT av en snabb, enkel, god och kcalsnål måltid.




Biff stroganoff

Fattar inte var all tid tar vägen, känns som man inte hinner uppdatera bloggen lika ofta längre men ska försöka bättra mig :)

Igår exempelvis hann jag inte lägga upp receptetmiddagen. Hur som helst blev det Biff stroganoff. Aldrig gjort det tidigare men det blev riktigt gott.

4 port
295 kcal

410 g högrev
100 g gul lök
2 msk milda culinesse, lätt
salt
svartpeppar
1 msk fullkornsvetemjöl
4 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
200 g minifraiche

Skär köttet i centimeterbreda strimlor, 3-4 cm långa. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och gyllenbrun i lite av matfettet. Ta upp den och bryn köttstrimlorna i resten av margarinet. Sänk värmen och tillsätt löken, krydda med salt och peppar. Pudra över mjölet och rör om väl. Blanda i tomatpurén och senap. Rör ner minifraiche och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.





Haft en perfekt start på dagen framför Alla älskar Raymond

Ledig hela dagen både idag och imorgon :) Har precis ätit frukost fram för "Alla älska Raymond", längesen man kunde göra det! Idag blev det en fruktsallad på apelsin, ananas, kiwi och banan som varvades med lättyoghurt och kokos. Riktigt gott! Till salladen åt jag en skiva morotsbröd med isbergssallad, rökt skinka och tomat, en skiva Crisp'n Light med lätt räkost samt ett kokt ägg med kaviar och så dracks det en kopp grönt te med smak av citron och ingefära. Perfekt start på dagen :)




Kanelgröt med bär och hackad sötmandel

Även idag blev det en timme cykeln, känns skönt att man kommit igång igen! Har nu gjort mig i ordning och hunnit få i mig en god frukost. Denna morgon provade jag att göra kanelgröt på mannagryn och det var väldigt gott! Den toppades med kvarg, hallon, blåbär och sötmandel och åts med en skvätt minimjölk. Det var möömsigt!

1 port
165 kcal


2 dl vatten 
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
kanel
40 g minimjölk
40 g kvarg
20 g hallon
20 g blåbär
8 g hackad sötmandel

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt koka på svag värme några minuter. Rör om då och då. Blanda ner önskad mängd kanel. Häll upp mjölk i en djup tallrik och lägg ner gröten. Toppa med kvarg och bär och strö över mandelhacket.





Lax- och broccolipaj

Idag blev det Lax- och broccolipaj till middag. Jag hittade receptettasteline och den var supergod! Ändrade lite och gjorde på följande sätt.

4 port
323 kcal


60 kvarg, ICA
40 milda culinesse, lätt
150 g fullkornsvetemjöl
1 msk vatten

250 g broccoli
2 ägg
2 dl minimjölk
salt
svartpeppar
200 g gravad lax

Blanda kvarg, margarin och mjöl. Häll i vattnet och tryck samman till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ in den i kylskåpet i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet och förgrädda det i nedre delen av ugnen 10 minuter. Koka broccolin snabbt och låt svalna medan du vispar samman ägg och mjölk. Smaksätt äggvispet med salt och svartpeppar. Skär/bryt laxen i mindre bitar. Föredela broccolin och laxen i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30-40 min, eller tills stanningen stelnat och pajen tagit lite färg.







Avnjutit en god frukost och är nu redo att möta dagen

Ser ut att bli ett härligt vårväder idag! Skönt! Har precis käkat frukost och denna morgon blev det en topping som varit med förr men jag provade den idag på polentagröt vilket jag inte gjort tidigare. Till det blev det en skiva Crisp'n Light med lätt räkost, morotsbröd med sallad, rökt skinka och tomat samt en kiwi och en kopp te. Nu är jag redo att bege mig till Gimo och möta dagen. Ni får ha det så bra!




Börjat slarva

Blivit både alkohol, restaurangbesök, cupcakes och massa godis denna helg och det har satt sina spår. Viktuppgång och idag är det även mätning men vågar inte plocka fram måttbandet. Vi tar det nästa vecka ;)

Fattar inte att jag börjat slarva som jag har gjort, har ju varit så duktig förut. Skärpning nu. Nu tänker jag börja köra en timme på motionscykeln på mornarna igen. Förhoppningsvis sätter det fart på förbränningen.

Varit duktig idag! Tralalalala :)

Idag har jag varit jättejätteduktig! Dammsugit och skurat golv. Fick dessutom äntligen arslet ur vagnen och städade ur kylskåpet, var verkligen på tiden. Massa klet och mögel, haha. Fan vad äcklig jag är. Men nu är det fiiiiiiiiiint :)

Cina
kommer på middag senare så nu ska jag börja lite smått i köket. Först blir det cupcakesbak, hoho :)

Fruktfrukost och Disneydags

Här skiner solen och morgonen började med en timmes promenad med Fuji. Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och jag har precis käkat frukost framför "Disneydags". Fruktsallad med lättyoghurt och kokos blev det denna härliga morgon. Till det en banan- och jordnötsmacka som "råkade" bli dränkt i chokladsås ;)




Lyckad valborg

Glad att jag bestämde mig för att åka in till Uppsala igår, hade riktigt kul även om jag inte mådde så bra när jag kom hem på kvällen. Blev lite för mycket dricka tror jag :)











RSS 2.0