Marockansk köttgryta och muffins med citronfrosting

I söndags kväll kom Cina och Carro hit på middag och fika. Som jag nämde tidigare idag har jag inte fattat var all min tid tagit vägen och har inte hunnit slänga upp recepten tidigare men bättre sent än aldrig ;) Lagade Marockansk köttgryta med kanel och till det blev det couscous. Väldigt gott. Efter det blev det muffins som även de var väldigt goda. Båda recepten kommer ursprungligen från tasteline men har gjort några ändringar och gjorde enligt följande.

Marockansk köttgryta
4 port

500 g nötkött, högrev
1 msk olja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
200 g coctailtomater
3 msk pressad citron
2 kanelstänger
2 tsk koriander
1 liter köttbuljong
1 msk färsk hackad oregano

Tärna köttet i lagom stora grytbitar. Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och lägg ner löken. Fräs den gyllenbrun och tillsätt köttbitarna. Stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa tillsamman med kryddorna. Häll på buljong, tomater och pressad citron och låt sjuda i 45 minuter.

Blev väldigt mycket vätska så jag fick göra en redning på maizena och ha i. Eller Carro fick göra en redning. Aldrig gjort det men nu vet jag hur det funkar, haha! ;)

Hallon- och nougatmuffins med citronfrosting
12 st

2 ägg
1.5 dl hermesetas
1 tsk vaniljsocker
2 dl minimjölk
100 g milda culinesse, lätt
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
70 g nougat
hallon

100 g cream cheese
50 g smör
1.5 dl florsocker*
rivet skal av en halv citron

strössel

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, hermesetas och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Skär nougaten i bitar. Tryck ner lite nougat och hallon i varje form. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut plåten lägg muffinsen på galler för att svalna. Vispa ihop cream cheese och smör, rör i florsocker och citronskal. Vispa till en jämn glasyr med elvisp. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel.

*Fick ta betydligt mer florsocker. Minns dock inte hur mycket jag använde. Prova er fram! :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0