Lax- och broccolipaj

Idag blev det Lax- och broccolipaj till middag. Jag hittade receptettasteline och den var supergod! Ändrade lite och gjorde på följande sätt.

4 port
323 kcal


60 kvarg, ICA
40 milda culinesse, lätt
150 g fullkornsvetemjöl
1 msk vatten

250 g broccoli
2 ägg
2 dl minimjölk
salt
svartpeppar
200 g gravad lax

Blanda kvarg, margarin och mjöl. Häll i vattnet och tryck samman till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ in den i kylskåpet i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet och förgrädda det i nedre delen av ugnen 10 minuter. Koka broccolin snabbt och låt svalna medan du vispar samman ägg och mjölk. Smaksätt äggvispet med salt och svartpeppar. Skär/bryt laxen i mindre bitar. Föredela broccolin och laxen i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30-40 min, eller tills stanningen stelnat och pajen tagit lite färg.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0