Kanelgröt med bär och hackad sötmandel
Även idag blev det en timme på cykeln, känns skönt att man kommit igång igen! Har nu gjort mig i ordning och hunnit få i mig en god frukost. Denna morgon provade jag att göra kanelgröt på mannagryn och det var väldigt gott! Den toppades med kvarg, hallon, blåbär och sötmandel och åts med en skvätt minimjölk. Det var möömsigt!
1 port
165 kcal
2 dl vatten
0.5 krm salt
2 msk mannagryn
kanel
40 g minimjölk
40 g kvarg
20 g hallon
20 g blåbär
8 g hackad sötmandel
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt koka på svag värme några minuter. Rör om då och då. Blanda ner önskad mängd kanel. Häll upp mjölk i en djup tallrik och lägg ner gröten. Toppa med kvarg och bär och strö över mandelhacket.
Kommentarer
Trackback