Smal kycklingpaj

Igår blev det kycklingpaj här hemma. Den var god men jag råkade ha i lite för mycket vitpeppar. Minskar man mängden på det rekommenderas den verkligen. Kcalsnål är det också :)

4-6 port,
158-237 kcal/port

1.5 dl fullkornsvetemjöl
30 g ICA kvarg, 0.1%
20 g milda culinesse, lätt
1.5 msk vatten

245 g kycklinginnnerfilé
200 g champinjoner
90 g gul lök
1 msk milda culinesse, lätt
2 msk fullkornsvetemjöl
2.d dl milda mat extra, 4%
0.5 dl vatten

1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kvarg och milda till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Skär kycklingen i små bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Stek kycklingen. Bryn champinjonerna och löken i matfett. Strö över mjölet och späd med grädde och vatten. Blanda ner kycklingen. Smaksätt efter tycke och smak. Jag använde mig av salt, vitpeppar och lite sambal oelek. Låt koka ca 5 minuter. Kavla ut pajdegen och skär eventuellt ut mönster. Lägg fyllningen i en form och lägg på locket. Tryck fast det mot kanterna. Stick några hål i locket med en gaffel om du inte skurit ut några mönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen tills locket fått vacker färg, ca 15 minuter.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0