Räk- och saffranspaj
Här kommer receptet på pajen jag åt till middag idag. Den var enkel att göra och smakade bra. Jag ger den 3/5 i betyg :)
4 port
Pajskal:
3 dl vetemjöl
50 g margarin
0.75 dl Kesella lätt, 1%
0.5 dl vatten
Fyllning:
200 g skivad purjolök
200 g skivade champinjoner
1 klyfta pressad vitlök
0.5 st finhackad röd chilifrukt
1 msk margarin
0.5 g saffran
salt
400 g skalade räkor
50 g riven ost
3 st ägg
3 dl mjölk
Pajen räcker till 8 på ett buffébord eller 4 som lunch eller middag. Kör vetemjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform och ställ den kallt i 30 miinter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Fräs purjolök, champinjoner, vitlök och chilifrukt i en stor stekpanna. Tillsätt saffran och salt. Tillsätt räkorna när grönsakerna fått lite färg. Bred ut alltsammans i pajskalet. Strö på osten. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ytterligare 30 minuter.
Ååh! Gött! Hur många kalorier? :)
Du
..ktig du är förresten!
(Råkade visst skicka kommentaren innan den va färdigskriven! Haha.)