Första "skolveckan" avklarad

Då var första "skolveckan" klar. Vet inte om det bara är denna vecka jag går mån-ons men det visar sig. Trodde jag skulle vara där varje dag. Hur som helst så känns riktigt, riktigt bra. Tre timmars teori på morgonen, lunch och sen praktik som vanligt. Fick prova att släppa ihop två hundar och läsa av vad de gav ut för signaler, svårt men kul. Blir massa pluggande nu när man är ledig, prov på måndag :)


Läsdags

Fyfan, känner mig helt slut idag. Huvudvärk, hängig, trött, grinig. Blä. Har en bok jag måste läsa ut också, fanns bara en så vi tre på utbildningen får ha den en dag var och idag är det min tur. Funderar på om man ska lägga sig i badet och läsa den. Vart jag än bestämmer mig för att läsa den så är det dags att börja om man ska hinna. Baj!

Första dagen avklarad

Tre timmars teori om bla hundens sinnen på morgonen. Riktigt intressant. Camilla som har kursen lär ut på ett väldigt bra sätt så det känns jättekul. Efter det blev det lunch och sen var det dags för praktik. Blev promenad med hundarna och sen satt vi och pratade lite om hunddagiset och de olika hundarna. Trots att det var en väldigt lugn dag och inte så mycket att göra gick det väldigt fort. Såhär efter första dagen kan jag säga att ajg trivs väldigt bra! :)


Mätt och belåten efter sol och bad

Varit borta vid badet med Sebbe och vovvarna :) Blev mest solande för oss tvåbenta men hundarna tog varsin simtur. Doppade mig lite snabbt, var skönt men tyckte vattnet var snuskigt, för mycket växter och kladd på botten :( Sebbe hade sagt att han skulle hoppa från tornet men han var värsta badkrukan, jääla mupp, hähä.

Nu har vi precis käkat middag och idag blev det entrecôte med vitlökssmör, ris, sallad och tzatziki. Gött!




Ful- och tjockisångest

ÅÅÅH sol och jag var sugen på att bada men så skulle jag göra mig i ordning och fick världens ful- och tjockisångest. Trött på skiten.

Sol, sol, sol! :)

Wöhööj, strålande sol ute! Härligt! Funderar på om man ska gå bort till badet. Har inte blivit mer bad än kvällsdoppet vi tog på fyllan för ett tag sedan. Steka lite på balkongen förs :)

Bus i Skajan

Sitter i Skyttorp, mätt och belåten. Ätit alldeles för mycket känns det som men det är svårt att låta bli när mamma bjuder på sin potatisgratäng, den är verkligen supergod! :) Till det blev det grillat kött, bea och tzatziki. Sebbe och vovvsingarna är också här. Han är så söt med skitungarna som utsett honom till lekfarbror. Helt på honom hela tiden, haha! :)












Trevlig Midsommar!

Trevlig Midsommar på er allihopa! Vad hittar ni på idag? Vi skulle träffa mamma och gå på något med henne och ungarna i Vattholma man nu är de påväg in till tandläkaren med lilla Emma som vaknat upp med svullen kind. Något med tanden, legat och grinat hela natten tydligen. Får se om vi hinner till Vattholma när de är klara annars skulle vi hitta på något annat. Nyktert blir det oavsett för min del idag i alla fall :)

Valpisar! :)

Strålande solsken även idag, härligt! :D Busat lite med valpisarna ute i gräset. Ska nog lägga mig i hammocken och sola lite innan Sebbe kommer förbi.








Skajan, IGEN :)

Då var man i Skajan. IGENMamma ska bort ikväll och Malin ska vara barnvakt så gör henne sällskap. Kusinvitamin Marika är också här. Blir nog film och Anden i glaset. Haha sjuuukt längesen man körde det men det blir skööj! Lär ju bli alldeles för mycket att äta också. Har redan hunnit med pasta- och kasslersallad och mackor med något hasselnöts- och chokladkladd. Blivit på tok för mycket godis, bullar och annat skit och alldeles för lite motion. Ska försöka skärpa mig, på måndag börjar utbildningen och praktiken på hunddagiset så då lär det bli en del promenader i alla fall! :)





Sushimaking i Skajan

Hemma i Österby igen. Blivit rätt mycket åkande fram och tillbaka till Skyttorp men det har varit kul att träffa familjen. Igår roade vi oss med att göra egen Sushi :)













Sjuuk dröm

Asso, hade sjukaste drömmen inatt. Drog ur en mus ur fittan, haha! En mus ur musen. Skadat. Sen hade jag en påse vin och där flöt det runt en död mus.

Bäääck in Skajäään

Då var man tillbaka i Skyttorp igen. Ingen idé att sitta hemma ensam, blir för mycket grubblande då. Känns så jävla jobbigt, saknar honom som fan. Känns så jävla piss allt nu, helt meningslöst..

Skajan

Här kommer lite bilder från dagarna jag var hos familjen i Skyttorp. Zelda och Bamse fick valpar för ca 4 veckor sedan så det är de tjockisarna ni ser. De supersöta skitungarna är två av småsyskonen, Emma och Robin. Diggar de oblyga flugorna som porrade till det på köksväggen, hähä! :)













Yes! Svenska, datum och tid inställt!

Nu har Carro lämnat mig så nu sitter jag ensam med Fuji. Känns tomt. Jobbigt :( Men, men. Fick hjälp att byta språk på luren så nu kan jag skriva å ä ö när jag messar, helt fantastiskt! Klocka och datum inställt också, tack Carro! Letade som fan efter de där jävla inställningarna på menyn. Tittade igenom varje jävla ikon flera gånger men kunde verkligen inte få fram rätt. Visade sig att det fanns en sida nr 2 i menyn och dääär hittade man inställningsikonen, hähä! Känner mig jätteseg, ska nog rasta Fuji, hoppa in i duschen, ta på mig myskläderna och sätta igång en film. Godis, cola och tycka synd om mig själv på det! Fan vad tragisk man är.

Överlevt utan dator, hur är det möjligt? :)

Har inte kunnat blogga något, sovit hos mamsen sen i torsdags och inte haft någon dator. Tänk att jag överlevt! :) Tokförkyld så snoret rinner och halsen värker. Mys! Var med mamma på stan idag. Hon var snäll och bjöd på kinabuffé, gött! Skaffade en ny lur, den gamla är helt paj. Displayen är förstörd så man ser ingenting. Skönt med en fungerande telefon nu i alla fall. Ska bara försöka förstå mig på den. Sen. När jag orkar :) Blev en dyr resa från Skyttorp, skulle betala med SMS-biljett och eftersom jag inte fattade något blev jag helt stressad och råkade beställa vuxenbiljett istället för ungdom. Inte nog med att det blev EN vuxenbiljett. Nej, TVÅ råkade jag beställa. Skajan - Österby 180 kr, jippie! Jajja, Carro har precis kommit så ska väl logga ur, slänger upp lite bilder från dagarna hos familjen senare ikväll eller imorgon.

Yoghurt med lingonsylt och äpple

Woho, verkar bli soligt och skönt ute idag! Hoppas den inte försvinner nu bara för att jag säger så :) Dagens frukost bestod av lättyoghurt med lingonsylt, äpple och pepparkakskrydda. Till det en kiwi och en skiva limpa med isbergssallad, salami, tomat, gurka och färsk basilika. Nu ska jag ta hand om disken och sen ska jag försöka få lite färg.




Pasta- och tonfisksallad

Känns som det blivit mest gröt, fruktsallad och tonfisksallad den senaste tiden. Hade tänkt laga till något roligare idag men mår piss just nu så har inte haft någon lust. Gött var det i alla fall.




Chokladgröt med yoghurt, apelsin och kokos

Godisgröt till "frukost" idag. Var svårt att komma upp men bättre sent än aldrig I guess. Kokade råggröt som jag smaksatte med kakao och vaniljsocker. Åt med minimjölk och toppade med turkisk yoghurt, apelsin och kokos. Var riktigt, riktigt gott och kan verkligen rekommenderas! :) Till gröten blev det en macka med isbergssallad, salami, tomat, gurka och gul lök, ett kokt ägg och en kiwi.





Havregrynsgröt med banan, yoghurt och mandelbiskvier

Idag blev det havregrynsgröt till frukost. Den åts med minimjölk och toppades med skivad banan, turkisk yoghurt och mandelbiskvier. Till det blev det en skiva knäcke med sallad, salami, tomat och färsk basilika samt en kiwi och ett kokt ägg. GÖTT! :)





Råggröt med yoghurt, lingon och rivet äpple

Minns inte om jag använt mig av turkisk yoghurt på gröt förr men hade det på min råggröt tillsammans med lingonsylt och rivet äpple idag och det var riktigt gott! :) En macka med salami, tomat och färsk basilika till det.





Fruktsallad med yoghurt och kokos

Usch, vilket bajsväder, regnet öser ner. Jag som hade tänkt sola massor idag :( Hur som helst har jag precis käkat frukost och det blev denna morgon fruktsallad med lättyoghurt och kokos samt en kiwimacka. Nu blir det duschen och sen ska vi bort till affären och handla.




Fruktsallad med yoghurt, jordnötter och chokladsås

Promenixat vovsingarna, tagit en dusch och förgiftat mig själv med en cigg ute på balkongen. Nu är det dags att varva ner i soffan med en skål fruktsallad med lättyoghurt, jordnötter och chokladsås framför världens larvigaste program. "Kniven mot strupen"





Stekt fisk med vitlökskryddat potatis- och broccolimos

Idag stekte jag på lite fisk till middag. Till det gjorde jag vitlökskryddat potatis- och broccolimos. Det åts tillsammans med lite ajvar och en morots- och äppelsallad med lättyoghurt och dijonsenap. Var riktigt gott! :)




Chokladgröt med apelsin och kokos

Idag fick det bli en godisgröt till "frukost" :) Kokade gröten på grahamsmjöl, kakao och vaniljsocker. Gröten åts med minimjölk och toppades med apelsin och kokos. Supergöött! :) Till gröten blev det en kiwimacka och en macka med tomat och gul lök samt ett kokt ägg.




bajs

mår skit och kan inte sova :(


Mera oxfilé

Oxfilé idag igen. Denna gång marinerad och stekt i ugn. Till det blev det stekta och spiskumminkryddade champinjoner och tomater, ajvar relish samt en sallad på rivna morötter, äpple, lättyoghurt och dijonsenap. Gött! ;)




Råggröt med lingonsylt, banan och torkad aprikos

Idag kände jag att det skulle sitta finfint med gröt. Kokade den på rågflingor och åt den med minimjölk. Toppade med lingonsylt, banan och torkad aprikos. Var riktigt gott! Till det blev det en macka och en kiwi.

Ska gå ut och kolla om tvätten är klar och sen ska jag ta tag i städningen som jag tjatat om i en vecka, haha.




Oxfilé med bea och ugnsbakat

Idag stekte jag på oxfilé och slängde in lite morötter och champinjoner i ugnen. Åts med bea och sallad. Enkelt och GÖTT!! :)




Sen frukost, IGEN

Känns som man sover bort varenda dag nu. Svårt att komma upp på mornarna, känns som det inte finns något att komma upp till. Allt känns skit och då är det enklare att bara sova. Hur som helst har jag precis fått i mig lite "frukost" och det blev idag lättyoghurt med jordgubbar och kokos. Till det två knäckeskivor, den ena med kiwi och den andra med sallad, tomat och gul lök. Ett kokt ägg fick följa med ner i den växande magen också. Slarvat som fan med vikten. Skärpning nu. Vinmage.




Little Italy

Idag blev det en snabbis in till Uppsala. Träffade mamma, Emma, Robin och Peter. Käkade på "Little Italy". Maten där är god men italienskt känns det ju knappast. Trevligt att träffa dem igen var det i alla fall! :)







Grillning i Stadsparken med mamma och c/o

Strålande sol när man vaknade och kände att jag inte hade någon som helst lust att sitta hemma. Tog med mig Wilda och åkte in till Uppsala där jag träffade mamma, Emelie, Emma, Robin och Peter i stadsparken :) Grillade köörv och oxfilé så idag har jag fettat mig med både oxfilé i bröd, potatissallad, korv med bröd och räksallad, nougat och en donut! Varit en riktig tjockishelg det här, hähä. Hann precis bli klara och färdigpackade innan det började spöregna. Var helt dyngsura när vi kom fram till stationen. Så kan det gå! Hade riktigt trevligt i alla fall, kul att träffa de jävlarna :)
















Rabarberpaj och Oboy

Sitter i Skyttorp och äter mammas rabarberpaj och dricker Oboy. Brukar aldrig göra paj och oboy har vi aldrig hemma så får passa på. Det värsta är att så fort jag kommer innanför den här dörren försvinner min matspärr helt så mer än paj och oboy lär jag ha smällt i mig innan jag åker hem igen, haha! Men men, det är ju trots allt fredag ;)

Roslagens Djur-Elit

Sitter i Östhammar och väntar på bussen hem. Har precis besökt "Djur-Elit" där jag ska gå min utbildning och ha min praktik. Börjar den 28 juni och håller på i 4 veckor. Teori i lite allt möjligt och praktik på hunddagiset. Låter hur bra som helst så nu har jag något att se fram emot! :)

"Plocka det som finns hemma sallad"

Som rubriken lyder har jag idag gjort en sallad på sånt jag kunde plocka ihop här hemma. Blev faktiskt riktigt gott! :)

kokt, kall potatis
purjolök
svarta oliver
äpple
lättyoghurt
dijonsenap
svartpeppar
tonfisk
isbergssallad
tomatskivor
jordnötter
kokt ägg

Tärna potatisen och skiva purjolöken. Dela några svarta oliver på längden och tärna äpple. Blanda alltsammans med lite lättyoghurt, dijonsenap och svartpeppar. Rör ner tonfisken. Lägg några salladsblad och tomatskivor på en tallrik. Lägg på röran, toppa med jordnötter och lägg på ett kokt ägg delat på längden.





Mysfinger

Gjorde mig illa häromdagen och det har väl sett okej ut, typ, men idag när jag vaknade såg fingret ut såhär. Myspys? :)




Vaniljyoghurt med jordgubbar och kokos

Denna morgon blev det vaniljyoghurt med jordgubbar och kokos till frukost. Till det en macka med isbergssallad, grevéost, tomat och gul lök samt en kiwi och en kopp örtte med smak av pepparmynta. Satt riktigt fint! Nu är det dags att ta hand om disken och efter det blir det långpromenad med vovvarna :)





Tonfisksallad

Idag fick det bli tonfisksallad med ajvar relish och en skiva knäcke med ost till middag. Använde mig av följande när jag gjorde salladen och det var väldigt gott.

tonfisk
isbergssallad
tomat
gul lök
vitlök
marinerade vitlöksklyftor
svarta oliver
olivolja
vinäger
franska örter




Härligt med sol!

Precis kommit hem efter en långpromenad med Fuji i det underbara solskenet. Ska ta en dusch och efter det blir det ett glas KALL saft och en cigg ute på balkongen :)

Ännu en lång sovmorgon

Vet inte vad det är men hade svårt att komma upp imorse med. Gick upp för någon halvtimme sedan och har precis käkat frukost. Idag fick det bli fruktsallad med jordgubbs- och kokosgrädde. Var riktigt gott och till det blev det ett kokt ägg och en macka med banan och jordnötter MUMS! :)




Marinerad helstekt fläskytterfilé med ugnsrostat

Idag blev det fläskytterfilé till middag här hemma. Till det åts det ugnsrostad potatis och morot samt en sallad och ajvar relish. Var riktigt gott! :)




Tagit en låång sovmorgon efter en bajsdag

Igår var en riktig bajsdag, vad som hände behöver vi inte ta här men det var en sån dag man bara vill glömma bort. Hade ingen lust att sitta ensam hemma så när Sebbes mamma frågade om jag ville komma dit var det inget att tänka över. Åkte ut dit några timmar, satt och snackade och tog några glas vin. Kändes bra att få prata med henne.

Idag har jag varit skitseg och kom inte upp förrän strax efter halv två. Kan inte minnas när jag gick upp så sent sist. Känner mig fortfarande hängig men ska ta hand om disken och hoppa in i duschen och se om man mår bättre. Städa ska jag försöka orka med också eftersom jag inte hann med det igår.


Hände en liten olycka igår och efter den ser man ut såhär.
Mysigt va..? :)


RSS 2.0