Spenatsoppa med ägg
När jag var liten var jag långt ifrån ett spenatfan. Eller tyckte väl inte om grönsaker överhuvudtaget. Gick väl bra med gurka och tomat. Hur som helst brukade mamma göra fiskpinnar med spenatstuvning vilket inte var ett dugg uppskattat. Blev glad när hon slutade servera det. Några år senare, i mitt spenatfria liv, var jag hemma hos en kompis och blev bjuden på Spenatsoppa med ägg. "WTF?! Skojar de? Det kan man väl inte äta?" Blev övertalad att smaka lite åtminstone och till min stora förvåning tyckte jag det var otroligt gott och spenat blev genast min nya favoritgrönsak. Gissa om mamma blev förvånad när jag kom hem och bad henne göra spenatstuvning, haha. Hur som helst så blev jag sugen på spenatsoppa idag så det fick bli det till middag. Receptet hittade jag här. Går man efter nedanstående mått har man en riktigt god soppa med ett innehåll på endast 93 kcal. Tillsammans med ägget blir det ungefär (beroende på storlek) 173 kcal.
1 port
125 g fryst spenat
25 g gul lök
0.25 msk Milda Culinesse Lätt
2 g fullkornsvetemjöl
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
0.25 dl Milda mat extra, 4%
salt
vitpeppar
muskot
Tina spenaten. Hårdkoka ägg. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra överk vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor. Servera soppan med ägg och bröd.
Åt min soppa tillsammans med en lax- och cream cheesetoast, GÖTT!
Ser så gott ut!! ^^
Så himla gott med spenatsoppa. Varför jag inte det oftare.. tack för du påminde:-)
låter inte gott men kanske jag ska pröva någon gång
det såg faktiskt gott ut!
det där ser gott ut. längesen ja käkade spenat m ägg. Kram
Skitsnygg sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?