Morotssoppa med ingefära

Här kommer ett till recept. Gjorde denna soppa för några dagar sedan och kunde inte låta bli att göra den idag igen. Otroligt god och lättlagad!

4 port
(185kcal, 10g protein, 20g kolhydrat, 7g fett)

1 knippa morötter, ca 500 g
2 gula lökar
smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl Kelda® lagalätt

Topping:
250 g KESO® cottage cheese
1/2 msk riven ingefära
1 krm salt

Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 15 min. Vispa eller mixa soppan. Tillsätt gräddmjölk och koka upp. Smaksätt cottage cheese med ingefära och salt och servera till soppan.


Receptet är hämtat från Arla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0