Morotssoppa med ingefära
Här kommer ett till recept. Gjorde denna soppa för några dagar sedan och kunde inte låta bli att göra den idag igen. Otroligt god och lättlagad! Receptet är hämtat från
4 port
(185kcal, 10g protein, 20g kolhydrat, 7g fett)
1 knippa morötter, ca 500 g
2 gula lökar
smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl Kelda® lagalätt
Topping:
250 g KESO® cottage cheese
1/2 msk riven ingefära
1 krm salt
Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt morötter, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 15 min. Vispa eller mixa soppan. Tillsätt gräddmjölk och koka upp. Smaksätt cottage cheese med ingefära och salt och servera till soppan.
Kommentarer
Trackback