Chokladtårta med tryffel

Sådär, nu är tårtan färdigkyld och vi kan äntligen hugga in. Receptet kommer från Arla och jag har gjort den ett par gånger förut. Riktigt, riktigt god och kan verkligen rekommenderas! :)

15-20 bitar

150 g Arla smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

1 1/2 dl Arla Ko vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.









Kommentarer
Postat av: MoaMorell

guuuuud så gott det ser ut , jag kommmer hahah :D

2010-05-23 @ 18:11:31
Postat av: Ebbs

Den var grymt god :D

2010-05-23 @ 20:50:25
URL: http://treglassaft.blogg.se/
Postat av: Johanna

Mmm, det ser jätte gott ut!

Postat av: Mikaelerica

Very informative. Great site. Really professional.

2011-02-23 @ 10:19:23
URL: http://mikaelerica.blog16.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0