Smal kycklingpaj
4-6 port,
158-237 kcal/port
1.5 dl fullkornsvetemjöl
30 g ICA kvarg, 0.1%
20 g milda culinesse, lätt
1.5 msk vatten
245 g kycklinginnnerfilé
200 g champinjoner
90 g gul lök
1 msk milda culinesse, lätt
2 msk fullkornsvetemjöl
2.d dl milda mat extra, 4%
0.5 dl vatten
1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kvarg och milda till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Skär kycklingen i små bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Stek kycklingen. Bryn champinjonerna och löken i matfett. Strö över mjölet och späd med grädde och vatten. Blanda ner kycklingen. Smaksätt efter tycke och smak. Jag använde mig av salt, vitpeppar och lite sambal oelek. Låt koka ca 5 minuter. Kavla ut pajdegen och skär eventuellt ut mönster. Lägg fyllningen i en form och lägg på locket. Tryck fast det mot kanterna. Stick några hål i locket med en gaffel om du inte skurit ut några mönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen tills locket fått vacker färg, ca 15 minuter.