Gratinerad fylld aubergine

Dagens lunch bestod av Gratinerad fylld aubergine och en sallad. Röran som var kryddad med spiskummin var otroligt god, tycker spiskummin har en riktigt härlig smak! Jag hittade receptet i "Rutiga kokboken" och rekommenderar er verkligen att prova.

1 port
152 kcal


½ aubergine (skuren på längden)
70 g morot
30 g gul lök
60 krossade tomater
5 g persilja
salt
peppar
spiskummin
25 g hushållsost, 17%

Sätt ugnen på 250 grader. Koka auberginehalvan knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Gröp ur något. Skala morötter och lök och skär det i små tärningar. Skär det urgröpta i mindre bitar och blanda med morot och lök. Fräs blandningen i stekpanna. Häll av spadet från tomaterna och blanda med det frästa och persiljan. Krydda. Häll blandningen i auberginehalvan, strö på ost och gratinera i 5-10 minuter.


Servera gärna auberginehalvan med en sallad!


Kommentarer
Postat av: Julia

Det måste jag testa någon dag, ser mycket gott ut! :)

Bra blogg du har förresten, bli väldigt inspirerad av dina recept :D fortsätt så!

2010-03-17 @ 13:24:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0