Räk- och saffranspaj

Här kommer receptet på pajen jag åt till middag idag. Den var enkel att göra och smakade bra. Jag ger den  3/5 i betyg :)

4 port

Pajskal:
3 dl vetemjöl
50 g margarin
0.75 dl Kesella lätt, 1%
0.5 dl vatten

Fyllning:
200 g skivad purjolök
200 g skivade champinjoner
1 klyfta pressad vitlök
0.5 st finhackad röd chilifrukt
1 msk margarin
0.5 g saffran
salt
400 g skalade räkor
50 g riven ost
3 st ägg
3 dl mjölk

Pajen räcker till 8 på ett buffébord eller 4 som lunch eller middag. Kör vetemjöl, margarin, kesella och vatten till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform och ställ den kallt i 30 miinter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader. Fräs purjolök, champinjoner, vitlök och chilifrukt i en stor stekpanna. Tillsätt saffran och salt. Tillsätt räkorna när grönsakerna fått lite färg. Bred ut alltsammans i pajskalet. Strö på osten. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ytterligare 30 minuter.





Kommentarer
Postat av: Hanni

Ååh! Gött! Hur många kalorier? :)



Du

2010-01-19 @ 14:05:02
URL: http://h-a-n-n-i.blogspot.com/
Postat av: Hanni

..ktig du är förresten!



(Råkade visst skicka kommentaren innan den va färdigskriven! Haha.)

2010-01-19 @ 14:05:54
URL: http://h-a-n-n-i.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0